2016: tendinte în amenajările de interior

07.07.2016
0 5 0
Rating:
2016: tendinte în amenajările de interiorPentru anul viitor, designerii şi arhitecţii deja au identificat principalele direcţii populare în amenajările de interior. Dacă planifici o redecorare anul viitor, iată câteva din tendinţe:

Natura, în interior
De la prezenţa plantelor la interior până la abundenţa acestora pe terase, dar chiar şi texturile cu motive florale, conferinţa Dwell on Design a menţionat că în 2016, o tendinţă importantă va fi legătura indoor – outdoor. În această tendinţă intră şi folosirea texturilor naturale – lemn şi piatră naturală, ambele fiind extra uşor de integrat în cam orice concepte de amenajare.

Obiecte decorative create de artişti locali sau piese vintage
Pentru a încuraja industriile creative locale, dar şi pentru a crea amenajări personale, speciale, designerii recomandă obiectele decorative create de artiştii sau artizanii locali. Piesele vintage vor fi în continuare la modă, mai ales puse în funcţii noi. Aceste tipuri de obiecte adaugă caracter spaţiilor şi sunt o garanţie a unor amenajări absolute unice.

Fă-ţi quiz-ul şi află dacă amenajarea ta se încadrează în tendinţele anului 2016!

Focus pe geometrie
Plăcile cu motive geometrice, dar şi formele inedite ale plăcilor pentru pardoseală au şanse mari să fie extrem de interesante pentru cei care îşi doresc amenajări în trend.

Dacă te atrage ideea unui perete statement, din plăci cu model geometric, poţi citi mai multe despre plăcile terrazzo, din ciment turnat în masă. Dacă anul viitor construieşti sau reamenajezi, ar trebui să ştii că cele mai populare tipuri de plăci cu formă inedită sunt French pattern-urile (supranumite şi plăci Versailles) dar există şi varianta de placă hexagonală din piatră naturală, care câştigă din ce în ce mai mult teren şi în România.


Obiectele de decor geometrice sunt populare şi datorită exploziei tehnologiei de print 3d, care a dat ocazia designerilor să experimenteze forme fresh, geometrii out-of-the-box sau chiar să includă în amenajările iluzii optice sau oglinzi antichizate, cu suprafaţa mai degrabă mată.

Culori dramatice
Conform specialiştilor de la designlike, culorile dramatice şi texturile contrastante vor fi şi în 2016 la modă. Mixurile de culori tari şi de texturi interesante pot crea un spaţiu cald şi personal, cu nuanţe curajoase, care, ţinute sub control, te pot ajuta să faci treceri fluide şi coerente, dintr-o cameră în alta. Aici intră chiar şi tapetul, care poate fi o modalitate bună de a pune în valoare o anumită zonă.

Marmura – materialul vedetă al anului viitor
Marmura este din nou în centrul atenţiei – în afară de folosirea ei deja clasică, dar nu datată, pentru pardoseli, blaturi sau pereţi statement, designeri ca cei din echipa Noan Hazan Design Studio au identificat obiectele decorative din marmură – mese de cafea, picioare de veioze, vaze, scaune de design ca fiind bijuteriile unei amenajări ce aparţine anului 2016.Marmura Callacata, cu venaturile lila sau în variantă Violet, este perfectă pentru a transmite un mesaj luxos, însă dacă ai în plan obiecte cu formă inedită pentru amenajarea ta, poţi consulta secţiunea de piese speciale, de unde poţi comanda piese cut-to-size din marmură Kavala, Sunny, Ariveri sau Volakas.

Vezi şi infografia despre piesele speciale din piatră naturală!

Dacă vrei să afli mai multe despre piatra naturala potrivita pentru proiectul tău, sună-ne la telefon +4021 9907 sau vino în showroom să vezi spaţiile concept!

Review-uri si intrebari:

In acest moment nu sunt review-uri sau intrebari la acest produs.
Adauga un review sau pune o intrebare:
Ai achizitionat produsul? Vrem sa stim parerea ta, cu bune si rele! Scrie un comentariu si ajuta-i si pe alti clienti sa faca o alegere la fel de inspirata ca a ta!
Rating:
star
star
star
star
star
Nume
E-mail
Subiect
Comentariu
Toate campurile sunt obligatorii.
Prin publicarea review-ului, esti de acord cu termenii si conditiile site-ului.