X

Puteti compara maxim 4 produse! Primul produs adaugat in lista a fost sters.

GAMA DE PRODUSE
GAMA DE PRODUSE

5 idei pentru alegerea blatului de baie

publicat in: Baie // pe 21.11.2018

1. Comportamentul in medii umede
2. Densitatea
3. Rezistenta la factorii abrazivi si corozivi
4. Aspectul
5. Intretinerea

Blatul de baie este destinat sustinerii unui lavoar sau bol neprinse in perete. El se executa dintr-un material rezistent la apa intrucat in baie umiditatea este ridicata si prezenta ei permanenta determina alegerea corespunzatoare a materialului. Piatra naturala, compozitul, ceramica, chiar si MDF-ul ca derivat din lemn, sunt alegeri potrivite. Piatra naturala, ca element natural, ecologic, rezistent si perfect sustenabil , este materialul care aduce o plusvaloare importanta investitiei.

Cateva idei vor preciza mai bine criteriile de alegere:
1. Comportamentul in medii umede – este un element esential intrucat determina durata de viata a blatului. Parametrii care intra in calcul sunt gradul de absorbtie a apei si porozitatea, cei doi influentandu-se reciproc in mod direct proportional. Astfel cu cat un material este mai poros cu atat gradul de absorbtie a apei este mai ridicat. Blatul din granit are un comportament foarte bun in medii umede, porozitatea rocii fiind redusa iar absorbtia de apa si vapori este scazuta. Blatul din ardezie este la randul sau o alegere foarte buna intrucat si ardezia este o piatra cu densitate mare si niveluri de absorbtie scazute. Dintre rocile calcaroase, mai poroase si cu absorbtie mai mare, blaturile din marmura si cele din travertin se disting, tratate corespunzator impotriva atacului apei, ele se comporta bine in baie si au o viata lunga. Se recomanda instalarea unor blaturi de 1.8 – 2 cm grosime.  

sursa foto: greatlakesgm.com 

2. Densitatea – este o alta conditie esentiala pentru o durata de viata indelungata. Densitatea rocilor este ridicata si, de aici, toti parametrii mecanici se manifesta in favoarea unei durate de viata ridicate. Rezistenta la compresiune este mare, la fel si cea la incovoiere, acestea fac blaturile practic insensibile la un impact obisnuit. Coeficientul de frecare nu este esential pentru blat. Montarea blaturilor este recomandat sa se faca de catre o echipa specializata intrucat decuparile trebuie date cu scule profesionale. 

3. Rezistenta la factorii abrazivi si corozivi – este un alt aspect esential in alegerea blatului. Uzual blaturile de baie sunt supuse zgarieturilor (factor abraziv) si mai ales deversarii pe suprafata a unor solutii agresive ( factori corozivi). Blaturile din granit nu sunt sensibile la zgarieturi, insa cele din ardezie, marmura si travertin se pot zgaria cu usurinta. Detergentii acizi, nespecifici, anumite cosmetice acide (oja, dizolvantii), agreseaza suprafetele din piatra naturala si pot determina deterioarea acestora. Blaturile din granit si cele din ardezie sunt mai putin sensibile, cele din marmura si granit pot fi afectate (se pot matui). Specific baii este atacul mucegaiului. Acesta apare ca urmare a ventilatiei deficitare si se inlatura doar cu solutii specializate. 

sursa foto: greatlakesgm.com

4. Aspectul – face parte dintre criteriile de alegere de luat in consideratie.  Frumusetea marmurei si a travertinului eclipseaza parametrii tehnici tipici rocilor calcaroase si fac din aceste materiale alegeri foarte potrivite pentru o categorie importanta de clienti.  Mai ales in mediul privat, unde rezistenta la factori mecanici nu este esentiala iar atacul agentilor corozivi se poate controla, ambele datorita grijii pe care proprietarul o are fata de investitia sa, alegerea blaturilor din marmura si travertin prevaleaza. 

sursa foto: troygranite.com
   
5. Intretinerea – acest element este important din cauza costurilor pe care le poate genera. Blaturile din granit, care sunt cel mai putin afectate in functionare, necesita cheltuieli de intretinere minime. La fel blaturile din ardezie, cu precizarea ca acestea trebuie protejate la zgarieturi. Blaturile din marmura si travertin necesita o intretinere sustinuta din cauza petelor care pot apare si afecta suprafata. Pe langa petele generate de cosmetice diverse si de detergentii acizi mai pot apare pete datorate detartrantilor cu care se curata bateriile, a solutiilor pentru indepartarea mucegaiului, de asemenea petele de apa si cele de sapun sunt des intalnite. Pentru a proteja blaturile este necesara aplicarea unui tratament care contine impermeabilizarea suprafetelor si apoi intretinerea acestora prin spalare si curatare cu solutii specifice, profesionale. 


PIATRAONLINE recomanda blaturile de baie din piatra naturala. Vino la sediul din Aleea Teisani nr 137A pentru a vedea o colectie intreaga de blaturi si materiale specifice. Consilierii nostri iti vor da raspuns la toate intrebarile si te vor sustine in decizia ta.

5 idei pentru alegerea blatului de baie
Comentarii:
Scrie cateva cuvinte, sfaturile tale sunt folositoare si altora. In acest moment nu sunt comentarii sau intrebari la articol.
Adauga un comentariu:

Produse similare:

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletterul PIATRAONLINE si iti trimitem ultimele noutati si idei de design.

Social media

Ne gasesti si pe urmatoarele retele de social media:
© 2010-2019 PIATRAONLINE este o marca inregistrata ROCK STAR CONSTRUCT SRL ROMANIA, CUI: RO 22680005, Reg. J40/2648/2007.Preturi afisate in LEI fara TVA. Furnizam produse de cea mai inalta calitate la un pret accesibil alaturi de servicii complete.
Infocenter & premii