X

Puteti compara maxim 4 produse! Primul produs adaugat in lista a fost sters.

GAMA DE PRODUSE
GAMA DE PRODUSE

5 pasi pentru alegerea unui blat de bucatarie din showroom pana la tine acasa

publicat in: Bucatarie // pe 27.11.2018

Pasul 1 – Cum alegi materialul din showroom ?
Pasul 2 – Cum comanzi ?
Pasul 3 – Cum platesti si cum primesti blatul comandat ?
Pasul 4 – Montajul 
Pasul 5 – Tratamentul si intretinerea blatului dupa montaj 

Alegerea unui blat de bucatarie din piatra naturala nu este un proces usor ci necesita pasi bine determinati astfel incat sa poti beneficia de toate avantajele acestuia. 
PIATRAONLINE detine un portofoliu vast de optiuni pentru a facilita aceasta alegere si ofera nu doar produsul in sine ci si toata  gama de servicii adiacente, de la consilierea preliminara pana la mentenanta finala. PIATRAONLINE executa si livreaza blaturi de bucatarie  (standard sau la comanda), monteaza si intretine aceste blaturi. Pentru a avea in bucataria ta blatul dorit iti sugeram sa parcurgi urmatorii pasi:

Pasul 1 – Cum alegi materialul din showroom ?
Intrand in pavilionul PIATRAONLINE vei remarca, pe langa efervescenta de modele care au facut acest pavilion celebru in Europa, un eventai de blaturi din piatra de toate tipurile.  Urmatoarele optiuni ti se infatiseaza in fata ochilor. 
Blaturile din granit – acestea au culori frumoase si o variatie 
semnificativa a acestora .  Se executa in finisaj lustruit sau mat. Sunt rezistente la compresiune si au porozitate scazuta. Sunt putin sensibile la variatiile de temperatura pe suprafata si practic insensibile la zgarieturi . Finisajele lucioase rezista bine la actiunea acizilor alimentari.  Blaturile din granit se pot folosi in orice mediu si dau rezultate foarte bune ca blaturi in spatii publice. Grosimea lor este de minim 2 cm. Blaturile din granit au greutate mare si este necesar un mobilier de bucatarie rezistent care sa le poata sustine. Intretinerea si mentenanta sunt necostisitoare iar pretul competitiv.  
• Blaturile din ardezie – sunt apropiate ca si caracteristici de
granitul ( duritate mare si porozitate redusa). Rezistenta la factorii de mediu si la o serie de agenti corozivi, ardezia este sensibila la zgariere.  Culoarea si aspectul sunt foarte frumoase. Se intretine cu cheltuieli reduse. Grosimea blatului este de 2-3 cm. Necesita un suport de sustinere important din cauza greutatii blatului.
• Blaturile din marmura - sunt recunoscute pentru frumusetea
lor, potrivita in orice bucatatie. Sunt rezistente la factorii de mediu. Blaturile din marmura sunt sensibile la zgarieturi, loviri si pete.  Blaturile din marmura au o coloristica deosebita, venatura specifica marmurei confera blatului un stil aparte. Blaturile din marmura sunt potrivite bucatariilor private. Se recomanda grosimi de 3 cm. Cheltuielile de intretinere sunt mai ridicate, blatul are nevoie de tratatamente periodice. Suportul de blat trebuie sa fie rezistent. 
• Blaturile din travertin - au caracteristici apropiate de cele ale 
blaturilor din marmura. Travertinul este mai moale ( grosime recomandata pentru blat = 3 cm, cu finisaj lucios) si mai sensibil la atacul agentilor de corodare.  Blaturile din travertin  au nevoie de protectie la apa si pete. Se utilizeaza tratamente specifice. Blaturile din travertin  trebuie intretinute cu consecventa dupa impermeabilizare. Travertinul ofera insa culori si finisaje elegante si un pret mic. Suportul pe care sta blatul trebuie sa fie rezistent.   
Consilierii PIATRAONLINE sunt gata oricand sa te ajute in alegerea celui mai potrivit blat pentru nevoile tale.

sursa foto: cdgranite.com

Pasul 2 – Cum comanzi ?
Dupa alegerea materialului de blat urmeaza depunerea comenzii. Pentru asta este nevoie de dimensiuni si forma. Blaturile PIATRAONLINE se executa la dimensiuni standard ( 250 x 65 cm) si grosime 3 cm, in forma dreptunghiulara, fara decupari, sau la comanda, dupa dimensiunile clientului si o grosime de 3 cm. Blatul din granit Black Galaxy si blatul Fantastico Gold, tot din granit, se pot executa si la dimensiuni standard mai mari. Pentru a achizitiona un blat la comanda este necesar sa trimiti prin email dimensiunile, forma si materialul. 

Pasul 3 – Cum platesti si cum primesti blatul comandat ?
Daca blatul este de dimensiuni standard atunci livrarea se face din stoc. Pentru un blat la comanda este necesara achitarea unui avans de 40% din valoare, livrarea se face intr-un interval de 4-6 saptamani. 

sursa foto: mckennasrochester.com

Pasul 4 – Montajul
Montajul unui blat este recomandat sa se faca de catre o echipa de profesionisti. Daca doresti sa executi montajul in regim DIY atunci trebuie sa ai in vedere urmatorii pasi:
• Verificarea imbinarilor peretilor, acestia trebuie sa fie in unghi drept ( in vinclu). Daca acest lucru nu se intampla atunci va trebui corectat fie prin incarcarea peretilor fie prin ajustarea blatului.
• Montarea mobilierului de sustinere si fixarea acestuia de pereti si de podea. 
• Verificarea planeitatii suprafetei suport cu nivela.
• Realizarea unui tipar din carton al blatului la scara 1:1. Pe acesta se marcheaza decuparile 
• Decuparea cartonului dupa marcaj.
• Stabilirea modelului canturilor (semibaston, baston,bizot).
• Efectuarea  masuratorilor finale pentru a verifica dimensiunile si dispunerea decuparilor precum si tipul muchiilor.  
• Executarea prelucrarii canturilor folosind un polizor unghiular cu disc abraziv (finisarea se face cu smirghel de diverse granulatii)
• Executarea decuparilor cu ajutorul unui fierastrau circular cu disc diamantat. 
• Verificarea planeitatii si a alinierii pe verticala. 
• Etansarea cu silicon pe linia blat - perete (contra-blat) si blat - mobilier.
• Montarea chiuvetei si a bateriei. 

Pasul 5 – Tratamentul si intretinerea blatului dupa montaj 
Dupa montarea blatului este recomandabila tratarea suprafetei acestuia. Tratamentul are doua etape:
• Curatarea suprafetei – se face cu detergenti profesionali
• Impermeabilizarea suprafetei – este o operatiune prin care, cu ajutorul unor solutii de impermeabilizare profesionale, se aplica pe blat unul sau mai multe straturi cu rol de protectie la apa, praf si pete.
• Intretinerea blaturilor – si aceasta operatie trebuie executata folosind solutii profesionale
Urmand acesti 5 Pasi la PIATRAONLINE vei putea gasi blatul cel mai bun pentru bucataria ta.

 

 

5 pasi pentru alegerea unui blat de bucatarie din showroom pana la tine acasa
Comentarii:
Scrie cateva cuvinte, sfaturile tale sunt folositoare si altora. In acest moment nu sunt comentarii sau intrebari la articol.
Adauga un comentariu:

Produse similare:

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletterul PIATRAONLINE si iti trimitem ultimele noutati si idei de design.

Social media

Ne gasesti si pe urmatoarele retele de social media:
© 2010-2019 PIATRAONLINE este o marca inregistrata ROCK STAR CONSTRUCT SRL ROMANIA, CUI: RO 22680005, Reg. J40/2648/2007.Preturi afisate in LEI fara TVA. Furnizam produse de cea mai inalta calitate la un pret accesibil alaturi de servicii complete.
Infocenter & premii