Aleile pietonale exterioare - frumusețe și funcționalitate

18.07.2016
0 5 0
Rating:
Aleile pietonale exterioare - frumusețe și funcționalitatePe lângă funcția evidentă a unei alei, cea de a trasa spațiul de la un drum principal către intrare, o alee poate să și dea impresia de spațiu întins, dacă ai o curte mică. Iata cateva recomandări pentru aleile exterioare.

Ce tip de piatră alegi pentru o alee?
Există foarte multe tipuri de piatră din care poți alege pentru a monta o alee, iar principiul pe care ți-l recomandăm este un aspect coerent cu exteriorul casei. Dacă o casă este simetrică, aleile ar trebuie să reflecte acest aspect prin linii drepte și materiale simple, cum ar fi piatra cubică sau plăci de pardoseală antiderapante cu dimensiuni fixe, ca cele de granit fiamat.

O alee a unei case de la țară, de vacanță, ar trebui să fie simplă, cu materiale naturale, cum ar fi piatra naturală, lespezile sau pietrele naturale decorative. Formele șerpuite ale aleii și o grădină bogată, cu flori și pomi care atrag privirea vor traduce plimbarea prin curte într-o experiență frumoasă.

Sursa foto: www.mcmonaglestone.ie

Aleea principală care duce către intrarea în casă ar trebui să fie lată, din materiale ușoare. Un truc ar fi ca acolo unde aleea se apropie de scările de la intrare, aleea să fie lungită, astfel încât să aibă o lățime similară cu prima treaptă, pentru a crea un sentiment de unitate.
Cele mai folosite materiale sunt: cărămida, piatra naturală (travertin, ardezie), lespezile de piatră naturală, pietrele naturale decorative (mozaic sau pebble) și piatra cubică de pavaj.

Și travertinul este o variantă bună, potrivit pentru alei datorită unei aderențe bune, dar și datorită culorilor sale neutre, pământii, naturale. Culoarea nu se schimbă în timp, iar travertinul nu se sparge și nu se fisurează la îngheț și dezgheț (dacă este folosit la grosimea optimă pentru spații exterioare, adică 3 cm grosime și dacă este îngrijit cum trebuie).


 Piatră gneis Homa, poligonală

Citește și articolul cu recomandări despre folosirea pietrei naturale la exterior!

Cum se face o alee?
Este un procedeu destul de simplu, însă e important să fie făcut cu grijă: primul pas este să marchezi traseul aleii cu sfoară, apoi să îndepărtezi gazonul sau iarba de pe acest traseu. Urmează înălțarea suprafeței pe care va fi aleea, cu nisip și apoi așezarea plăcilor de piatră corespunzător. Ultimul detaliu este să umpli spațiile dintre plăci cu nisip.

 Lucrul la o alee din piatră cubică granit sare și piper

Dacă vrei mai multe recomandări pentru proiectul de amenajare al grădinii, sună-ne la +4021 9907 sau vino în showroom să vezi spaţiile concept!

Review-uri si intrebari:

In acest moment nu sunt review-uri sau intrebari la acest produs.
Adauga un review sau pune o intrebare:
Ai achizitionat produsul? Vrem sa stim parerea ta, cu bune si rele! Scrie un comentariu si ajuta-i si pe alti clienti sa faca o alegere la fel de inspirata ca a ta!
Rating:
star
star
star
star
star
Nume
E-mail
Subiect
Comentariu
Toate campurile sunt obligatorii.
Prin publicarea review-ului, esti de acord cu termenii si conditiile site-ului.