Amenajarea băii – stil clasic și inspirație venețiană

21.05.2016
0 5 0
Rating:
Amenajarea băii – stil clasic și inspirație venețiană


Amenajarea unei băi nu e un proiect simplu: între concept și implementare există un drum lung, plin de provocări: calitatea materialelor, comunicarea eficientă cu echipa de constructori sau deciziile, mai mici sau mai mari, care trebuie cântărite extrem de bine. Într-o nouă serie de articole, îți prezentăm cele mai frumoase proiecte ale clienților piatraonline.ro.

Andreea Piti, client piatraonline.ro a făcut singură design-ul băilor din casa familiei ei. Și-a dorit un stil clasic și a creat amenajare baie pornind de la direcția de stil a întregii case: clasic, simplu, cu accesorii și elemente care să dea farmec spațiilor: “M-am documentat foarte mult, am văzut tot felul de ambienturi și faptul că am vrut piatră naturală m-a dus din start în zona asta elegantă. După documentare, am ales efectiv ce mi-a plăcut, în funcție de buget. Am și lucrat cu un consultant de la Piatraonline, am fost de nu știu câte ori în showroom”, spune Andreea.

În baia de la parter (a oaspeților), Andreea a ales să monteze pe pereți piatră naturală numai până la jumătate iar în partea superioară a aplicat o vopsea patinată, de inspirație venețiană: “Această baie e mai micuță, clasică. Am pus un mobilier din lemn de culoarea nucului si am îmbrăcat peretele numai pe jumătate. Brâul e luat ca atare (de la Rock Star Construct) și deasupra e o bordură care se folosește la acest tip de delimitări” a detaliat Andreea.

Vezi și baia de inspirație grecească, creată de Mircea cu materiale de la piatraonline.ro!

Ce materiale au fost folosite în această baie?

Pardoseala și peretele sunt placate cu marmură, bordura este de tipul Rock 3, realizată din marmură maro Emperador și Burdur, la care a fost adăugată o bagheta M1 din marmură Light Beige.


În baia de tineret (cea a copiilor) Andreea a optat pentru un duș, pentru că i s-a părut mai practic. Cum a ales materialele? “Pentru pereți am mers pe un travertin mai deschis, iar pentru pardoseală am ales un tip de travertin mai închis la culoare. Pe verticală avem doi stâlpi de mozaic (nu am vrut să mai fac un brâu pe orizontală) pe doi dintre pereții băii, într-o zonă în care au impact vizual. Este mai închis la culoare și se asortează cu pardoseala.Ce materiale au fost folosite în această baie?


Pereții au fost placați cu travertin classic (filled and polished), pardoseala a fost realizată cu travertin Latte (filled and honed) iar mozaicul aplicat pe perete este din travertin Latte.

Pentru o altă baie, Andreea a mers pe câteva combinații impresionante de elemente: “Inițial am vrut să pun un brâu dar apoi m-am decis să fac un întreg perete de mozaic, în spatele căzii, care a ieșit foarte frumos.” Mai mult, Andreea a căutat mult timp, până a găsit o firmă românească (Art Mobilier) de la care a luat mobilierul de lemn și ramele oglinzilor în exact stilul pe care îl căuta, majoritatea pieselor având linii curbe, finisaj antichizat, mici elemente sculptate în lemn și inserții de foiță aurie, într-un ambient inspirat din stilul venețian.

Cum e definit stilul venețian?

Alături de Florența, Veneția a făcut parte din centrul mișcării renascentiste, iar în design, extravaganța carnavalului venețian și reputația festivă a orașului au lăsat principii clare: pe lângă prezența marmurei și a pietrei naturale, oglinzile complex ornate sau ornamentele de sticlă (faimoasa sticlă de Murano) sunt elemente de referință în interpretarea acestui stil. Alte detalii potrivite într-un design de inspirație venețian: nuanțele metalice (aurii sau argintii) – în candelabre sau în accente fine pe mobilă, draperii extravagante, pardoseli de terazzo, figurine de porțelan sau covoare orientale.

Vezi cum arată și influențele marocane în amenajarea unei băi!

În baia matrimonială, Andreea a luat câteva decizii creative: “Am ales unul din brâurile văzute în showroom și l-am aplicat de două ori: a rezultat o linie mai lată, un pic mai sus de chiuvetă, care se vede foarte bine

Cum au ajuns Andreea și soțul său să aleagă piatră naturală?

Piatra a fost ok – faptul că e ceva de calitate și de durată, raportul preț - calitate a fost foarte bun. Gresia și faianța, știți cum e, azi-mâine se demodează, nu îți mai place modelul… Am fost mulțumiți de ce am găsit pe piatraonline.ro. Și acum chiar avem o casă admirată de prietenii care vin în vizită, inclusiv băile” ne-a mai spus Andreea.


Dacă vrei să afli mai multe despre piatra naturala potrivita pentru proiectul tău, sună-ne la +4021 9907, sau vino în showroom să vezi spaţiile concept!
Produse recomandate


Review-uri si intrebari:

In acest moment nu sunt review-uri sau intrebari la acest produs.
Adauga un review sau pune o intrebare:
Ai achizitionat produsul? Vrem sa stim parerea ta, cu bune si rele! Scrie un comentariu si ajuta-i si pe alti clienti sa faca o alegere la fel de inspirata ca a ta!
Rating:
star
star
star
star
star
Nume
E-mail
Subiect
Comentariu
Toate campurile sunt obligatorii.
Prin publicarea review-ului, esti de acord cu termenii si conditiile site-ului.