Amenajarea cu piatră naturală a balconului de la bloc

05.03.2015
0 5 0
Rating:
Amenajarea cu piatră naturală a balconului de la bloc


Oricât ar fi de mic, balconul tău poate deveni un spațiu relaxat și aerisit: este important să îi stabilești scopul, în funcție de nevoile și dorințele tale. Poți transfoma balconul într-un spațiu pentru luat masa, într-un birou de lucru sau într-o grădină mică dar colorată și bogată, care să inspire la relaxare. Ce mai e important? Să folosești materiale de calitate și să păstrezi linia de amenajare de la interior
În primul rând, ar fi ideal să nu folosești balconul ca spațiu de depozitare: el poate deveni un colț liniștit, de care te poți bucura în zilele însorite. Elementele care pot înfrumuseța acest spațiu sunt foarte multe: poți crește câteva flori în jardiniere agățate în interiorul terasei (dacă optezi pentru o grădină pe verticală, vei economisi spațiu), poți adăuga elemente de mobilier simple, poate chiar câteva perne colorate care să înveselească locul sau poți lucra la câteva proiecte do it yourself, care să adauge balconului o notă personală. Bineînțeles, dacă poți crea un concept/ o temă de la care să pornești amenajarea acestui spațiu, e cu atât mai bine!

Poți folosi piatra naturală cu succes și în amenajarea unui asemenea balcon, vei avea astfel, cu siguranță un spațiu admirat de prietenii veniți în vizită, unul care va reuși rapid să devină un loc preferat din apartament.
Iată un exemplu de amenajare chic a unui balcon micuț, dintr-un apartament londonez. Spațiul a fost amenajat de Celia James, designer de interior.

Este de notat faptul că peretele exterior este un pic mai înalt, astfel încât spațiul are din start un aer mai intim. Mobila este perfect integrata în conceptul de grădină englezească, iar liniile sale simple, curbate, aduc eleganță întregului ansamblu. Pardoseala și plăcile de pe perete completează atmosfera curată și aerisită iar jardinierele sunt montate pe interior, detaliu important, care însă nu dă senzația de aglomerare a spațiului.
Cu ce materiale din oferta PiatraOnline.ro poți realiza o amenajare similară?


 Perete de interior placat cu marmura Thasos Fileti Antique
Marmura Thasos Fileti Antique din imaginea de mai sus este potrivită și pentru exterior, fiind astfel o opțiune pentru placarea peretelui de balcon. Culoarea albă va crea impresia unui spațiu deschis, luminos iar textura marmurei aduce, invariabil, o nuanță de lux.


Pentru pardoseală, poți folosi o placă de travertin clasic pentru pavaj exterior periat și cu marginile dăltuite (aspect vintage), pentru a păstra aerul de poveste din amenajarea londoneză. Placa de travertin pentru exterior este mai groasă (3 cm) și va face față cu succes diferențelor de temperatură, ploii sau zăpezii, în cazul în care balconul tău este deschis. În plus, acest tip de placă este disponibil la dimensiuni mai mici ( 15 x 30,5 cm ) astfel încât poți valorifica și spațiile mai restrânse.
Important: dacă balconul este acoperit, poți folosi și plăci de travertin de 1.2 cm grosime, în acest caz fiind recomandată placa de travertin Latte french pattern set (Periat & Daltuit ) de 1,2 cm grosime, deoarece este un material compact, care va rezista cu brio la exterior.


Dacă vrei o ofertă personalizată pentru piatră naturală (travertin, marmură, ardezie, mozaicuri de piatră naturală) pentru proiectul tău, sună-ne la +4021 9907

Review-uri si intrebari:

In acest moment nu sunt review-uri sau intrebari la acest produs.
Adauga un review sau pune o intrebare:
Ai achizitionat produsul? Vrem sa stim parerea ta, cu bune si rele! Scrie un comentariu si ajuta-i si pe alti clienti sa faca o alegere la fel de inspirata ca a ta!
Rating:
star
star
star
star
star
Nume
E-mail
Subiect
Comentariu
Toate campurile sunt obligatorii.
Prin publicarea review-ului, esti de acord cu termenii si conditiile site-ului.