X

Puteti compara maxim 4 produse! Primul produs adaugat in lista a fost sters.

GAMA DE PRODUSE
Contul
meu
Intra in contul tau PIATRAONLINE și ai control complet!
GAMA DE PRODUSE

Amenajari baie - Cum montezi travertin în cabina de duș?

publicat in: Do it yourself // pe 09.06.2015


Travertinul - piatră naturală cu aspect extrem de cald și armonios, iar în ultimul timp se bucură de o popularitate crescută în rândurile românilor care își reamenajează casa și prețuiesc calitatea și aspectul natural. Aplicat în baie, acest material va crea un ambient relaxat, liniștit și cu multă personalitate. Vizitează secțiunea dedicată travertinului !

Cum montezi plăcile de travertin în cabina de duș?
Montajul travertinului se poate face pe suporturi rigide de tipul tencuieli pe baza de ciment sau plăci de gips carton. În cazul plăcilor de gips carton este necesar ca numărul de şuruburi destinate fixării plăcii pe profilele specifice să se dubleze, deoarece plăcile de travertin au o greutate mare, astfel eliminăm posibilitatea desprinderii placilor de gips carton de pe structură. Peste plăcile de gips carton este indicat să se monteze o plasă de rabit din sârmă de oţel zincată fixată de structură. Asigură-te că acest suport este nivelat și plat.

Folosește adezivul potrivit, pe bază de ciment alb (dacă s-ar folosi adeziv pe bază de ciment gri apare riscul ca, datorită umidităţii relative din materiale, culoarea acestuia să penetreze prin placă), pe care îl vei pune pe perete dar și pe spatele plăcilor de travertin.

Citeşte şi articolul despre gresie vs. piatra naturală!
Lasă un spațiu între plăcile de travertin folosind distanțierele din plastic. Astfel, distanța dintre plăci va fi uniformă și îți va permite să aplici, mai târziu, chitul de rosturi. În timpul montajului păstrează conturul plăcilor curat.

Contemporary Bathroom by Honolulu Architects & Building Designers Lapis Design Partners

Montează plăcile de travertin și lasă adezivul să se usuce timp de 24 de ore. Indepărtează apoi distanțierele din plastic. Aplică chitul în rosturile travertinului. Evită să împrăștii chitul pe toată suprafața, ar trebui să lași travertinul curat și perfect finisat. Șterge cu un burete în timp ce lucrezi, pentru a nu permite chitului să se usuce pe suprafața plăcilor.

Află care sunt tendinţele pentru anul 2016 în ceea ce priveşte piatra naturală în amenajări!
Chituieşte rosturile rămase. Evită să împrăștii chitul pe toată suprafața, trebuie să lași travertinul curat. Șterge cu un burete în timp ce lucrezi, pentru a nu permite chitului să se usuce pe suprafața plăcilor.

Urmărește și clipul filmat de echipa "Casa, construcție și design", cu montajul pietrei naturale într-o baie:

Citește și articolul dedicat tratamentelor pentru piatră naturală! Afli și care e testul care determină gradul de porozitate al pietrei naturale.

Recomandăm folosirea LTP Mattstone, un impermeabilizant puternic și adecvat pentru toate placările de pereți și pardoseli. Impermeabilizantul acţionează prin sigilarea porilor pietrei şi nu schimbă caracterul suprafeței, conferă o rezistență sporită la petele de cafea, vin sau alte lichide. În plus, poate fi folosit în zone cu umiditate ridicată. Ar fi bine să știi și despre LTP MPG Sealer, o soluție inovatoare de protecţie bazată pe microtehnologia de impregnare. Este un tratament incolor, cu o formulă specială pentru plăci polişate, adecvat pentru tratarea placărilor pereților și pardoselilor.

Placă de piatră impermeabilizată - picăturile de apă rămân la suprafaţă.

LTP Colour Intensifier and Stainblock este un impermeabilizant puternic, adecvat pentru accentuarea culorii, păstrând caracteristicile și aspectul natural al pietrei naturale. Se poate folosi și în spațiile cu umiditate ridicată, cum ar fi băile, în jurul piscinelor atât in spațiile interioare cât și exterioare.
Vrei mai multe detalii? Îți stăm la dispoziție cu informații și oferte.

Amenajari baie - Cum montezi travertin în cabina de duș?
Comentarii:
Scrie cateva cuvinte, sfaturile tale sunt folositoare si altora. In acest moment nu sunt comentarii sau intrebari la articol.
Adauga un comentariu:

Produse similare:

Pret cu TVA 147,73 Lei
IN STOC
Mozaic Onix Pebble Small Antichizat
Cod MPN-2054
Produs adus pe comanda
Pret cu TVA 214,99 Lei
Produs adus pe comanda
Mozaic Marmura Thassos Matrix 15 x 30 cm
Cod MPN-2036
Produs adus pe comanda
Pret cu TVA 441,00 Lei
Produs adus pe comanda

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletterul PIATRAONLINE si iti trimitem ultimele noutati si idei de design.

Social media

Ne gasesti si pe urmatoarele retele de social media:
© 2010-2019 PIATRAONLINE este o marca inregistrata ROCK STAR CONSTRUCT SRL ROMANIA, CUI: RO 22680005, Reg. J40/2648/2007.Preturi afisate in LEI fara TVA. Furnizam produse de cea mai inalta calitate la un pret accesibil alaturi de servicii complete.
Infocenter & premii