X

Puteti compara maxim 4 produse! Primul produs adaugat in lista a fost sters.

GAMA DE PRODUSE
Contul
meu
Intra in contul tau PIATRAONLINE și ai control complet!
GAMA DE PRODUSE

Amenajari bucatarii – Radu Negoita raspunde in Disconfort Residence

publicat in: General // pe 13.12.2018

Disconfort Residence este o carte dedicata celor practici si precauti. Este, fara dubiu, un volum util, care ofera celor ce vor sa se pregateasca, inainte de achizitia unui apartament, informatii pertinente asupra posibilelor defecte de constructie ori amenajare intalnite in arhitectura actuala. Scrisa direct, intr-un stil alert si colocvial, cartea se doreste a fi un mic eseu, un indrumar de calitate pentru evitarea greselilor de proiectare sau executie in constructii, astfel incat sa nu platesti pentru ele. Autorul volumului este arh. Radu Negoita, un specialist priceput, care nu se sfieste sa puna accentul pe erorile intalnite , din pacate suficient de des, in proiectarea si executia locuintelor actuale.  
In acest spatiu se incadreaza subiectul cartii, in care autorul trece in revista, scurt si la obiect, o serie de anomalii de care te poti lovi in amenajarea casei tale.

Abordand ambele zone, atat cea de zi cat si cea de noapte, Negoita nu lasa nimic la voia-ntamplarii, astfel incat cititul cartii sa fie cu adevarat util. 
Bucataria, element cu pozitie controversata in economia locuintelor romanului, de cand au fost inventate variantele deschise, se defineste ca un loc de importanta majora in geometria unui apartament. Considerat un al doilea loc din casa in care mirosurile se manifesta in mod accentuat, bucataria ofera un prim prilej de reflectie a autorului asupra modalitatilor de eliminare a mirosurilor. Montajul unei hote, de preferat cu iesire la exterior, este imediat recomandat de catre autor, variantele industriale fiind mai apreciate de catre acesta. Fara indoiala ca, privite dupa necesitatea eliminarii mirosurilor,  amplasarea si forma bucatariei in apartament sunt esentiale. Si aceste aspecte devin critice mai ales pentru bucatariile deschise.Trecand in registrul dimensional, mereu necesar de luat in consideratie de catre arhitecti, autorul isi informeaza cititorii asupra spatiilor recomandate in garsoniere si apartamente pentru locul de luat masa, subliniat ca un element critic inclusiv de legea 114/1996 reactualizata.

sursa foto: elledecor.com

Dezvoltand subiectul aflam ce se poate intampla in ”bucataria deschisa cu miscare browniana si ciorba pe canapea” unde spatiile sunt mici din cauza multor obiecte fara sfiala ingramadite in incinta de dezvoltatori economi. Atragand atentia asupra spatiilor insuficiente Negoita arata ca bucatariile deschise reprezinta mai degraba o pacaleala pentru clienti decat rezultatul alinierii la moda contemporana. O alta amenajare de bucatarie, numita de autor    „ bucatarie deschisa in care zoaiele din farfurii ajung pe DVD-ul cu  Titanic din living” priveste asezarea blatului in rand cu mobilierul-suport pentru instalatiile audio-video.

sursa foto: mofurnishings.com

Acest melanj nepotrivit, aparut tot din considerente de spatiu insuficient certifica inca o data parerea arhitectului referitoare la defectele amenajarii bucatariilor deschise in spatii mici. Insa nici bucatariile inchise, asa-zis clasice, nu stau mai bine la capitolul spatiu, asa cum se vede din prezentarea  ”bucatariei inghesuite in care accidentele sunt chestie de timp”. Amplasate intre doua usi acestea sunt veritabile piste de slalom, care, chiar respectand dimensiunile asa cum apar ele in lege, nu permit o utilizare normala ca urmare a configuratiei camerelor.

Cum amenajarea bucatariei este un element important intr-o locuinta Radu Negoita nu se opreste aici ci mai aminteste si de alte cosmaruri. Bucatarii inguste, altele cu amplasarea elementelor de interior prost realizata, bucatarii cu stalpi de beton in interior, precum si bucatarii tip „tunel aerodinamic”, o multitudine de bucatarii defecte din punctul de vedere functional, cel sustinut de autor in sprijinul clientilor lui. In acest mod Radu Negoita reuseste sa atraga atentia asupra unor aspecte pe care, bucuros de investitia pe care ai planuit-o si gata sa te muti mai repede, poti lesne sa le uiti. 

In aceeasi idee a punctarii unor aspecte care pot fi imbunatatite PIATRAONLINE te invita sa vizitezi cel mai mare showroom de piatra naturala  din Aleea Teisani 137A, unde poti gasi cele mai bune oferte de blaturi, contrablaturi si placari din piatra pentru bucatarie.
 

Amenajari bucatarii – Radu Negoita raspunde in Disconfort Residence
Comentarii:
Scrie cateva cuvinte, sfaturile tale sunt folositoare si altora. In acest moment nu sunt comentarii sau intrebari la articol.
Adauga un comentariu:

Produse similare:

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletterul PIATRAONLINE si iti trimitem ultimele noutati si idei de design.

Social media

Ne gasesti si pe urmatoarele retele de social media:
© 2010-2019 PIATRAONLINE este o marca inregistrata ROCK STAR CONSTRUCT SRL ROMANIA, CUI: RO 22680005, Reg. J40/2648/2007.Preturi afisate in LEI fara TVA. Furnizam produse de cea mai inalta calitate la un pret accesibil alaturi de servicii complete.
Infocenter & premii