Amenajări de interior: inspiratie mediteraneană

23.08.2016
0 5 0
Rating:
Amenajări de interior: inspiratie mediteraneană


Deși influențele mediteraneene sunt asociate mai degrabă cu anotimpul cald, scopul amenajărilor din aceste zone este mai degrabă către decoruri aerisite, care să protejeze împotriva temperaturilor ridicate. Este o abordare a decorului care e folosită mai des pentru casele de vacanţă, departe de oraş, dar ca accente, poate funcţiona şi într-o amenajare urbană.

Pentru o amenajare de inspiraţie mediteraneană, se preferă formele curbe, arcuite. Întâlnirea dintre texturile polişate (foarte lucioase) şi cele nefinisate creează acea dinamică naturală ce aparţine acestui tip de atmosferă. Un interior inspirat din zona coastei estice a Europei (Franţa, Italia, Spania) are o energie casual, relaxată şi familiară, folosind materiale şi culori naturale.

Culori
Dacă vrei să te inspiri din aspectul locuinţelor greceşti, albastrul şi verdele sunt completări bune pentru pereţii albi (la interior şi la exterior), accente des întâlnite în zonă.

Citeşte şi articolul despre baia de inspiraţie grecească, placată în întregime cu travertin!

Galbenul, roşul aprins, nuanţele lavandei şi bleu pot fi accente cromatice reuşite într-un decor mediteranean.


Materiale
Se foloseşte sticla, piatra naturală, ceramica şi lemnul alb (pentru obloane dar şi pentru mobilă), dar şi fierul forjat patina, iuta împletită şi cărămida arsă. Pardoseala din piatră naturală este aproape necesară, pentru a completa un spaţiu în linii mediteraneene – poţi alege o placă de travertin French pattern (ca în imaginea de mai jos) disponibil în varianta clasic, Peach, Latte, Silver sau Leonardo sau poţi merge direct pe marmura Sunny, în nuanţe dulci şi primitoare.
O alegere cel puţin interesantă pentru dormitor ar putea fi plăcile de piatră naturală de dimensiuni micuţe, care, în asociere cu mobila deschisă la culoare, cu lemnul şi cu textilele cu aspect natural creează un decor foarte relaxat.

Poţi crea accente expresive şi folosind mozaicuri de piatră naturală – poţi placa o zonă din peretele de living sau bucătărie cu un mozaic cu aspect nefinisat (în finisaj scapiţat), pentru a sublinia contrastul între texturi de care aminteam mai sus. Şi plăcile decorative colorate (terrazzo) pot fi o idee bună, dacă sunt folosite coerent, fără să aglomereze camera.

O altă variantă poate fi placarea unui întreg perete cu piatră – un tip de piatră panel deschisă la culoare va lumina încăperea şi va puncta atmosfera specifică zonelor mediteraneene.

În imaginea de mai sus, blatul de bucătărie este dintr-o marmură în nuanţe de unt, iar arcada este îmbrăcată cu un tip de piatră nefinisată, o asociere spectaculoasă. Piesele de mobilier sunt de multe ori mari, în culori deschise, pentru a îndeplini cu succes un rol practic, de depozitare.

Terasa este o zonă importantă – ghivecele masive pentru flori, pardoseala deschisă la culoare şi mobila relaxantă sunt elemente indispensabile pentru o atmosferă pe care cei mai mulţi o asociază cu panoramele grandioase către mare. O posibilă variantă pentru a amenaja exteriorul casei pentru o atmosferă mediteraneană este o construcţie care porneşte de la o piesă principală (o fântână arteziană sau o cismea) către zone de recreere, totul punctat de ghivece cu flori viu colorate.


Dacă vrei să afli mai multe despre piatra naturala potrivita pentru proiectul tău, sună-ne la telefon +4021 9907 sau vino în showroom să vezi spaţiile concept!
Produse recomandate


Review-uri si intrebari:

In acest moment nu sunt review-uri sau intrebari la acest produs.
Adauga un review sau pune o intrebare:
Ai achizitionat produsul? Vrem sa stim parerea ta, cu bune si rele! Scrie un comentariu si ajuta-i si pe alti clienti sa faca o alegere la fel de inspirata ca a ta!
Rating:
star
star
star
star
star
Nume
E-mail
Subiect
Comentariu
Toate campurile sunt obligatorii.
Prin publicarea review-ului, esti de acord cu termenii si conditiile site-ului.