X

Puteti compara maxim 4 produse! Primul produs adaugat in lista a fost sters.

GAMA DE PRODUSE
Contul
meu
Intra in contul tau PIATRAONLINE și ai control complet!
GAMA DE PRODUSE

“Amenajari” in piatra si otel pentru mileniul 3

publicat in: General // pe 08.04.2019

Urca muntele de sandstone cu liftul campion

Intalnirea intre perenitatea pietrei naturale si vremelnicia tehnologiei la zi frapeaza. Dincolo de maretia realizarii, privelistea liftului urcand spre “ bolta celor 100 de dragoni” te amuteste. Surclasand ca inaltime “Ciobul (The Shard)” londonez si campion universal la categoriile: cel mai inalt lift cu expunere totala, cel mai inalt elevator destinat vizitarii unor obiective si cel mai rapid lift din lume avand si cea mai mare capacitate de transport, Bailong Elevator din Zhangjiajie Forest Park (China) este o minune a secolului actual. 

1. Uimitoarea escaladare a unui munte vertical din piatra naturala
Complexul de 3 lifturi de la Zhangjiajie Forest Park, ancorat in stanca de sandstone, urca 362 m de munte, vertical, in cele mai lungi 2 minute din viata ta, timp in care ti se perinda cu repeziciune prin fata ochilor privelisti ale unei lumi primitive, ca-ntr-un film din alte vremi. O calatorie destinata exclusiv curajosilor cu inima tare si stomacul sanatos. Capacitatea totala a lifturilor este de 150 persoane (50/lift/transport), acestea urca pe exteriorul unei structuri metalice si sunt executate din sticla, panorama care ti se-nfatiseaza apare ca palpabila si senzatia de libertate te arunca in lumea pasarilor, asta daca spaima ca ai putea aluneca prin transparenta geamurilor nu te copleseste dinainte. Aceasta intensa traire continand contradictia dintre minunea repetarii urcusului spre alte lumi pe spatele zgripturoaicei din basme si groaza dinaintea necunoscutului prezent si pipaibil, domina.  


 
2. Bailong – o punte fara scari intre tehnica inalta si pamantul virgin 
Inceputa in 1999, constructia muntelui de metal, oprita din considerente de securitate si redeschisa mai sigura in 2003, a insemnat o minune a mintii umane inca de la debut, performantele sale trecand-o direct in Guiness Book si in UNESCO World Heritage Site. O lucrare de peste 15 milioane de euro la cursul actual, prinsa de un imens pilon de piatra pe toata verticalitatea acestuia, care permite transferul intre lumea de jos, cu tehnologiile actuale super-sofisticate, si cea de sus, plina de primitivul padurilor virgine. Si acest suspans, care se creeaza in clipa in care ai facut primul pas in lift, la urcare, se accentueaza in timpul urcusului si continua in timp ce explorezi necunoscutul, sus. 
Sursa de inspiratie pentru planeta Pandora din “Avatar”, Zhangjiajie National Forest Park trimite lumii un mesaj al timpurilor ancestrale, neasemuite si bantuite de anonimul originar, de ingaduinta fata de miile de turisti trecatori, carora le permite sa zaboveasca o clipa, atarnati intre lumi.   
 

“Amenajari” in piatra si otel pentru mileniul 3
Comentarii:
Scrie cateva cuvinte, sfaturile tale sunt folositoare si altora. In acest moment nu sunt comentarii sau intrebari la articol.
Adauga un comentariu:

Produse similare:

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletterul PIATRAONLINE si iti trimitem ultimele noutati si idei de design.

Social media

Ne gasesti si pe urmatoarele retele de social media:
© 2010-2019 PIATRAONLINE este o marca inregistrata ROCK STAR CONSTRUCT SRL ROMANIA, CUI: RO 22680005, Reg. J40/2648/2007.Preturi afisate in LEI fara TVA. Furnizam produse de cea mai inalta calitate la un pret accesibil alaturi de servicii complete.
Infocenter & premii