X

Puteti compara maxim 4 produse! Primul produs adaugat in lista a fost sters.

GAMA DE PRODUSE
Contul
meu
Intra in contul tau PIATRAONLINE și ai control complet!
GAMA DE PRODUSE
publicat in: General // pe 30.09.2019

Scoala de la Bunesti este un proiect ambitios care a luat nastere in anul 2008, la acea vreme fiind doar un santier din care studentii puteau invata lucrurile de baza ale arhitecturii. Practicarea arhitecturii a adunat in acelasi loc, primii studenti si profesori, un loc de basm in care se construiesc povesti nemuritoare.
Scoala de la Bunesti se afla localizata in satul Zarnesti, comuna Malureni din judetul Arges, la aproximativ un kilometru nord de sat, pe drumul forestier ce duce pe malul estic al raului Valsan. Scoala este locul in care notiunile practice ale arhitecturii sunt redescoperite, insusite si transmise de la student la student. O scoala-santier, o modalitate practica, dar originala de a invata arhitectura.

Bucuria din simplitate si din lucrurile mici
Nevoia de simplitate va aparea intotdeauna in viata unei persoane, aceasta bucurie fiind primordiala. Din aceste motive, atelierele de la Bunesti construiesc structuri care invita la un stagiu de locuire minimala, in mijlocul naturii, un mod de viata radical diferit de confortul modern.
Bazele proiectului arhitectural din comuna Zarnesti au luat nastere la initiativa dr. arh. Ana Maria Goilav, doctorand in teoria arhitecturii, impreuna cu prof. dr. Petre Guran, istoric bizantinolog, proiectul fiind adresat oricui este interesat de constructia cu materiale naturale si de locuirea cat mai aproape de natura.
Numele scolii se trage de la mosia unui neam boieresc, cunoscut pana in secolul al XIX-lea sub numele Bunescu. Dupa organizarea teritoriala din perioada interbelica, mosia cuprindea satele Bunesti, Manesti, Zarnesti, care circumscriau mosia acestui neam. Cu alte cuvinte, numele scolii desemneaza o regasire a unei istorii uitate si persecutate in ultimii 50 de ani.
Scoala de la Bunesti: de ieri pana astazi.

sursa foto: arhitectura-1906.ro

In zilele noastre, Scoala de la Bunesti a ajuns un program de notorietate internationala, inchinat amintirii bunicilor care cumparau de la stat doar energie electrica si gaz. In cadrul acestui proiect, participantii au ocazia sa deprinda cele mai vechi indeletniciri, printre care saparea unui put, construirea unui horn, unii dintre studenti au posibilitatea sa infiga primul lor cui, iar altii invata sa aprinda focul pe care il pot privi nopti in sir. Studentii invata sa construiasca un acoperis, sa calareasca si sa cada, sa construiasca o roata, sa semene si sa culeaga, invata sa construiasca cladiri folosind materiale naturale, si multe alte activitati care incununeaza amintirea ocupatiilor bunicilor.
Scoala de la Bunesti se desfasoara in fiecare vara intr-o poiana de pe Valea Valsanului, din judetul Arges, unde studentii, alaturi de profesori, arhitecti, mesteri locali si sateni, construiesc structuri din materiale naturale, sub forma unor machete de studio la scara 1:1. Pe masura ce constructiile sunt finalizate, acestea devin facilitatile unui campus in care toti studentii-constructori sunt invitati sa se integreze ca indrumatori si formatori ai noilor veniti. Programul Scolii de la Bunesti este structurat sub forma unor serii care se succed, de cate 9-14 zile. Scoala de la Bunesti se remarca prin originalitate, fiind primul proiect de acest tip din tara, o cale prin care studentii invata meserie practicand.

Arhitectura la ea acasa
Comentarii:
Scrie cateva cuvinte, sfaturile tale sunt folositoare si altora. In acest moment nu sunt comentarii sau intrebari la articol.
Adauga un comentariu:

Produse similare:

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletterul PIATRAONLINE si iti trimitem ultimele noutati si idei de design.

Social media

Ne gasesti si pe urmatoarele retele de social media:
© 2010-2019 PIATRAONLINE este o marca inregistrata ROCK STAR CONSTRUCT SRL ROMANIA, CUI: RO 22680005, Reg. J40/2648/2007.Preturi afisate in LEI fara TVA. Furnizam produse de cea mai inalta calitate la un pret accesibil alaturi de servicii complete.
Infocenter & premii