Arta ardeziei, sculpturi bucatica cu bucatica

13.04.2017
0 5 0
Rating:
Arta ardeziei, sculpturi bucatica cu bucatica


”Nici o substanta de pe pamant, naturala sau creata de mana omului, nu exprima mai bine frumusetea decat ardezia. Uscata e matasoasa si straluceste cand e umeda. Se despica perfect, ceea ce face din ardezie un material unic in termeni de durabilitate”, declara Stephen Kettle intr-un interviu.

Statuia lui Alan Turing este compusa din zeci de mii de bucati si cantareste peste o tona si jumatate.

Stephen Kettle s-a nascut in 1966 in Castle Bromwich si, dupa ce a facut 7 ani parte din fortele Marinei Regale, a muncit peste 15 ani in industria de constructii, alaturi de tatal sau. A practicat mai multe meserii, din care cel mai mult a lucrat in domeniul finisajelor interioare (zugravit, tapetat etc.). Este de retinut acest detaliu: lucrul cu tapetul, deoarece de aici viitorul artist a capatat atractia, dar si priceperea de a lipi, de a imagina obiecte prin unirea lor.

La inceputul anilor 2000 isi dezvolta propriul stil si tehnica de a crea statui. Probabil ca arta lui Stephen Kettle este cu atat mai mult de apreciat cu cat cel mai des alege sa dea operelor sale forma trupului uman in defavoarea structurilor non-figurative, abstracte, atat de raspandite in arta contemporana.

"Alain Turing" (detaliu)

Kettle a devenit sculptor in urma unei intamplari care i-a modificat radical viata. In 2002 a fost martorul unui tragic eveniment, in timp ce era membru in Clubul Sporturilor Periculoase din Oxford. Un tanar de doar 19 ani isi pierde viata in timpul unei tentative de a zbura peste Tamisa, aruncat fiind dintr-o catapulta asemanatoare celei medivale. Si Kettle a zburat peste Tamisa in cadrul aceluiasi eveniment caritabil.

Ca sa isi dovedeasca in continuare spiritul intreprinzator si de aventurier totodata, (dar intr-o forma mai putin riscanta, adaugam noi!), se hotaraste sa se dedice sculpturii, folosind placute de ardezie. Isi descoperise aceasta pasiune intamplator intr-o vacanta alaturi de familia sa.

Stephen Kettle foloseste in arta sa variate tipuri de ardezie, aduse din diferite zone ale Tarii Galilor. Lucreaza 60 de ore pe saptamana, dedicand mult timp prelucrarii ardeziei pentru a aduce bucatile la dimensiunile dorite. Munca trebuie sa fie una extrem de dificila daca luam in considerare duritatea materialului, desi, fiind foarte compact, fasiile se pot desprinde destul de usor.

Dincolo de talent si inventivitate, creatiile sale importante sunt impregnate de o atitudine fara echivoc: patriotismul. Trei dintre sculpturile care l-au facut celebru pe Stephen Kettle intruchipeaza trei mari personalitati britanice care au marcat fundamental istoria mondiala recenta: Winston Churchill, Alan Turing si R. J. Mitchell, proiectantul avionului de lupta Spitfire.

Winston Churchill (detaliu)

Realizarea statuii lui R.J. Mitchell a durat peste 2000 de ore si este expusa la Muzeul Stiintei din Londra.

Redescoperiti farmecul ardeziei, vizitand sectiunile cu produsele PIATRAONLINE bazate pe ardezie: placaje de ardezie, ardezia flexibila si placile din ardezie.

Pentru a afla mai multe despre arta amenajarilor interioare si exterioare, cu ardezie sau cu orice alt tip de piatra naturala, va asteptam sa ne contactati online, telefonic la +4021 9907 sau sa ne vizitati in showroomul nostru din Aleea Teisani, nr. 137 A, Bucuresti. 


Surse foto: mymodernmet.com, pinterest.com si stephenkettle.co.uk

Review-uri si intrebari:

In acest moment nu sunt review-uri sau intrebari la acest produs.
Adauga un review sau pune o intrebare:
Ai achizitionat produsul? Vrem sa stim parerea ta, cu bune si rele! Scrie un comentariu si ajuta-i si pe alti clienti sa faca o alegere la fel de inspirata ca a ta!
Rating:
star
star
star
star
star
Nume
E-mail
Subiect
Comentariu
Toate campurile sunt obligatorii.
Prin publicarea review-ului, esti de acord cu termenii si conditiile site-ului.