Baie mediteraneană, de inspirație marocană

26.05.2016
0 5 0
Rating:
Baie mediteraneană, de inspirație marocană

Cum să ai o baie ca în revistele de design? Într-o serie de articole menite să îți ofere inspirație, îți arătăm idei de băi amenajate conform ultimelor trend-uri în designul interior și materiale din oferta noastră (marmura, travertin, ardezie) pe care le poți folosi ca să-ți creezi baia mult visată.

În primul material, am ales o baie mediteraneana realizata de un studio de design interior din S.U.A, pentru un proiect privat, ce pune în evidență piatra naturală (stil mediteranean) într-un ambient ce reinterpretează stilul marocan.

Ce înseamnă un design de inspirație marocană?

Stilul marocan este rezultat din intersecția mai multor culturi: Franța, Portugalia, Spania dar există și influențe mediteraneene, africane sau islamice. Casele din Maroc sunt adevarate oaze de liniste, răcoroase (departe de căldura aproape insuportabilă) și amenajate în culori vibrante. Cele mai des întâlnite nuanțe sunt cele de verde și albastru, spațiile sunt pline de pattern-uri jucăușe iar mobila nu este niciodată în exces. Pernele și perdelele îmbracă spațiul cu generozitate iar plantele sunt și ele prezente, pentru a întări mesajul de atmosferă relaxantă, naturală.
În acest tip de ambient, baie mediteraneana, lumina are un rol important: trebuie să fie cât mai subtilă și caldă. În plus, pentru a crea un spațiu dinamic, se folosesc oglinzi sau suprafețe care să reflecte lumina. Cum pattern-urile sunt un detaliu important în acest tip de amenajare, ele pot fi subliniate și prin accesorii.


Cu ce materiale poți crea o baie mediteraneana cu aspect similar?

Pentru pardoseală, poți monta plăci de travertin classic (cross cut, filled and honed) de dimensiunile 47,7 X 45, 7 X 1,2 cm. Blatul poate fi personalizat, din travertin noce filled and polished (2 centimetri grosime). Un lavoar de travertin clasic, încastrat, te va ajuta să păstrezi în toate detaliile aspectul natural, iar pentru mozaicul ce delimitează cada, poți folosi un mozaic din travertin classic- noce.

Dacă vrei să afli mai multe despre piatra naturala potrivita pentru proiectul tău,sună-ne la telefon +4021 9907 sau vino în showroom-ul din Aleea Teisani Nr. 137A, Sector 1, Bucuresti, să discutăm mai multe!

Review-uri si intrebari:

In acest moment nu sunt review-uri sau intrebari la acest produs.
Adauga un review sau pune o intrebare:
Ai achizitionat produsul? Vrem sa stim parerea ta, cu bune si rele! Scrie un comentariu si ajuta-i si pe alti clienti sa faca o alegere la fel de inspirata ca a ta!
Rating:
star
star
star
star
star
Nume
E-mail
Subiect
Comentariu
Toate campurile sunt obligatorii.
Prin publicarea review-ului, esti de acord cu termenii si conditiile site-ului.