X

Puteti compara maxim 4 produse! Primul produs adaugat in lista a fost sters.

GAMA DE PRODUSE
Contul
meu
Intra in contul tau PIATRAONLINE și ai control complet!
GAMA DE PRODUSE
publicat in: General // pe 17.05.2018

Cand piatra ne surprinde

Intr-o lume alergand emblematic dupa tehnologii aiuritoare si atat de premeditat imuna la emotii, piatra tace. Cu miile de ani rasufland in cocoasele carierelor sau aruncata in medii revendicate adeseori doar de ea, piatra, majestate cumplita si necesara, franeaza continuu si tenace curgerea nisipului intr-o clepsidra care pentru ea n-are nicio noima. Aparent fara sentimente si valori, piatra traieste o viata proprie, tumultoasa si exclusiva, marcand prin forme si culori ceea ce observa si intelege. Si in aceasta armonie de certitudini, piatra ne invata esentele vietii.

sursa foto: buzzerg.com                                  Kissing Rock - California USA

Alteori piatra accentueaza memoria unor locuri pe unde odata, lenesa si atotputernica, regiza inceputurile. Si scoate la iveala suflete simple urcate-n imense blocuri cu semnificatii precise. Ce nadajduieste oare piatra sa ne faca sa-ntelegem acum ? Ce simbolistica uluitoare zace-n stancile uriase aruncate in locuri care niciodata nu au vazut asemenea alcatuiri ?


sursa foto: wikimedia.org                                                               Hvitserkur (Stone Rhino) Islanda          

Cum a parcurs piatra peste 10.000 km sa aduca rinocerii din Kruger Park in Islanda si elefantii din Namibia in Noua Zeelanda ? Ce vanturi ceresti au biruit piatra an dupa an , secol dupa secol si mileniu dupa mileniu, cioplind-o dupa forme si intelesuri nestiute noua ?

Pe alocuri piatra se roaga. Sau aduce ofrande unor zei proprii, cutremurand in evlavia ei milenara toata credinta noastra de 20 de secole. In locuri intelese doar de ea, profunda si tulburatoare, piatra inalta temple si defineste mituri proprii, cutreiera spatii cu divinitati absolute si ni le aduce in fata, drept alternative ale perenitatii de spirit. Credinta ne apare in alte dimensiuni, omniprezenta si avand sensuri subtile si magice, dincolo de ceea ce scurta noastra trecere poate cuprinde. Aceasta este esenta, aceasta este pacea.

sursa foto: wordpress.com                        Capilla de marmol – Lake Carrera Chile(capela de marmura)

Cateodata piatra decorativa se joaca. Coloreaza frenetic si creeaza volume, reproduce obiecte, accentueaza stari. Le-a vazut piatra vreodata si le regaseste in memoria mileniilor trecute ?

 Table leg rock –Camel Mountains China                                                     Mushrooms – Escalante USA

Le imagineaza singura si ni le prezinta dupa cum le vede inauntrul ei ? Le-a trait oare ? De ce ne preda piatra, iar si iar, aceasta lectie de adaptare a rabdarii ?

sursa foto: trover.com                                     Rainbow Mountains – Zhangye China

Pe Pamant sunt mii de locuri in care piatra, puternica si autoritara, ne arata lumea, asa cum se vede prin ochii ei, cerand imperativ sa ne oprim din hemoragia de idei cotidiana si s-o privim cuminti direct in fata. Si sa ne-ntrebam, simplu, ca o molecula desprinsa din vesnicia pietrei: Ce stare superioara a materiei ni se destainuie astfel ? Ce lumi pierdute ori necunoscute arunca trecutul inspre noi, prin mesageri tacuti si maiestuosi, decupati in timp ca niste oaze ? Si cine poate deslusi magia prin care piatra ne cotropeste simturile si ne aspira in lumea ei, mai vie si mai adevarata ?

Si inca se cuvine sa luam aminte la lucrul pietrei, prin care materia, uluitoare si profana, ne adulmeca prezentul.

Cand piatra naturala ne surprinde
Comentarii:
Scrie cateva cuvinte, sfaturile tale sunt folositoare si altora. In acest moment nu sunt comentarii sau intrebari la articol.
Adauga un comentariu:

Produse similare:

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletterul PIATRAONLINE si iti trimitem ultimele noutati si idei de design.

Social media

Ne gasesti si pe urmatoarele retele de social media:
© 2010-2019 PIATRAONLINE este o marca inregistrata ROCK STAR CONSTRUCT SRL ROMANIA, CUI: RO 22680005, Reg. J40/2648/2007.Preturi afisate in LEI fara TVA. Furnizam produse de cea mai inalta calitate la un pret accesibil alaturi de servicii complete.
Infocenter & premii