X

Puteti compara maxim 4 produse! Primul produs adaugat in lista a fost sters.

GAMA DE PRODUSE
Contul
meu
Intra in contul tau PIATRAONLINE și ai control complet!
GAMA DE PRODUSE

Ce este piatra naturala Limestone'?

publicat in: Blog // pe 01.10.2014

Limestone-ul (calcarul) este o piatra naturala sedimentara ce este formata din scoici si oasele creaturilor de mare care s-au depozitat pe fundul oceanului. Calciul din sediment  amestecat cu dioxidul de carbon din apa formeaza carbonatul de calciu, structura de baza a tuturor limestone-urilor si a marmurei. Limestone-ul contine variatii subtile in culoare si nervuri ca rezultat al mineralelor care sunt prezente in momentul formarii acestora. Aceste variatii care apar natural ofera particularitate si frumusete pietrei, fiecare placa are povestea si personalitatea sa.

Limestone-ul este foarte utilizat in arhitectura si multe atractii turistice de pe tot globul in special din Marea Britanie si Europa sunt realizate in principal din acest material. Placile de limestone pot fi utilizate pentru interior, exterior, pereti si pardoseli (pentru pardoseli e bine sa fii atent la rezistenta placii de limestone alese, mai ales pentru zonele cu trafic intens), cabine de dus, seminee sau blaturi.

Ce finisaje si tipuri de limestone veti intalni?

Limestone-ul este extras din pamant sub forma de  blocuri mari de piatra inainte de a fi taiat in ceea ce dvs recunoasteti ca fiind placa de limestone. Dupa ce limestone-ul este extras din cariera este strict ales pentru variatiile de culoare. In afara de procesul de selectie, blocurile de limestone pot fi supuse urmatoarelor procese:

Matuire - suprafata placii este slefuita pentru a crea un finisaj mat.
Antichizare - limestone-ul este efectiv antichizat cu pietris creand un aspect necioplit, imbatranit.
Periere - o perie de sarma este folosita pentru a oferi placii de limestone o suprafata uzata si texturata
Slefuire - limestone-ul este netezit si slefuit creand un aspect stralucitor.

O sufragerie cu pardoseala din limestone

Zidarie din calcar (vratza)

Baie placata cu limestone vratza scapitata 

Cum se intretine limestone-ul?

Se curata cu un mop pentru praf si cu o solutie de curatare neutral precum LTP Waxwash sau LTP Floorshine pentru a indeparta murdaria. Folositi un impermeabilizant penetrant  pentru a preveni patarea. Pentru imermeabilizare va recomandam LTP Mattstone in cazul placilor mate, antichizate sau periate si LTP MPG in cazul placilor polisate. Deoarece majoritatea pietrelor sunt poroase folosirea excesiva a apei poate cauza reactii precum oxidarea (ruginire), exfolierea, deteriorarea venelor uscate, etc. Folositi impermeabilizanti recomandati pentru acest tip de piatra naturala.

Ce este piatra naturala Limestone'?
Comentarii:
Scrie cateva cuvinte, sfaturile tale sunt folositoare si altora. In acest moment nu sunt comentarii sau intrebari la articol.
Adauga un comentariu:
 

Produse similare:

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletterul PIATRAONLINE si iti trimitem ultimele noutati si idei de design.

Social media

Ne gasesti si pe urmatoarele retele de social media:
© 2010-2019 PIATRAONLINE este o marca inregistrata ROCK STAR CONSTRUCT SRL ROMANIA, CUI: RO 22680005, Reg. J40/2648/2007.Preturi afisate in LEI fara TVA. Furnizam produse de cea mai inalta calitate la un pret accesibil alaturi de servicii complete.
Infocenter & premii