X

Puteti compara maxim 4 produse! Primul produs adaugat in lista a fost sters.

GAMA DE PRODUSE
Contul
meu
Intra in contul tau PIATRAONLINE și ai control complet!
GAMA DE PRODUSE
publicat in: Casa de piatra // pe 17.05.2018

Cum aleg piatra naturala in amenajari

Tipuri de placi din piatra naturala :

1. ardezie : roca metamorfica, formata din argila si nisip, dura (nivel 6-7 din 10 pe scara Mohs), densa, cu porozitate redusa, rezista bine la acizi si la ciclul inghet-dezghet,versatila, rezistenta la uzura. Se despica in mod natural. Se pot obtine folii din ardezie. Folosita in amenajari interioare si exterioare. Necesita tratamente anuale . Placile sunt sensibile la ciobiri pe margini.

                                                                            Biserica Wurtzbach – Germania

2. granitul este o roca magmatica, formata din feldspat, quartz si minerale, dura (nivel 6-7 pe scara Mohs), densa, cu porozitate redusa, rezista bine la zgarieturi, acizi si la intemperii, rezistenta la uzura. Potrivit pentru orice tip de finisaj. Recomandat pentru trafic mediu si mare. Necesita tratamente de intretinere la intervale de timp mari .

                                                                                           Rushmore Mountains – SUA

3. limestone - roca sedimentara, formata din calcare sau dolomite si fragmente de schelete ale unor organisme marine (acumulare de scoici si fragmente de scoici), duritate si densitate medii ( nivel 3-4 pe scara Mohs), porozitate medie. Rezista bine la intemperii . Se intalneste si sub denumirea de “calcar”. Este omogen ca granulatie si culoare ( important cand este vorba de extinderi). Se foloseste in amenajari interioare si exterioare dar si in proiecte de constructie edificii de mari dimensiuni. Poate fi taiat in multe forme si dimensiuni. Necesita mentenanta sustinuta. Limestone este popular pentru învelitori de șemineu și este ideal pentru pardoseli, în special în baie și duș. Pentru blaturi se cere tratament din cauza sensibilitatii la agenti corozivi si zgarieturi. Unele variante sunt foarte poroase si au un aspect rustic sau arhaic.

                                                                                        Piramida lui Keops – Egypt

4. marmura - roca metamorfica formata in special din calcare, dolomite sau serpentinite, duritate medie (nivel 3-4 pe scara Mohs), sensibila la zgarieturi, agenti corozivi, porozitate medie. Folosita in constructii de 5000 de ani.

                                                                                                   Domul din Florenta – Italia

Marmura clasică, este calciul pur, fără a interfera cu mineralele pentru a-i împrumuta culoarea. Marmura Thassos este bine cunoscuta ca marmură albă , curată. Marmura roz este colorata de oxid de fier. Marmura verde și marmura roșie închisă conțin serpentinita, bogată în magneziu. Marmura gri contine grafit. Este recomandata pentru amenajari interioare ( seminee, blaturi, bai) mai putin pentru pardoseli si placari exterioare. Potrivita oricarui tip de finisaj. Este necasara tratarea periodica.

5. sandstone (gresie naturala) – roca sedimentara formata prin cimentarea nisipului. Structura granulara. Are in compozitie quartz si feldspat. Duritate 6-7 pe scara Mohs. Sunt multe tipuri de sandstone. Rezistent la intemperii. Se lucreaza usor. Foarte poros, sensibil la pete, rezistent la zgarieturi, acizi si apa, necesita mentenanta sustinuta. Sandstone se foloseste in amenajari interioare si exterioare. Constructii, pavaje, placari, pardoseli, fantani, statui, rocarie, ca material abraziv.

                                                                                                  Luxor – Egypt

6. travertin - Travertinul este similar cu calcarul în compoziția minerală (carbonat de calciu), dar este caracterizat în mod unic de cavitățile naturale din suprafața sa și de multitudinea de modele disponibile. Finisaj interesant si neobisnuit, varietate mare de tonuri coloristice. Necesita tratment sustinut. Recomandat pentru amenajari interioare si exterioare. Poate fi chituit la cerere. Folosit in executia lavoarelor din piatra.

                                                                                           Colosseum – Roma Italia

O privire de ansamblu duce la urmatoarea situatie comparativa :

1. ardezia: duritate mare, porozitate mica, variatie in culoare, rezistenta buna la zgariat, rezistenta la acizi, rezistenta la uzura, se recomanda pentru interior si exterior 

2. granitul: duritate mare, porozitate mica, variatie in culoare, reziistenta foarte buna la zgariat, rezistenta la acizi, rezistenta la uzura, se recomanda pentru interior si exterior

3. limestone (calcare): duritate medie, porozitate medie, omogenitate in culoare, rezistenta medie la zgariat, slaba rezistenta la acizi, rezistenta la uzura, se recomanda pentru interior si exterior

4. marmura: duritate medie, porozitate medie, variatie in culoare, rezistenta medie la zgariat, slaba rezistenta la acizi, rezistenta la uzura, se recomanda pentru interior si exterior 

5. sandstone (gresia naturala): duritate mare, porozitate mare, variatie in culoare, rezistenta buna la zgariat, rezistenta la acizi, rezistenta la uzura, se recomanda pentru interior si exterior 

6. travertin: duritate medie, porozitate medie, variatie in culoare, rezistenta medie la zgariat, slaba rezistenta la acizi, rezistenta la uzura, se recomanda pentru interior si exterior

Cum aleg piatra naturala in functie de amenajari
Comentarii:
Scrie cateva cuvinte, sfaturile tale sunt folositoare si altora. In acest moment nu sunt comentarii sau intrebari la articol.
Adauga un comentariu:

Produse similare:

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletterul PIATRAONLINE si iti trimitem ultimele noutati si idei de design.

Social media

Ne gasesti si pe urmatoarele retele de social media:
© 2010-2019 PIATRAONLINE este o marca inregistrata ROCK STAR CONSTRUCT SRL ROMANIA, CUI: RO 22680005, Reg. J40/2648/2007.Preturi afisate in LEI fara TVA. Furnizam produse de cea mai inalta calitate la un pret accesibil alaturi de servicii complete.
Infocenter & premii