X

Puteti compara maxim 4 produse! Primul produs adaugat in lista a fost sters.

GAMA DE PRODUSE
Contul
meu
Intra in contul tau PIATRAONLINE și ai control complet!
GAMA DE PRODUSE
publicat in: Terasa & Gradina // pe 17.05.2018

Gradina cu flori din piatra

Gradina cu flori din piatra este un concept nou. Ideea este sa asociem spiritul peren al pietrei cu cel efemer al florilor. Sa gasim acea legatura mistica dintre duritatea rocii izbucnita din mileniile adunate in ea si fragilitatea petalelor picurate de razele soarelui dimineata. Sa deslusim subtilitatea asocierii dintre vibratia cu care vine spre noi piatra, vie si austera si vibratia florii, pura si gingasa, cu care se completeaza.

sursa foto: casaydiseno.com

Gradina cu flori din piatra poarta cu ea miresmele florilor naturale, maiestatea plantelor decorative, bucuria stancariilor colorate ori ingamfarea arbustilor pitici. Gradina cu flori din piatra se asterne sub pecetea ordinii englezesti ori tremura in nuantele clar-obscure ale barocului Italian timpuriu. Are carari din piatra amenajate rustic sau sofisticat din “ stepping stones “ cu felurite forme si texturi. Are sere “ Greenhouse “ pentru semintele abia plantate ori cosuri cu pietricele “ pebbles “ decorative. Are, sau mai bine zis poate avea, de toate : plante, piatra, lemn, asemenea multor gradini. Insa gradina noastra cu flori din piatra este AltFel.

sursa foto: depositphotos.com

Este personalizata dupa dragostea dintre piatra si floare, asa cum o vedem fiecare dintre noi. Sa incercam sa punem alaturi elementul fizic PIATRA – fixa, robusta, ermetica in viata si lumea ei si FLOAREA – mutabila, tremuratoare, neperena. In final vom pune alaturi flori naturale si flori din piatra. Asta nu-i greu de realizat, trebuie doar sa ne imaginam flori din pietricele naturale de marimi si culori diferite. Le asezam frumos pe pamant imbogatind peisajul cu imagini de gaze din piatra ori frunze imprimate in ciment.

sursa foto: stoneevent.com

Toate aceste insule de piatra traiesc o viata dubla : odata viata intrinseca a pietrei originare si a doua oara traiesc viata ansamblului. Acum e momentul sa atasam pietrei a treia viata, punand acest ansamblu pe o pajiste si inconjurandu-l cu plante si flori. Acum avem o gradina de piatra. Am dat nemuririi pietrei miros si culoare din viata noastra cu semnificatii comune si am inventat nemurirea pentru plante si flori . E BINE !

Gradina cu flori din piatra, o idee inedita de amenajare
Comentarii:
Scrie cateva cuvinte, sfaturile tale sunt folositoare si altora. In acest moment nu sunt comentarii sau intrebari la articol.
Adauga un comentariu:

Produse similare:

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletterul PIATRAONLINE si iti trimitem ultimele noutati si idei de design.

Social media

Ne gasesti si pe urmatoarele retele de social media:
© 2010-2019 PIATRAONLINE este o marca inregistrata ROCK STAR CONSTRUCT SRL ROMANIA, CUI: RO 22680005, Reg. J40/2648/2007.Preturi afisate in LEI fara TVA. Furnizam produse de cea mai inalta calitate la un pret accesibil alaturi de servicii complete.
Infocenter & premii