X

Puteti compara maxim 4 produse! Primul produs adaugat in lista a fost sters.

GAMA DE PRODUSE
Contul
meu
Intra in contul tau PIATRAONLINE și ai control complet!
GAMA DE PRODUSE

Gresie si faianta in arta si decoratiuni

publicat in: Blog // pe 23.09.2014

Art si deco din gresie si faianta! Este posibil? Mozaicul, de ce nu?!

Stiati ca cele mai vechi forme de arta cunoscute de om au la baza materiale din ceramica? S-au gasit chiar obiecte din ceramica vechi de 27000 de ani! Ceramica isi dovedeste singura testamentul de durabilitate in timp! Materialele ceramice sunt folosite cu succes in foarte multe domenii de la cel industrial pana la cel artistic, primele materiale ceramice ce ne-ar veni in minte sunt reprezentate de gresie si faianta ce sunt intalnite in aproape toate cazurile in bai si bucatarii. Pe langa faptul ca sunt si practice, ceramicele capteaza pur si simplu atentia asupra lor!

Ceramica se remarca prin ursurinta modelarii si prin durabilitate, este un bun izolator termic, nu oxideaza si ofera impermeabilitate. Avand atatea calitati unde oare s-ar preta utilizarea ei? Simplu. Este perfecta in decorarea si protejarea peretilor bailor si bucatariilor si in acelasi timp este perfecta in realizarea podelelor. Aceleasi proprietati enumerate mai sus o fac excelenta in realizarea obiectelor destinate uzului in bucatarie, are multe utilizari high-tech, este un bun semiconductor, este utilizata in stomotologie, dar nu despre acestea o sa vorbim azi. Scopul nostru a fost acela de a va enumera cateva dintre benefiile aduse de ceramica si cata utilitate are nu numai in arta si design, dar si in alte domenii.

Mozaicul

Mozaicul reprezinta o tehnica decorativa ce are la baza bucatele mici de gresie, de faianta sau marmura, de sticla in diferite forme si culori lipite intre ele cu mortar sau mastic. Mozaicul din gresie sau din faianta apare in general in bai sau bucatarii, mozaicul din sticla se utilizeaza cu succes in decorarea piscinelor. In ultimii ani placarile cu mozaic au devenit din ce in ce mai utilizate, desi realizarea unui mozaic in sine nu reprezinta o activitate prea usoara. De ce spun ca a devenit din ce in mai utilizat: deoarece acolo unde se decide sa se foloseasca mozaicul acesta o aparitie luxoasa, rafinata si sofisticata.

gresie faianta - mozaic

Mozaicul din piatra naturala este foarte intalnit in ultima perioada, rocile ce stau la baza realizarii acestui tip de mozaic sunt: marmura, granit sau travertin. In trecut mozaicul din gresie sau din faianta era utilizat exclusiv in bai si bucatarii, dar in ultima perioada acesta s-a dovedit a fi un finisaj perfect in dormitoare sau in camere de zi. Mozaicul din marmura este utilizat cu succes in decorarea curtilor, in decorarea parcurilor si rondurilor rutiere.

Mozaicul din gresie sau faianta s-a folosit cu succes si in decorarea obiectelor de mobilier, in arta marocana pardoselile realizate din bucati de gresie sau faianta reprezinta o adevarata opera de arta, dar nu numai in arta marocana s-a utuilizat mozaicul ca element de decor, el a fost folosit inca din vremea romanilor si apare in acelasi timp si in arta indiana. Obiectele de mobilier marocane au insertii de puzzel-uri mici de gresie si faianta.

Gresie si faianta in arta marocana

gresie faianta - mozaic decoratiune gresie faianta - mozaic puzzle

gresie faianta - decorare arta marocana

Gresia si faianta se foloseste in decorarea masutelor de cafea marocane, dulapurilor si comodelor, arabescurile si modelele florale sunt cele mai des intalnite in arta marocana de exemplu. Efectele obtinute atat cu ajutorul luminii naturale, dar si a iluminatului artificial schimba coloristica mobilierului sau a placarii in functie de momentul zilei. Finisajele din mozaic de gresie faianta decoreaza succes o casa moderna realizata in stil minimalist, dar se foloseste cu succes si-n casele decorate in stil classic unde predomina lemnul masiv.

Comentarii:
Scrie cateva cuvinte, sfaturile tale sunt folositoare si altora. In acest moment nu sunt comentarii sau intrebari la articol.
Adauga un comentariu:
 

Produse similare:

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletterul PIATRAONLINE si iti trimitem ultimele noutati si idei de design.

Social media

Ne gasesti si pe urmatoarele retele de social media:
© 2010-2019 PIATRAONLINE este o marca inregistrata ROCK STAR CONSTRUCT SRL ROMANIA, CUI: RO 22680005, Reg. J40/2648/2007.Preturi afisate in LEI fara TVA. Furnizam produse de cea mai inalta calitate la un pret accesibil alaturi de servicii complete.
Infocenter & premii