X

Puteti compara maxim 4 produse! Primul produs adaugat in lista a fost sters.

GAMA DE PRODUSE
Contul
meu
Intra in contul tau PIATRAONLINE și ai control complet!
GAMA DE PRODUSE

Inteligenta artificiala – prioritate in arhitectura anului 2018

publicat in: General // pe 17.05.2018

Inteligenta artificiala in arhitectura

Cateva tendinte in arhitectura anului 2018, asa cum sunt ele prezise de multiplii guru de peste ocean, arata un balans intre tehnologiile mai noi sau mai vechi ale inteligentei artificiale, ca unelte de lucru, si implicarea profunda a omului in deciziile finale ale fiecarui proiect. Fara a incerca sa epuizam subiectul ne vom referi la trend-urile majore ale acestei rezultative dar complicate asocieri. Iata-le :

1. Metamorfoza spatiilor de vanzare este o idee generata de “conflictul” dintre vanzarea directa din magazine si cea on-line. Se merge pe reconfigurarea spatiilor comerciale, care sa accentueze avantajele de autenticitate ale vanzarii directe in raport cu impersonala vanzare virtuala.

2. Reproiectarea birourilor pentru cresterea productivitatii. Se fac calcule pentru maximizarea performantelor personalului in conditii de reducere a bugetului.

3. Integrarea noului in context. Aparuta ceva mai demult aceasta tendinta se va accentua in 2018. Constructiile noi se vor integra in peisajul existent, atat in cel natural cat si in cel deja construit.

4. Spatii interioare mai aproape de natura. Ideea gradinilor amplasate pe acoperisuri nu este noua, ea se va accentua in 2018 si pentru spatiile de interior, un exemplu ar fi crearea unor zone verzi speciale in incinte.

5. Cresterea nivelului de utilizare a tehnologiilor High Tech in constructii. Aceasta idee trebuie accentuata intrucat se afla la intersectia creativitatii umane cu performantele din ce in ce mai mari ale inteligentei artificiale. Specialistii AIA (American Institute of Architects) atrag atentia asupra viitorului care schimba conceptele de proiectare si constructie a edificiilor de orice fel ar fi acestea. Sistemele de inteligenta artificiala precum si automatizarile aduc in atentie modul in care masinile pot sa ofere un suport proceselor de luare a deciziilor de catre om. Chiar daca inteligenta artificiala avanseaza tot mai mult se impune ca, in acest moment, deciziile finale de proiectare sa fie luate, ori supervizate, de om. Avand ca suport sistemele inteligente actuale, comunicarea in echipa, fondul tehnologiei BIM ( Business Information Modelling ), isi afirma potentialul de a controla durata de viata a constructiilor.

Proiect in executie BIM

Lantul client-arhitect-inginer-antreprenor-constructor, imaginat si sustinut prin tehnologia BIM, permite partajarea intregului set de informatii necesare luarii deciziilor. Odata ce se realizeaza reprezentarile digitale ale caracteristicilor functionale si fizice ale spatiilor construite, acestea ajuta procesele decizionale pe toata durata de viata a constructiei. Tehnologia BIM determina tendintele in industria AEC ( Architecture – Engineering – Construction ) in sensul ca acestea lucreaza mult mai eficient in fluxuri de informatii integrate.

Principalele avantaje ale utilizarii tehnologiei BIM sunt :

Elaborarea proiectelor de arhitectura intr-un mod mai usor de inteles, prin modelarea proceselor si optimizarea solutiilor. Rezultatul este o constructie mai aproape de cerintele clientului. BIM permite echipelor de proiectare sa execute proiecte in cele mai practice variante.

Imbunatatirea colaborarii dintre echipele de proiectare si cele de executie, in acest mod se reduce substantial activitatea de refacere a unor parti din proiect, acest aspect are ca efect si reducerea costurilor

Cresterea beneficiilor prin reducerea erorilor de proiectare, reducerea timpului de comunicare intre echipe, livrarea catre client a unor proiecte de calitate care sa-i mareasca increderea si gradul de satisfactie.

Tehnologia “cloud-based” care foloseste internetul pe post de hosting pentru o platform de soft pentru ca apoi informatiile incarcate sub forma de foldere sa fie accesate de alti useri ofera BIM un ajutor practic.

In Europa deja 17 state au inceput si se afla in diverse stadii de implementare a tehnologiei BIM. Tehnologia 3-D Printing si sistemele Atria – World Building Design Guide, despre care vom discuta ulterior, sunt in voga si in tendintele anului 2018.

PIATRAONLINE ca “ Generator de inspiratie”, saluta si sustine implementarea inteligentei artificiale in arhitectura moderna din Romania. Apreciem ca tehnologia BIM, la care au aderat deja state ca Polonia, Cehia, Slovacia, Portugalia, tarile baltice, ar aduce arhitecturii noastre suportul tehnologic de care creativitatea romaneasca are nevoie.

Inteligenta artificiala – prioritate in arhitectura anului 2018
Comentarii:
Scrie cateva cuvinte, sfaturile tale sunt folositoare si altora. In acest moment nu sunt comentarii sau intrebari la articol.
Adauga un comentariu:

Produse similare:

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletterul PIATRAONLINE si iti trimitem ultimele noutati si idei de design.

Social media

Ne gasesti si pe urmatoarele retele de social media:
© 2010-2019 PIATRAONLINE este o marca inregistrata ROCK STAR CONSTRUCT SRL ROMANIA, CUI: RO 22680005, Reg. J40/2648/2007.Preturi afisate in LEI fara TVA. Furnizam produse de cea mai inalta calitate la un pret accesibil alaturi de servicii complete.
Infocenter & premii