X

Puteti compara maxim 4 produse! Primul produs adaugat in lista a fost sters.

GAMA DE PRODUSE
Contul
meu
Intra in contul tau PIATRAONLINE și ai control complet!
GAMA DE PRODUSE

Marmura - Blat Bucatarie, Baie de lux, Pardoseala

publicat in: Blog // pe 19.09.2014

Marmura - Blat Bucatarie, Baie de lux, Pardoseala

Acum 200 milioane ani, caldura si presiunea din crusta Pamantului au cauzat cristalizarea anumitor pietre. Aceste mici cristale ulterior au fuzionat impreuna, lasand uriase lastre de piatra decorate cu mici vinisoare ca rezultat al impuritatilor minerale care odata au alcatuit piatra. Acest proces geologic este cunoscut ca metamorfism si a realizat un produs special,aparte. A produs ceva magic, ceva care va deveni unul dintre cele mai importante materiale cunoscute de om : a creat marmura.

Mult timp dupa formarea sa, marmura a ramas in pamant fiind necunoscuta si neatinsa. Ulterior, acum 3 milenii, oamenii au descoperit-o si au inceput sa o foloseasca creandu-se o relatie speciala care a dainuit de-a lungul istoriei. In epoca de bronz timpurie oamenii foloseau marmura in micile figurine pe care le realizau. In Grecia Antica oamenii au inceput sa extraga marmura excesiv pentru a-si impodobi orasele cu sculpturi si monumente din marmura care rezista si astazi in site-uri. In perioada Renascentista si Michelangelo a folosit marmura pentru a realiza capodopera « David » si nu numai dintr-un urias bloc de marmura Carrara.

Nu s-au schimbat multe in zilele noastre desi marmura nu este rezervata doar pentru statui si sculpturi. In schimb aceasta piatra veche de 200 milioane ani a evoluat si a inceput sa fie folosita in casele noastre reprezentand o caracteristica importanta in lumea designului interior. Ca multi altii inaintea lor, proprietarii de case din secolul 21 recunosc eleganta si versatilitatea marmurei, transformand-o intr-un material perfect indiferent daca este folosita ca si blat in bucatarie, sau intr-o baie de lux sau ca si pardoseala intr-o incapere precum sufragerie,bucatarie,hol sau orice alt spatiu public.

De-a lungul timpului cererea de marmura a crescut. Nu este deloc surprinzator daca ne gandim la numeroasele sale avantaje. Marmura ofera foarte multe optiuni in ceea ce priveste nuanta, formatul si finisajul si are o frumusete naturala care nu poate fi realizata cu un material echivalent facut de mana omului. 

Marmura ofera valoare unei proprietati si datorita durabilitatii sale pe termen lung, costurile de inlocuire fiind eliminate din calcul. Marmura este usor de curatat si cea mai practica dintre toate suprafetele. Odata ce a fost corect impermeabilizata, intretinerea ar trebui sa fie minima si poate rezista o viata intreaga .

Nu este totusi ciudat ca intr-o lume a iPadurilor si a inovatiilor, noi ramanem fideli unui material care a fost creat in era Jurassic? Se pare ca oricat de moderni incercam sa fim nu ne putem abtine sa nu ne bazam pe un material care a stat in pamant inca de cand dinozaurii traiau pe acest pamant. Pasiunea noastra pentru marmura intotdeauna va avea intaietate  deoarece marmura este durabila, versatila, fara varsta si bineinteles, frumoasa.

Aceste caracteristici nu pot fi negate si nici faptul ca marmura poate fi adaptata pentru a se potrivi tuturor stilurilor de la traditional la contemporan. De exemplu folosirea marmurei intr-un format de lastra uriasa ofera un aspect modern care a devenit astazi foarte popular in special pentru bai. De asemenea piesele de marmura pot fi incorporate in alte materiale de pardoseli sau folosite pentru a contrasta alte piese de marmura pentru un aspect unic si contemporan.

Desi marmura este preistorica, este de asemenea fara varsta. Este o contradictie interesanta, aceasta din urma fiind cheia succesului acesteia. Prin urmare oamenii intotdeauna au exploatat resursele naturale ale pamantului folosind cele mai bune materii prime pentru mijloacele noastre proprii. Este exact ceea ce noi continuam sa facem astazi, ca si predecesorii nostri.

Marmura este veche de miliarde de ani si totusi este robusta, practica si atractiva. Este o prezenta constanta intr-o lume in continua schimbare, oferindu-ne o particica mica din istorie care destul de ciudat, nu imbatraneste niciodata.  

Marmura - Blat Bucatarie, Baie de lux, Pardoseala
Comentarii:
Scrie cateva cuvinte, sfaturile tale sunt folositoare si altora. In acest moment nu sunt comentarii sau intrebari la articol.
Adauga un comentariu:
 

Produse similare:

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletterul PIATRAONLINE si iti trimitem ultimele noutati si idei de design.

Social media

Ne gasesti si pe urmatoarele retele de social media:
© 2010-2019 PIATRAONLINE este o marca inregistrata ROCK STAR CONSTRUCT SRL ROMANIA, CUI: RO 22680005, Reg. J40/2648/2007.Preturi afisate in LEI fara TVA. Furnizam produse de cea mai inalta calitate la un pret accesibil alaturi de servicii complete.
Infocenter & premii