X

Puteti compara maxim 4 produse! Primul produs adaugat in lista a fost sters.

GAMA DE PRODUSE
GAMA DE PRODUSE

Blaturi si contrablaturi din ONYX – 8 argumente PRO si CONTRA

publicat in: Bucatarie // pe 12.10.2018

Rasarit din unghiile frumoasei Venus, potrivit legendei, onyx-ul se asociaza cu intelepciunea lui Saturn si cu simbolul regalitatii leului. De aceea prezenta lui in bucatariile noastre sub forma de blat si contrablat apare ca rezultatul magiei fascinante generate de aceste repere. Pe plan pragmatic sunt argumente destule de luat in consideratie inainte de a investi in placari cu onyx. In baie, bucatarie si living placarile sau obiectele din onyx isi au un loc bine definit. Design-ul incaperilor avand in centru onyx-ul are o linie greu de imprimat folosind alte tipuri de piatra. Iata principalele considerente pe care este recomandabil sa le ai in vedere cand te hotarasti sa montezi blaturi si contrablaturi din onyx in bucataria ta :
1.PRO blaturi si contrablaturi din onyx
 Onyx este o piatra din familia celor calcaroase, la fel ca marmura, travertinul si limestone. 
•Frumusetea - in primul rand onyx este o roca rara si de o frumusete deosebita. Placarile si blaturile din onyx livreaza un contrast fabulous intre culoarea primara si benzile din ochiurile pietrei. Acest contrast determina jocuri de lumini extrem de frumoase atat pe blat cat si pe contrablat. Astfel blaturile si contrablaturile din onyx sunt realizari spectaculoase, net deosebite de modelele executate din alte materiale. 
•Translucenta -  efectul luminii se poate potenta prin montarea unui sistem de LED-uri sub blat care sa puna in evidenta frumusetea deosebita a acestuia. Contrablatul poate fi montat astfel incat sa fie si el luminat dupa acelasi sistem.   
•Plusvaloarea – onyx este o roca pretioasa, scumpa. Considerate ca apartinand nivelului de lux, produsele din onyx aduc o plusvaloare remarcabila acolo unde sunt folosite atat prin preturile acestora cat, mai ales, prin frumusetea cu adevarat deosebita.
•Simbolistica – daca esti o persoana pentru care simbolurile au semnificatii si elementele care le transmit emana si vibratii coerspunzatoare , atunci sistemul blat-contrablat din onyx este foarte interesant pentru tine. In lumea antica onyx-ul era cunoscut ca simbol al curajului si elocventei. 

2.CONTRA: blaturi si contrablaturi din onyx
•Sensibilitate la actiunea factorilor mecanici - calcarele sunt roci mai moi si nici onyx-ul nu face exceptie. Produsele grele asazate pe blatul din onyx il pot afecta. Lucrul constant cu elemente ascutite poate zgaria suprafata blatului. Din cauza acestor sensibilitati la factorii abrazivi blaturile din onyx au o durata de viata mai scurta decat altele.
•Sensibilitate la pete – onyx este sensibil la agentii alimentari corozivi. Petele de acizi alimentari proveniti din lamaie, vin rosu, otet, raman pe suprafata, o afecteaza si se indeparteaza cu greutate.  Contrablaturile supuse actiunii stropilor necesita intretinere permanenta. Blaturile din onyx au nevoie de tratamente periodice pentru mentinerea calitatilor lor. 
•Fragilitatea – onyx este o roca fragila, in multe situatii este necesara rigidizarea placilor. Plase din fibra de sticla aplicate pe spatele placilor vor asigura un contrablat ferm. 
•Pretul – onyx este o piatra pretioasa rara, ca atare pretul blatului si contrablatului va fi mai ridicat decat al variantelor executate din alte tipuri de piatra.
CONCLUZIE :
Amenajarile de bucatarie cu onyx, folosind blaturi si contrablaturi, dar si cele din baie sunt frumoase si adauga o plusvaloare importanta. In bucatarie conditia de mentinere a acestor calitati este de a folosi blatul pe post decorativ fara a-l solicita in mod constant prin lucrul pe suprafata lui. 
O a doua cerinta pentru un sistem blat-contrablat bine mentinut este de a le trata pe ambele cu solutii profesionale

PIATRAONLINE recomanda folosirea amenajarilor cu onyx pentru stilul absolute fascinant al acestora. 
Vino la sediul din Aleea Teisani 137A pentru a vedea cat de frumoase pot fi acestea.

Blaturi si contrablaturi din ONYX – 8 argumente PRO si CONTRA
Comentarii:
Scrie cateva cuvinte, sfaturile tale sunt folositoare si altora. In acest moment nu sunt comentarii sau intrebari la articol.
Adauga un comentariu:

Produse similare:

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletterul PIATRAONLINE si iti trimitem ultimele noutati si idei de design.

Social media

Ne gasesti si pe urmatoarele retele de social media:
© 2010-2019 PIATRAONLINE este o marca inregistrata ROCK STAR CONSTRUCT SRL ROMANIA, CUI: RO 22680005, Reg. J40/2648/2007.Preturi afisate in LEI fara TVA. Furnizam produse de cea mai inalta calitate la un pret accesibil alaturi de servicii complete.
Infocenter & premii