Cum alegi materialul pentru blatul de bucătărie?

12.02.2018
0 5 0
Rating:
Cum alegi materialul pentru blatul de bucătărie?

 

Casa ta este un spațiu care te reprezintă. Ea le transmite celorlalți care sunt gusturile tale, ce anume îți place în materie de decorațiuni, ce culori te reprezintă sau cât ești de primitor. Mai mult decât atât, casa ta îți vorbește ție în fiecare moment pe care îl petreci acasă. Toate decorațiunile pe care le-ai ales, mobilierul, materialele folosite, contribuie la relaxarea ta și la identificarea ta cu spațiul în care îți petreci timpul.

Bucătăria – inima casei tale

Bucătăria este o încăpere foarte importantă, deoarece ea este mai mult decât un spațiu destinat alimentelor sau alimentației. Bucătăria este și un spațiu în care îi invităm pe cei dragi – de aceea i se spune „inima casei”.

În bucătăriile noastre există un element central: blatul de bucătărie. El are capacitatea de a transforma complet aspectul întregii încăperi, dând acea tușă de modern sau tradițional și completând design-ul mobilierului. Un blat de bucătărie din piatră naturală cu siguranță va deveni vedeta încăperii – niciodată nu trece neobservat! Dar cum știi care material e mai potrivit pentru bucătăria ta?

 

Piatra este rece – dar culorile o încălzesc

Adevărat, piatra poate să confere un aspect ușor masculin încăperii tale, dar asta dacă alegi o nuanță care nu este în armonie cromatică cu restul mobilierului. Ultimii ani au adus o direcție modernă în zona de design, unde se insistă pe linii drepte, culori predominant neutre și amenajări în alb sau negru.

Prin combinația cromatică, piatra reușește să creeze un efect extraordinar de căldură și confort – iar vestea bună este că piatra naturală vine într-o paletă de culori aproape interminabilă.

Mobilă de bucătărie din piatră

O noutate absolută în design-ul de interior este placarea mobilei de bucătărie cu piatră naturală, iar în acest scop, cel mai recomandat material este marmura Neuro Marquina. Noi am folosit acest tip de mobilă în amenajarea unui apartament de tip showroom – privește aici ce efect poți obține și tu! Mobila de bucătărie este complet funcțională și poate fi adaptată sau reprodusă în orice spațiu de care dispui.

Dacă alegi placarea mobilei de bucătărie cu marmură, atunci noi îți sugerăm să adaugi un blat din inox, pentru a avea un mix frumos de materiale. Marmura, combinată cu o piatră semiprețioasă și metal poate avea un efect surprinzător.

Dacă alegi un blat de bucătărie din piatră, nu va trebui să-ți faci griji pentru eventualele pete. Piatra naturală nu se va păta dacă respectăm impermeabilizarea la montaj și dacă respectăm regula ca, o dată la 1-2 ani, să reimpermeabilizăm cu un spray special. Această procedură durează doar 2-3 minute. Nici măcar vinul nu va afecta aspectul blatului tău.

Blatul de piatră – unic și durabil

Credem foarte mult că o bucătărie trebuie să fie în primul rând funcțională, iar abia mai apoi estetică. Durabilitatea este o caracteristică a funcționalității bucătăriei tale, deoarece trebuie să te simți liber să faci orice îți dorești în această încăpere, fără să-ți fie teamă că vreunul din materialele de mobilier va avea de suferit. Piatra naturală este un material extrem de durabil, iar dacă este îngrijit corect, nici nu trebuie să-ți faci griji pentru pătarea sau stricarea acestuia.

Piatra este un material natural din ce în ce mai căutat, mai ales pentru că este foarte ușor de personalizat. Astfel, se creează în fiecare bucatarie un alt aspect, ceea ce îi conferă bucătăriei tale o unicitate aparte. În plus, față de materialele compozite, prețul pietrei naturale poate fi chiar și de cinci ori mai mic – desigur, în funcție de materialul ales și de mărimea piesei tale.

Blat personalizat pentru mobila ta

Plăcile pe care le montăm au, în medie, aproximativ 2 metri. Însă nu trebuie să-ți faci griji dacă blatul tău trebuie să fie mai mare sau mai mic. Orice piesă la comandă se taie dintr-o lastră, care este acea foaie mare din piatră, din care putem decupa ce dimensiuni vrem.

În funcție de materialul pe care ți-l dorești și de dimensiunea necesară, putem crea mărimea potrivită pentru lucrarea ta. Vom fi, însă, atenți ca mărimea să ne permită să transportăm blatul și să-l montăm în siguranță.

Îți dorești să-ți creezi o bucătărie modernă și un spațiu care să te reprezinte? Alege să subliniezi personalitatea încăperii tale cu un blat din piatră naturală, care va aduce acea tușă unică și personală în bucătăria ta.

Dacă ești curios cum arată un blat din piatră naturală și cum se montează el, te invităm să vizionezi următorul videoclip:

 

Review-uri si intrebari:

In acest moment nu sunt review-uri sau intrebari la acest produs.
Adauga un review sau pune o intrebare:
Ai achizitionat produsul? Vrem sa stim parerea ta, cu bune si rele! Scrie un comentariu si ajuta-i si pe alti clienti sa faca o alegere la fel de inspirata ca a ta!
Rating:
star
star
star
star
star
Nume
E-mail
Subiect
Comentariu
Toate campurile sunt obligatorii.
Prin publicarea review-ului, esti de acord cu termenii si conditiile site-ului.