Casa visurilor tale sau casa celui mai mic preț?

22.12.2014
0 5 0
Rating:
Casa visurilor tale sau casa celui mai mic preț?Drumul de la idee până la finalizarea proiectului de reamenajare sau de construcție este unul greu. Poate fi presărat cu exasperare, bugete risipite pe lucruri care de fapt nu contează, cu grabă, certuri și decizii luate cu jumătate de inimă. Sau poate fi un drum relaxat, luminos, cu bucurie la fiecare pas și la fiecare mic detaliu finalizat. Ce e important? Să păstrezi în minte scopul final, să nu pierzi perspectiva și prioritățile și să fii atent la costurile ascunse ale deciziilor tale. Iată câteva sfaturi ca să te asiguri că îți construiești casa visurilor tale:

Ai răbdare!
Nimic nu se întâmplă peste noapte. Un cămin frumos, relaxant, este un spațiu care îți exprimă personalitatea. Este important să ai grijă de proiect, să îi identifici ritmul și să nu îl grăbești – deși uneori vei trece prin perioade aglomerate. Este de preferat ca după ce identifici stilul dorit, să lucrezi pas cu pas, poți finaliza într-o lună baia, într-o lună bucătăria, asumându-ți un proces de durată.

Nu te lăsa păcălit de soluțiile aparent rapide sau ieftine
Socoteala de acasă nu se potrivește tot timpul cu cea din târg. Poți ajunge în situații în care să fii nevoit să aloci un buget mult mai mare decât ce ai planificat inițial, din cauza deciziilor pripite sau “capcanelor” care îți vor rezolva doar aparent problema.

De exemplu, să spunem că vrei o soluție ieftină pentru baie și alegi gresie. După ce cumperi gresia, vei vrea totuși să adaugi o notă personală băii, să îi faci un mic detaliu care să o scoată din tiparul acela simplu și fad în care se află. Așa că te gândești să adaugi mici borduri sau elemente decorative, despre care afli că sunt mult mai scumpe decât te așteptai. Iei totuși decizia, pentru că îți amintești că vrei o baie frumoasă, în care să te simți bine, iar la calculele de la final, îți dai seama că ai fi putut dedica bugetul total unei placări cu travertin, dacă ai fi știut să aproximezi costurile din start.

sursa foto:www.housetohome.co.uk


Gândește pe termen lung
Citește, informează-te și cere recomandări de la specialiști. Dacă vrei să împarți un buget în mod eficient, trebuie să ai în vedere și amortizarea acestuia.

Pe acelasi exemplu cu baia, de mai sus, dacă adaugi și faptul că în cinci ani acea gresie trebuie înlocuită – fie din considerente funcționale, fie din considerente estetice, decizia luată, de a folosi materiale mai ieftine, pentru o economisire imediată, îți aduce, de fapt, un cost dublu și mai multe bătăi de cap. Și tocmai de costuri mari și bătăi de cap încerci să scapi, nu?

Sfatul nostru e să analizezi foarte bine toate variabilele și să gândești pe termen lung - este în interesul tău să nu faci aceeași muncă de trei ori și să simți că ai creat chiar casa visurilor tale!

Ferește-te de compromisuri
Uneori este greu să îți dai seama ce vrei de la spațiul pe care îl amenajezi. Dar un arhitect sau un designer de interior te va ajuta – va ști să personalizeze proiectul, să îți identifice un stil și să fie alături de tine pentru cele mai bune decizii. Bineînteles, poți lucra și singur – dar din nou, să ai în vedere costurile ascunse: poate că lucrând cu un arhitect vei economisi de fapt, pentru că vei merge direct la țintă, pe cel mai scurt drum, fără teama de a greși din lipsă de experiență. Un partener de proiect stabil va ști să îți protejeze interesele și să personalizeze spațiul pornind de la percepția ta.

Oricum ai ajunge să îți formulezi dorințele și stilul pe care vrei să îl abordezi, atunci când ești sigur de ceea ce dorești – nu face compromisuri. Indiferent de bugetul pe care îl ai la dispoziție. Poate că asta înseamnă să ai mai multă răbdare sau să lucrezi într-un ritm mai lent, să studiezi niște proceduri tehnice sau să dedici mai mult timp research-ului, dar nu uită că cel mai important e să ajungi să locuiești într-un cămin în care să te simți bine. În acest “acasă” tu și familia ta trebuie să vă simțiți protejați, liniștiți, mulți ani de acum încolo, iar asta începe cu siguranță de la atitudinea și modul în care creezi acest spațiu.

Review-uri si intrebari:

In acest moment nu sunt review-uri sau intrebari la acest produs.
Adauga un review sau pune o intrebare:
Ai achizitionat produsul? Vrem sa stim parerea ta, cu bune si rele! Scrie un comentariu si ajuta-i si pe alti clienti sa faca o alegere la fel de inspirata ca a ta!
Rating:
star
star
star
star
star
Nume
E-mail
Subiect
Comentariu
Toate campurile sunt obligatorii.
Prin publicarea review-ului, esti de acord cu termenii si conditiile site-ului.