Un exemplu de casa mediteraneeana in Romania

26.04.2017
0 5 0
Rating:
Un exemplu de casa mediteraneeana in Romania

Constructiile cu tenta mediteraneeana sunt alese mai ales de catre cei care prefera mediile solare, pline de plante, flori si copaci, de culori relaxante, in nuantele pamantului (crem, galbui, maron deschis). Inca din acest punct trebuie subliniat ca materialele artificiale anuleaza oricare din trasaturile definitorii mentionate mai sus.

vratza travertin scapitat

Armonia culorilor inseamna atmosfera relaxanta
In cazul acestei case, s-a reusit o respectare intocmai a caracteristicilor mediului. Exteriorul este dominat de trei culori principale: crem, alb si rosu, intre care cremul este cel mai puternic evidentiat. Primul nivel al casei e putin inaltat, inaltare care aduce un beneficiu important, estetic si functional: existenta unei terase. Aceasta terasa permite ochiului sa nu perceapa constructia ca fiind ridicata agresiv din teren, trecerea catre acoperis facandu-se lent prin culoarea crem care acopera jumatate din zid.

Placarea fatadei a fost realizata cu travertin scapitat, iar textura sa neprelucrata se potriveste de minune cu natura din jur. Ganditi-va ca, in acest caz, niste placi lucioase din piatra naturala ar fi avut un impact mai redus. Evident, excludem absolut din randul solutiilor folosirea gresiei sau faiantei pentru asemenea proiecte.

travertin scapitat stil mediteraneean

travertin Classic mediteraneaan

Apropiindu-ne de cladire, descoperim ca terasa se mentine in aceeasi tonalitate cromatica cu imaginea casei vazute de la departare. Soclul casei este alb, iar rebordurile (placile care vin deasupra soclului terasei) sunt realizate din limestone Vratza polisata (2 cm grosime). Confortul vizual se pastreaza cand urcam pe terasa. Scarile din marmura Vratza se continua fluent cu terasa placata cu travertin Classic, model French Pattern, periat si daltuit (3 cm grosime).

Aici este important de subliniat jocul cromatic, al texturilor si interpunerea finisajelor in aspectul exterior al cladirii. Suprafetele nefinisate ale pietrei de pe pardoseala terasei (travertinul Classic) comunica perfect si direct cu suprafata nefinisata a placajelor de pe fatada si de pe stalpi (travertin scapitat). Cele doua suprafete aflat in contact au in comun nu doar finisajul, ci si nuantele, ambele fiind foarte asemanatoare (crem si galbui-maronii). Iar culorile terasei si ale fatadei sunt incadrate de alb: albul zugravelii din partea de sus a fatadei si albul limestone-ului Vratza din placile rebordurilor.

Lemnul, celalalt personaj principal
Piatra naturala are in lemn de mii de ani cel mai bun partener in amenajarile exterioare si interioare. O exemplificare clara se gaseste si in aceasta rezidenta. Lemnul masiv al ferestrelor si al usilor se armonizeaza perfect cu travertinul de pe fatada si de pe terasa. Mai mult decat atat: maronul inchis al lemnului constituie un accent cromatic ce pune foarte elegant in valoare placarea cu piatra naturala.

marmura Volakas

marmura Volakas baie

Ceea ce la exterior se anunta a fi un excelent parteneriat, vorbim de lemn - piatra naturala, continua si in interior. Lemnul masiv este combinat intr-o maniera spectaculoasa cu marmura Volakas. Lemnul - cu aspect ”natur” in interior - se armonizeaza cu marmura Volakas aproape în toate spatiile: pe holul de la intrare, in bucatarie, in dormitoare (3), in bai (2). Mentionam ca realizare cu totul speciala imbinarea marmurei Volakas cu lemnul in cadrul pardoselii din bucatarie.

Desi aspectul general este al unei locuinte mediteraneene, gasim totusi si declinari moderate de eleganta contemporana, fara ca acestea sa anuleze in vreun fel armonia intregului. Accentele de glamour sunt conferite cu precadere de marmura Volakas, recunoscuta peste tot in lume pentru nobletea aspectului sau. 

marmura Volakas baie

marmura Volakas baie

Departe de artificialitatea vietii cotidiene
Oricine doreste o casa in stil mediteraneean trebuie sa stie ca materialele naturale sunt cheia succesului intr-un asemenea tip de amenajare. Piatra - de obicei putin prelucrata. Lemnul - de obicei masiv. Fierul - de obicei forjat sau vopsit in negru.  Acestea sunt principalele ingrediente. In fond, este vorba de ceva extrem de firesc. Este vorba de apropierea fata de o atmosfera cat mai naturala, deci cat mai relaxata, mai primitoare, mai departe de ritmul trepidant si adesea artificial al vietii cotidene.

Pentru mai multe detalii despre produsele din piatra naturala care se potrivesc stilului mediteraneean, va asteptam sa ne contactati telefonic la +4021 9907, prin email sau sa ne vizitati in showroomul nostru din Aleea Teisani nr. 137 A, Bucuresti. Aici veti descoperi de ce PIATRAONLINE este un adevarat Generator de Inspiratie pentru toate genurile de amenajari interioare si exterioare.

Review-uri si intrebari:

In acest moment nu sunt review-uri sau intrebari la acest produs.
Adauga un review sau pune o intrebare:
Ai achizitionat produsul? Vrem sa stim parerea ta, cu bune si rele! Scrie un comentariu si ajuta-i si pe alti clienti sa faca o alegere la fel de inspirata ca a ta!
Rating:
star
star
star
star
star
Nume
E-mail
Subiect
Comentariu
Toate campurile sunt obligatorii.
Prin publicarea review-ului, esti de acord cu termenii si conditiile site-ului.