X

Puteti compara maxim 4 produse! Primul produs adaugat in lista a fost sters.

GAMA DE PRODUSE
Contul
meu
Intra in contul tau PIATRAONLINE și ai control complet!
GAMA DE PRODUSE
publicat in: Terasa & Gradina // pe 03.05.2019

Ca de fiecare data cand te gandesti la o investitie nu poti evita problema costurilor si a incadrarii intr-un buget. La fel se intampla si in cazul amenajarii unei gradini exterioare. Aceasta investitie reprezinta o valoare atat din punct de vedere material cat si emotional si spiritual. Calculele pentru amenajarea gradinii pleaca de la activitatea de proiectare, continua cu lucrarile primare, de excavare si realizare a sistemelor de drenaj, si se incheie cu ultimele finisaje. 
O amenajare a gradinii nu poate fi conceputa fara piatra naturala. De aceea estimarea unor costuri necesare este oricand binevenita. Iata cateva exemple:

1. Gratarele si cuptoarele de gradina
Gratarele si cuptoarele sunt utile in situatia in care vrei sa pregatesti si sa iei masa in gradina. Aceste amenajari sunt destinate gradinilor cu suprafata medie sau mare, mai putin celor mici. Costurile depind de tipul gratarului si al cuptorului, precum si de dimensiunile acestora. Preturile pentru gratare variaza intre 1249 lei si 4996 lei, fara TVA. Cuptoarele costa intre 2500 si 4400 lei, fara TVA.   

2. Mobilier de gradina din piatra naturala
In aceasta categorie intra atat mobilierul aferent gratarului sau cuptorului cat si cel pentru odihna si relaxare. In functie de tipul, dimensiunile si design-ul acestor piese te poti astepta la preturi ca:
• mobilier format din masa si doua bancute (placate cu piatra decorativa sau poligonala) = 2500 lei + TVA

• banca gradina intre 830 si 2700 lei + TVA

• masa gratar intre 1200 si 1800 lei + TVA

3. Fantani arteziene
Fantanile arteziene sunt amenajari de efect mai ales prin atmosfera de epoca pe care o aduc in gradina. Ele sunt executate din piatra compozit si reprezinta elemente de primenire a aerului in verile calduroase. Cheltuielile se opresc practic la achizitia si montajul lor intrucat apa circula in circuit inchis si nu se consuma in timpul functionarii. Preturile difera foarte mult in gama 2000 – 12000 lei + TVA, in functie de tipul constructiv. 

4. Rocarie
Rocaria are un rol bine determinat in amenajarile de gradina, contribuind activ la crearea micilor habitate pentru plante si insecte. Pretul per kg de piatra pentru rocarie este de doar putin peste un leu (fara TVA) in functie de tipul ales. Rocaria este un element de accent apreciat atat ca estetica dar si ca utilitate practica. 

5. Pebble
Pietrele pebble sunt elemente de decor. Ele pot fi din granit, marmura, sandstone, travertin. In functie de dimensiunile pietrelor acestea se achizitioneaza la kg sau la sac. Preturile sunt de 1-2 lei + TVA, pentru pebble la kg si de cateva zeci de lei pentru saci de 15-20 kg.

6. Pasi japonezi
Pasii japonezi se executa din piatra cu finisaj natur sau antichizat. Ei sunt foarte utili pentru deplasari ocazionale si se monteaza cu usurinta. Pretul se situeaza intre 30 si 55 lei, plus TVA.

7. Placari cu piatra poligonala 
Placarile cu piatra poligonala se realizeaza in principal pentru drumuri in gradina sau terase exterioare. Se folosesc in general ardezie, calcar si sandstone. Pretul este pe mp variaza intre 40 si 80 lei, plus TVA.

8. Pavaje cu piatra cubica
Piatra cubica este destinata pavajelor pentru trafic de la mic la intens, atat pietonal cat si auto. Se folosesc in principal granitul si sandstone, pietre cu rezistenta deosebita. Pretul variaza in functie de dimensiunile pietrei. 

Pentru placarile destinate locurilor de relaxare sunt mai multe variante si fiecare dintre ele poate fi aleasa. Marmura, ardezia, travertinul, granitul, sub forma de placi de dimensiuni mari se folosesc in amenajari de gradina estetice, fiecare dupa stilul pe care vrei sa-l imprimi. 

Vino si descopera pavilionul si show-room-ul PIATRAONLINE din Bucuresti, Aleea Teisani 137 A pentru amenajari de gradina ieftine, eficiente si frumoase.

Cat costa amenajarea unei gradini cu piatra naturala ?
Comentarii:
Scrie cateva cuvinte, sfaturile tale sunt folositoare si altora. In acest moment nu sunt comentarii sau intrebari la articol.
Adauga un comentariu:

Produse similare:

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletterul PIATRAONLINE si iti trimitem ultimele noutati si idei de design.

Social media

Ne gasesti si pe urmatoarele retele de social media:
© 2010-2019 PIATRAONLINE este o marca inregistrata ROCK STAR CONSTRUCT SRL ROMANIA, CUI: RO 22680005, Reg. J40/2648/2007.Preturi afisate in LEI fara TVA. Furnizam produse de cea mai inalta calitate la un pret accesibil alaturi de servicii complete.
Infocenter & premii