Ce este piatra naturală Limestone?

01.10.2014
0 5 0
Rating:
Ce este piatra naturală Limestone?Limestone-ul (calcarul) este o piatră naturală sedimentară ce este formată din scoici și oasele creaturilor de mare care s-au depozitat pe fundul oceanului. Calciul din sediment, amestecat cu dioxidul de carbon din apă formează carbonatul de calciu, structura de bază a tuturor limestone-urilor și a marmurei. Limestone-ul conține variații subtile în culoare și nervuri ca rezultat al mineralelor care sunt prezente în momentul formării acestora. Aceste variații care apar natural oferă particularitate și frumusețe pietrei, fiecare placă are povestea și personalitatea sa.

Limestone-ul este foarte utilizat în arhitectura și multe atracții turistice de pe tot globul, în special din Marea Britanie și Europa sunt realizate în principal din acest material. Plăcile de limestone pot fi utilizate pentru interior, exterior, pereți și pardoseli (pentru pardoseli e bine să fii atent la rezistența plăcii de limestone alese, mai ales pentru zonele cu trafic intens), cabine de duș, șeminee sau blaturi.

Sursa foto: www.hotel-r.net

Ce finisaje și tipuri de limestone vei întâlni?

Limestone-ul este extras din pământ sub formă de blocuri mari de piatră, înainte de a fi tăiat în ceea ce apare în magazin ca placă de limestone. După ce limestone-ul este extras din carieră este strict ales pentru variațiile de culoare. În afară de procesul de selecție, blocurile de limestone pot fi supuse urmatoarelor procese:

Mătuire – suprafața plăcii este șlefuită pentru a crea un finisaj mat.
Antichizare - limestone-ul este efectiv antichizat cu pietriș creând un aspect necioplit, “purtat”.
Periere - o perie de sârmă este folosită pentru a oferi plăcii de limestone o suprafață uzată și texturata
Șlefuire - limestone-ul este netezit și slefuit creând un aspect strălucitor.

Cum se întreține limestone-ul?
Se curăță cu un mop pentru praf și cu o soluție de curățare neutră precum LTP Waxwash sau LTP Floorshine pentru a îndepărta murdăria. Folosește un impermeabilizant penetrant pentru a preveni pătarea. Pentru imermeabilizare îți recomandăm LTP Mattstone în cazul plăcilor mate, antichizate sau periate și LTP MPG în cazul plăcilor polisate. Deoarece majoritatea pietrelor sunt poroase, folosirea excesivă a apei poate cauza reacții precum oxidarea (ruginire), exfolierea, deteriorarea venelor uscate, etc. Folosește impermeabilizanți recomandați pentru acest tip de piatră naturală.

Review-uri si intrebari:

In acest moment nu sunt review-uri sau intrebari la acest produs.
Adauga un review sau pune o intrebare:
Ai achizitionat produsul? Vrem sa stim parerea ta, cu bune si rele! Scrie un comentariu si ajuta-i si pe alti clienti sa faca o alegere la fel de inspirata ca a ta!
Rating:
star
star
star
star
star
Nume
E-mail
Subiect
Comentariu
Toate campurile sunt obligatorii.
Prin publicarea review-ului, esti de acord cu termenii si conditiile site-ului.