Ceasuri de mana decorate cu piatra naturala

18.12.2017
0 5 0
Rating:
Ceasuri de mana decorate cu piatra naturala

Am mai scris aici despre domeniile in care piatra naturala a intrat puternic in ultima vreme. Este vorba de vestimentatie, incaltaminte, accesorii vestimentare, automobile, electronice... Placarea mobilei cu piatra naturala nu este asa de noua, insa trebuie sa o mentionam si pe ea aici, pentru ca designerii de mobila se concentreaza tot mai mult in aceasta directie. In acest articol va vom prezenta cateva modele de ceasuri care au incorporat in structura lor piatra naturala. Marmura si granitul sunt materialele care domina si aici, asa cum se intampla si in domeniul accesoriilor auto. Ardezia si onixul vin in forta din spate si probabil ca vor ramane mult timp preferatele zonei de lux a orologeriei.

Ceasurile au reprezentat mereu nu doar un obiect practic, ci si un simbol al statutului social. Ca suntem sau nu de acord cu etalarea ceasului ca marker social, asa stau lucrurile de fapt, si nu de ieri, de azi. Din aceasta functie importanta a ceasului de mana si din prezenta pietrei naturale in componenta lui putem trage o concluzie evidenta: piatra a fost simtita la randul ei drept un material al excelentei, al elegantei.

Piatra este preferata atat pentru culoare, dar mai mult pentru textura ei. Bineinteles ca marmura – pentru venaturi - a fost imediat aleasa, iar granitul pentru pigmentii lui. Combinatiile sunt nelimitate, iar arta cromaticii are teren liber de joaca. Marmura din modelele Tree Hut se defineste ca element de contrast fata de bratara de lemn, in timp ce ardezia monocolora se integreaza atat de elegant in bezelul de inox al altor marci.

Firma Analog Watch Co. are o colectie de ceasuri a caror intreaga structura (mai putin cureaua) este realizata din marmura neagra si alba, de forme diferite. In cazul lor, ceasurile par niste mici piese a caror consistenta si greutate se simt chiar dinainte de a le atinge.  Cluse, dimpotriva, alege cale clasic-minimalista: nici un exces, doar delicatete si discretie. Vincero pune marmura sa readuca in designul modelului lor aura clasica, siguranta si robustetea: eternele caracteristici ale marmurei.

Holkern cauta sa imparta designul in doua parti: bezel si bratara – pe de o parte, cadranul din marmura - pe de alta parte. Odata stabilite granitele, marmura si lemnul se pun reciproc in valoare si parca abia aici iti dai seama de adevarata vibratie a materialului natural in comparatie cu plasticul. Legat de plastic si materialul natural, trebuie sa facem o paranteza necesara: pretul unor asemenea ceasuri incepe de la 150 de dolari. Si ajunge la cateva mii: L.U. Chopard.

Creatorii L.U. Chopard au ales ardezia pentru cadran. Liniile super elegante caracteristice brandului par si mai impresionante alaturi de ardezie. In acest caz piatra isi arata caracterul versatil, ramane stilata, dar cu o nota pregnanta de dinamism.

Tissot mizeaza pe contraste mari, aproape incomode, dar isi permite de la inaltimea brandului. In exemplul selectat de noi, granitul se armonizeaza perfect cu cureaua, dar limbile colorate par a fi dintr-o alta combinatie, provocatoare, tipica mileniului III.

Pentru iubitori ceasurilor mai ”sportive”, cu accente elegante totusi, avem marca Lexell care pune ardezia negra in centrul modelului ales de noi si de acolo sa radieze deopotriva vigoare si lux, prestanta si un  pronuntat aer tineresc.

Acestea sunt doar cateva dintre modele de ceasuri care au in componenta lor piatra naturala. Marmura, granit, ardezie sau onix, piatra naturala a fost aleasa pentru aportul sa la sustinerea unui design intre modern si clasic. Dupa cum s-a putut vedea, disponibilitatea de asociere a pietrei naturale cu ceasurile de mana este uriasa, transmitand caldura, rafinament, excentricitate, caracter ludic, sobrietate etc. Aproape orice senzatie, orice emotie...

Surse: treehut.co, tissotwatches.com, chopard.com, holzkern.com, analogwatchco.com, pinterest.com

Review-uri si intrebari:

In acest moment nu sunt review-uri sau intrebari la acest produs.
Adauga un review sau pune o intrebare:
Ai achizitionat produsul? Vrem sa stim parerea ta, cu bune si rele! Scrie un comentariu si ajuta-i si pe alti clienti sa faca o alegere la fel de inspirata ca a ta!
Rating:
star
star
star
star
star
Nume
E-mail
Subiect
Comentariu
Toate campurile sunt obligatorii.
Prin publicarea review-ului, esti de acord cu termenii si conditiile site-ului.