Cladiri cu design inspirational

31.01.2018
0 5 0
Rating:
Cladiri cu design inspirational

Romania este inca departe de a fi o tara in care putem identifica ”pe toate drumurile” proiecte arhitecturale si de design interior indraznete. Abia daca se misca putin zona de design interior, si asta nu din cauza creatorilor, ci a proprietarilor care sunt tributari unor prejudecati si concepte prafuite din secolul trecut. Am incercat si vom incerca mereu pe acest blog sa oferim exemple de amenajari interioare si exterioare care sunt populare in intreaga lume. Suntem bucurosi de fiecare data cand clientii PIATRAONLINE vin si ne solicita un anumit tip de piatra naturala pentru a-si realiza acasa sau la sediul unei companii o amenajare asa cum au vazut intr-o postare de pe siteul nostru. In acest articol, avem patru noi exemple ce pot fi surse de inspiratie pentru proiecte care sa nu arate ca facute la  jumatatea secolului 20.

In interiorul formelor. Casa India. 


Padival House este o constructie din Belgaum, oras in India, amenajata de catre un birou local de design interior. Conceptul se bazeaza pe doua directii: 1) sa pastreze abordarea arhitecturala a cartierului, prin si albul si textura peretilor, dar 2) sa se si distinga prin formele volumetrice suprapuse, de diferite dimensiuni.

Daca la exterior aspectul e mai mult sau mai putin socant, interiorul ridica mult stacheta ingeniozitatii. Componenta materialelor, desi foarte eterogena daca faci o lista, reuseste realizarea unui design interior perfect sincronizat atat volumetric, coloristic si textural.

Alaturi de beton gasim si metal, lemn si piatra naturala, placarea cu marmura fiind unul dintre accentele diferentiatoare importante. Mai trebuie sa subliniem rolul pe care creatorii acestui spatiu l-au atribuit luminii. Lumina care ajuta la schimbarea culorilor in functie de momentele zilei.

O clinica iesita din comun pe colinele texane

Americanii de la biroul Matt Fajkus Architecture au ales un design neobisnuit pentru o clinica de dermatologie din orasul Marble Falls, Texas. Daca pe afara betonul gri se incadreaza perfect in peisaj prin culoare, forma simpla atrage atentia, in raport cu colina pe care se afla clinica. Insa solutia simplitatii formelor rectangulare, fara volumetrii diferite, se dovedeste una foarte inspirata, fiindca prin fata cladirii trece o sosea.

Culoarea si geometria simpla a constructiei se afla intr-o armonie deplina cu soseaua plata si gri care duce spre Austin. Daca austeritatea exterioara si subtilitatea formelor definesc personalitatea cladirii, in amenajarea interioara lucrurile sunt exact opuse. Atmosfera celor aproape 3000 mp se bazeaza pe caldura lemnului si a pietrei naturale. Placarea cu piatra naturala induce o senzatie de confort si siguranta pentru pacientii clinicii. Nimic din atmosfera tipica a clinicilor de gen nu se intalneste aici.

Amenajarea interioara se bazeaza pe spatii ample care relaxeaza vizitatorul, dar care, in acelasi timp, se constituie in ”prelungiri” estetice ale locurilor deschise din jurul cladirii. Clinica ”The Westlake Dermatology Marble Falls” este un exemplu perfect de imbinare a destinatiei cladirii cu ambientul natural.

Un restaurant ca o floare. Alpii elvetieni.

Daca treceti prin Monte Generoso, aflat la granita dintre Elvetia si Italia, ar fi o buna idee sa va opriti la restaurantul ”Fiore di Pietra” (floare de piatra). Il veti vedea de departe, la o altitudine de 1700 metri, arhitectura sa profilandu-se ca o floare de piatra in varful muntilor.

Exteriorul este placat cu piatra naturala, al carei finisaj pune in valoare textura sa aspra. Piatra este elementul de continuitate cu peisajul, in timp ce forma confera personalitate constructiei: o somptuoasa sobrietate. Pe cat este de glacial si rigid este aspectul exterior, pe atat de primitoare este amenajarea interioara, formata din lemn, metal si piatra naturala.

Casa mediteraneeana in munti. Elvetia. 

La nici 70 km de Monte Generoso se afla lacul Maggiore. Inconjurat de munti, la granita dintre Italia si Elvetia, lacul este cunoscut drept o bijuterie a naturii. Intr-un asemenea decor de vis, casele pastreaza aspectul consacrat in zona. Cu toate acestea, inovatiile artitecturale se intalnesc si aici. In localitatea elvetiana Ascona, o resedinta neaga toate valorile traditionale ale unei localitati montane si este amenajata intr-un stil total diferit.

Printre palmieri si alte plante din Sud, terasele muntelui sunt transformate in terase mediteraneene. Peretii sunt placati cu piatra din lac si cu mari rosturi intre ele, la fel fiind si terasele exterioare si potecile. Chiar si in interior piatra naturala este utilizata intens, ceea ce creeaza un confortabil contrast intre asprimea pietrei naturale si finetea materialelor contemporane.Pentru alte sugestii de amenajare interioara si exterioara a caselor cu piatra naturala, va asteptam sa ne sunati, sa ne trimiteti un email sau se ne vizitati in Aleea Teisani 137 A, sector 1, Bucuresti.

Sursa foto: dezeen.com

Review-uri si intrebari:

In acest moment nu sunt review-uri sau intrebari la acest produs.
Adauga un review sau pune o intrebare:
Ai achizitionat produsul? Vrem sa stim parerea ta, cu bune si rele! Scrie un comentariu si ajuta-i si pe alti clienti sa faca o alegere la fel de inspirata ca a ta!
Rating:
star
star
star
star
star
Nume
E-mail
Subiect
Comentariu
Toate campurile sunt obligatorii.
Prin publicarea review-ului, esti de acord cu termenii si conditiile site-ului.