X

Puteti compara maxim 4 produse! Primul produs adaugat in lista a fost sters.

GAMA DE PRODUSE
Contul
meu
Intra in contul tau PIATRAONLINE și ai control complet!
GAMA DE PRODUSE

Cum a schimbat tehnologia amenajarile si placarile cu piatra naturala?

publicat in: Piatra naturala // pe 15.09.2016


Datorita recentelor descoperiri tehnologice din domeniul echipamentelor folosite la prelucrarea pietrelor naturale, munca fizica a fost inlocuita de softuri si utilaje. Schimbarea aceasta a generat la randul ei un numar mai mare de finisaje ale pietrei naturale si un timp de productie mai redus, indiferent daca este vorba de sablare, polisare, buciardare, matuire etc. Totodata si la fel de important, timpul de productie redus s-a vazut imediat oglindit in pretul mai mic al produsului din magazin.

Un software si o bucata de piatra naturala...
In termeni de tipare, putem aminti de modele diferite, dar complementare, care se pot crea pe suprafata unei singure placi cu ajutorul unor mecanisme asistate si coordonate de computer. Ceea ce odata era valabil doar pentru produsele din beton, astazi, cu ajutorul tehnologiei, se poate intalni si la placile din piatra naturala. Oricum, nu trebuie scapat din vedere si pretul cimentului care a inceput sa creasca in ultima vreme, incat diferenta de pret dintre produsele compozite si cele din piatra naturala s-a diminuata in mod permanent… Ca sa nu mai spunem ca frumusetea naturala a rocilor este greu, daca nu imposibil, de surclasat de un material rezultat dintr-o betoniera. Iar aici ajungem la un alt aspect extrem de important, subliniat in mai multe randuri pe acest blog: piatra este un produs ecologic, ale carui procese de prelucrare polueaza infinit mai putin decat ale altor materiale decorative, si este in totalitate reciclabila.

Mai multa tehnologie, mai putin deranj in casa
Piatra naturala a ajuns astazi sa fie un material accesibil, tot mai frecvent folosit in amenajarile interioare si exterioare. Piatra naturala se poate utiliza nu doar in interior (podele, pereti, blaturi, seminee etc.) sau la placarea exterioara a cladirilor sau a gardurilor, ci si la amenajarea curtilor. Poate ca mai mult decat la amenajarea locuintelor private sau a cladirilor publice, curtea necesita mai multa atentie, pentru ca ar fi o pierdere de timp si bani sa folosesti piatra naturala ca decor, iar rezultatul final abia sa fie atins de spiritul naturii. Tehnologia actuala permite chiar si taierea rocilor mari in forma ceruta de client sau perforarea blocurilor mari care, intr-un plan indraznet, poate deveni piesa centrala a unei gradini. Ce inseamna toate acestea? Ca beneficiind de aceste lucrari efectuate in diferite ateliere specializate sau comandate direct magazinelor de profil, deranjul din curtea ta va fi mult mai mic. La fel se intampla si cu blaturile sau cu treptele, sau cu orice piese speciale ce pot fi decupate de masini cu mare exactitate dupa modelul cerut de fiecare client. Iar aici se dovedeste din nou rolul benefic jucat de noile tehnologii. Astfel, nu mai avem deranj in casa si toata atentia lucratorilor se va concentra asupra montajului (nemaitrebuind sa taie placi, pretul manoperei va fi mai redus!)… Este adevarat, pe de alta parte, ca va trebui sa avem mare grija ca masuratorile pentru blaturi, scari, glafuri etc sa fie exacte.

Nu doar tehnologia prelucrarii pietrei naturale a evoluat, ci si tehnicile de montaj. In zonele cu schimbari climaterice dramatice seceta-averse de ploaie, terasele sau aleile exterioare nu se mai fac pe paturi compacte, ci integreaza din ce in ce mai des pietris aranjat in structuri specifice care sa permita apei infiltrarea treptata in timpul ploilor, evitandu-se astfel inundarea spatiului.

Iata doar cateva exemple de felul in care tehnologia vine in sprijnul integrarii pietrei naturale in viata noastra sub forma amenajarilor interioare si exterioare. Piatra naturala, prelucrata in cele mai diverse feluri cu ajutorul noilor tehnologii si utilaje, ajunge astfel sa se prezinte sub forma a noi infatisari si sa devina si mai accesibila datorita costurilor de productie tot mai mici.

Dacă vrei să afli mai multe despre piatra naturala potrivita pentru proiectul tău, sună-ne la +4021 9907, sau vino în showroom să vezi spaţiile concept!

Cum a schimbat tehnologia amenajarile si placarile cu piatra naturala?
Comentarii:
Scrie cateva cuvinte, sfaturile tale sunt folositoare si altora. In acest moment nu sunt comentarii sau intrebari la articol.
Adauga un comentariu:

Produse similare:

Piatra Cubica Sandstone Rosu Vidin Natur 10 x 10 x 10cm
Cod PC-2194
Produs adus pe comanda
Pret cu TVA 895,22 Lei
Produs adus pe comanda
Ardezie poligonala Rhodos - Lespezi
Cod PNP-2264
Produs adus pe comanda
Pret cu TVA 52,91 Lei
Produs adus pe comanda
Pret cu TVA 143,32 Lei
IN STOC

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletterul PIATRAONLINE si iti trimitem ultimele noutati si idei de design.

Social media

Ne gasesti si pe urmatoarele retele de social media:
© 2010-2019 PIATRAONLINE este o marca inregistrata ROCK STAR CONSTRUCT SRL ROMANIA, CUI: RO 22680005, Reg. J40/2648/2007.Preturi afisate in LEI fara TVA. Furnizam produse de cea mai inalta calitate la un pret accesibil alaturi de servicii complete.
Infocenter & premii