X

Puteti compara maxim 4 produse! Primul produs adaugat in lista a fost sters.

GAMA DE PRODUSE
GAMA DE PRODUSE

Cum alegi culoarea blatului din granit? Idei si sfaturi practice

publicat in: Bucatarie // pe 08.10.2018

Blaturile sunt elemente centrale pentru orice bucatarie, aspectul si functionalitatea lor sunt analizate de catre orice client in momentul alegerii. Sintetizand criteriile de alegere ajungem la doua ca fiind de mare importanta, unul este estetic si celalalt functional: durabilitatea si culoarea. Criteriul durabilitatii indica blaturile din granit ca fiind prima optiune. Criteriul culorii accepta si el granitul ca o roca avand o gama de culori larga si cu variatii insemnate. Natura produce granit de toate culorile, de la alb la negru. 

Alegerea culorii tine de mai multe criterii:
1.Aspectul (finisajul)
2.Asortarea
3.Tendintele
4.Plusvaloarea
5.Preferinta personala

1.Aspectul (finisajul) – blaturile au, in general, doua finisaje: lustruit si mat. Corpurile absorb selectiv lumina si de aici rezulta culoarea. Un blat de culoare rosie arata asa pentru ca la iluminarea cu lumina alba acesta absoarbe toate lungimile de unda mai putin pe cea din spectrul rosu, pe aceasta o reflecta. Teoretic vorbind un blat complet negru ar absorbi in totalitate radiatiile (corp negru), iar un blat complet alb ar reflecta in totalitate radiatiile. Practic blatul cu finisaj lustruit reflecta lumina, naturala sau artificiala, chiar daca doar partial.  Cantitatea de lumina reflectata depinde de cantitatea de lumina receptionata, aceasta din urma depinde de intensitatea luminoasa si de amplasarea blatului fata de sursa de lumina.  Indiferent de aceasta nu toata lumina este reflectata, o parte este absorbita de suprafata, indiferent cat de lustruita ar fi.

Pentru finisajul lustruit culorile deschise reflecta mai mult lumina (reflexie speculara), cele inchise mai putin (orientativ s-a calculat ca in cazul sticlei negre lucioase se reflecta ceva mai mult decat 5% din lumina incidenta).  Finisajul mat absoarbe lumina (reflexia este aproape in totalitate difuza).  In practica se lucreaza cu senzori de luciu si de culoare. Reflexia de pe suprafetele lustruite ale blaturilor poate fi, in anumite conditii, suparatoare pentru ochi. 

2.Asortarea – culoarea blatului este bine sa fie incadrata in stilul bucatariei.  Daca materialele pentru pardoseala si pereti pot fi diferite, asocierea convenabila a culorilor, care sa ofere o nota estetica bucatariei, este necesara. Daca vrei sa dai un aer rustic bucatariei vei alege pentru blat o culoare in aceeasi nota si probabil vei evita culorile foarte inchise. Pe de alta parte o bucatarie sofisticata se va protrivi cu un blat de culoare neagra sau albastra. Pentru culori rezistente si care nu vor accentua petele de pe suprafetele lor se recomanda nuantele de gri, iar pentru note mai vesele s-ar potrivi nuantele mai aprinse. 

3.Tendintele – reprezinta un element important in orientarea celor care aleg blaturile din granit. Intrucat granitul isi intinde spectrul de culori de la nuantele de alb la cele de negru, nu va fi greu de gasit o nuanta apropiata de moda curenta. Insa tendintele se schimba asa ca iti recomand sa nu dai o mare pondere  alegerii culorii dupa acest criteriu.

4.Plusvaloarea – aici valoarea este data de locul de extractie si de raritatea granitului respectiv. Cheltuielile de extractie, la care se adauga cele de prelucrare si transport, contribuie cu valori insemnate la calculul blatului. Cu cat granitul este mai rar, si deci avand o culoare speciala si rar intalnita, cu cat atat este mai scump si cu atat plusvaloarea va fi mai ridicata.     

5.Preferinta personala – in ultima instanta este cea care decide, indiferent de materialul ales. Acest criteriu subiectiv, alaturi de pret determina majoritatea alegerilor culorilor pentru blaturi. 

PIATRAONLINE furnizeaza blaturi de bucatarie in toata gama de culori si finisaje. Daca ai inclus in proiectul tau un blat din granit te asteptam in Aleea Teisani 137A, Bucuresti, pentru o solutie durabila si eleganta. Daca nu poti ajunge iti trimitem noi mostre la cerere. Nu uita ca iti oferim si montaj la comanda si ca-ti livram marfa direct acasa, indiferent de cantitate. 
 

Cum alegi culoarea blatului din granit? Idei si sfaturi practice
Comentarii:
Catina Adelina, modele granit
09/10/2018 11:52:00

Aveti vreun model mai spectaculos in gama voastra de granit? Multumesc.

Adauga un comentariu:

Produse similare:

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletterul PIATRAONLINE si iti trimitem ultimele noutati si idei de design.

Social media

Ne gasesti si pe urmatoarele retele de social media:
© 2010-2019 PIATRAONLINE este o marca inregistrata ROCK STAR CONSTRUCT SRL ROMANIA, CUI: RO 22680005, Reg. J40/2648/2007.Preturi afisate in LEI fara TVA. Furnizam produse de cea mai inalta calitate la un pret accesibil alaturi de servicii complete.
Infocenter & premii