Cum amenajezi curtea sau terasa pentru o atmosferă de poveste?

22.03.2016
0 5 0
Rating:
Cum amenajezi curtea sau terasa pentru o atmosferă de poveste?Chiar dacă nu ai la dispoziţie o grădină sau o curte foarte mare, poţi aplica câteva principii de amenajare, astfel încât să creezi un spaţiu frumos şi pregătit de petreceri cu prietenii! Cu puţină imaginaţie, chiar şi terasa unui apartament dintr-un bloc poate deveni un spaţiu aerisit, care să ofere o experienţă confortabilă şi relaxantă. Iată la ce elemente ar trebui să ai grijă atunci când amenajezi terasa, curtea sau grădina:

1. Sursele de lumină

Traditional Exterior by Joliet Outdoor Lighting & Audio/Visual Systems Accents Lighting

Seara sau noaptea, terasa, curtea sau grădina ta va căpăta un aer de poveste, dacă foloseşti lumina în mod eficient. În funcţie de stilul ales, poţi folosi luminiţe mici, pentru un decor modern sau spot-uri bine plasate, pentru a lumina acele părţi din spaţiu care trebuie puse în evidenţă. Un truc la care te poţi gândi ţine chiar de linia luminii – luminile pe orizontală vor păstra privirea la acest nivel, pe când dacă pui lumina pe verticală, vei îndrepta atenţia vizitatorilor în sus.
Nu uita să ţii cont şi de lumina naturală – poţi amenaja un colţ în curte sau în grădină care să fie protejat de razele soarelui (dacă ai loc, poţi amplasa o pergolă sau poţi planta viţă de vie pentru a proteja acea zonă), pe care să îl alegi după ce observi cu atenţie din ce parte vine lumina şi analizezi spaţiul în ansamblu.

Fă-ţi şi quiz-ul şi află cu ce tip de piatră poligonală să îţi amenajezi exteriorul casei!


2. Plantele

În orice spaţiui exterior casei, selecţia plantelor va asigura atât continuarea stilului de amenajare (sau faptul că te poţi exprima şi în acest mod inedit, prin tipul de flori şi plante ales) dar şi un farmec natural, care va adăuga note rafinate amenajării tale de exterior. Un exemplu de folosire a ghivecelor de plante pentru a da farmec exteriorului casei este delimitarea unei alei şerpuite, folosind câteva ghivece de flori. Chiar dacă este un detaliu, faptul că un vizitator va avea senzaţia de plimbare pe o alee şerpuită (chiar şi în cazul unui spaţiu mic) adaugă puncte în plus experienţei legate de curtea sau grădina ta. O masuţă de grădină, lângă un pom sau lângă o plantă mai înaltă, va fi de efect.

Vezi cum arată exteriorul unei case din Bucureşti, amenajat cu piatră Sikis - alei, soclul casei şi zona foişorului!

3. Pereţii

Contemporary Landscape by Newport Beach Landscape Contractors Urban Landscape

Pereţii care delimitează spaţiul tău exterior pot avea şi ei mai multe tipuri de aspect – dacă vorbim de un gard, el poate fi placat cu piatră naturală, proiect care va întări aspectul natural al întregului spaţiu. Dacă este vorba de un perete despărţitor sau foarte înalt, o idee ar fi să combini piatra naturală cu plantele căţărătoare. Iar dacă adaugi şi lumini care să pună în valoare un asemenea perete, efectul este garantat. O altă idee este să montezi, dacă peretele este suficient de mare, o grădină suspendată (practic, vorbim de câteva rafturi de ghivece de flori, care pot fi placate cu ardezie flexibilă, de exemplu.

4. Un punct de interes
Principiul care a stat la baza grădinilor italiene e unul valoros – simetria şi punctul de interes pot fi aplicate atunci când amenajezi propria grădină. Dacă alegi să construieşti astfel grădina sau terasa, alege un punct de interes – poate fi o plantă impresionantă, un pom, poate fi o piesă de mobilier sau un grătar de exterior, iar celelalte elemente vor veni să completeze şi să echilibreze tabloul.

5. Rol funcţional şi estetic

Traditional Landscape by Anaheim Architects & Building Designers RVM Construction Inc.

Multe curţi pot pica în extrema strict funcţională – privite drept simple zone de trecere, nu vor putea funcţiona niciodată şi ca locuri de relaxare, dacă nu adaugi elemente care să transmită acest lucru. Şi aici există câteva trucuri care pot adăuga rolului funcţional nuanţe estetice – poţi adăuga băncuţe, un hamac, o zonă de luat masa sau poţi gândi alei şerpuite şi straturi de plante şi ghivece cu flori, pentru a însufleţi curtea sau grădina. Nu uita de cei mici – dacă ai copii, gândeşte-te şi la o zonă pe care să le-o dedici pentru joacă.

Alte idei pentru a decora terasa, curtea sau grădina

Elementele vintage pot oferi note interesante, mai ales când sunt piese centrale.

  • Un covor pentru exterior poate fi un adaos frumos, dacă stilul amenajării permite.
  • Nu uita, grădina e noul living – poţi improviza zone foarte frumoase prin folosirea perdelelor, a canapelelor cu perne.
  • Detaliile contează –plăcile de piatră naturală pentru alei sau pentru placarea exteriorului (piatră poligonală sau decorativă) pot fi asociate cu zone de nisip decorativ sau pebbles – folosind piatra în mai multe moduri, creezi un mediu expresiv.

Dacă te putem ajuta cu mai multe idei despre amenajarea curţii sau grădinii şi cu recomandări de piatră naturală recomandată pentru exterior, sună-ne la +4021 9907 sau vino în showroom să discutăm mai multe!

Review-uri si intrebari:

In acest moment nu sunt review-uri sau intrebari la acest produs.
Adauga un review sau pune o intrebare:
Ai achizitionat produsul? Vrem sa stim parerea ta, cu bune si rele! Scrie un comentariu si ajuta-i si pe alti clienti sa faca o alegere la fel de inspirata ca a ta!
Rating:
star
star
star
star
star
Nume
E-mail
Subiect
Comentariu
Toate campurile sunt obligatorii.
Prin publicarea review-ului, esti de acord cu termenii si conditiile site-ului.