Cum amenajezi o grădină ca în Grecia?

17.04.2015
0 5 0
Rating:
Cum amenajezi o grădină ca în Grecia?În vechime, grădina grecească era construită pentru a proteja de vânt și de soare și pentru a păstra un aer umed, vara, prin ghivece cu flori și plante. În satele mai mici, grecești, nu exista o tradiție al unui spațiu dedicat grădinii, și atunci oamenii împodobeau zona de la stradă cu flori în ghivece și jardiniere. Primele mărturii din istorie, ale grădinilor grecești apar în strânsă legătură cu plantarea măslinilor.

Iată câteva principii pe care trebuie să le respecți atunci când vrei să creezi o atmosferă grecească în grădina ta:

Culorile neutre, calde, pentru fundal
Culorile deschise au fost folosite pentru a reflecta lumina soarelui și au devenit tradiție: poți folosi piatra naturală deschisă la culoare atât pentru pavarea aleilor din grădină cât și pentru pardoseala terasei.

Măslinii
Mitologia Greciei povestește că atunci când zeița Atena și-a înfipt sabia în pământ, aceasta s-a transformat într-un măslin. Iar pomul este unul din elementele caracteristice atmosferei dintr-o grădină de inspirație grecească.


 Sursa: bamboolandscaping.co.uk

În România, măslinii vor crește mai greu, pentru că nu se pot bucura de o climă extrem de caldă, similară celei din Grecia. Însă, dacă un măslin este bine îngrijit, poate rezista. Crescut în ghivece (și deci ținut în casă pe perioada iernii) pomul se dezvoltă mai greu însă va forma o coroană frumoasă.

Accente de culori vii
Pe un fundal liniștit, cu nuanțe de crem, alb, galben, și în împrejurimea unor arbuști verzi și plante aromatice (cele care rezistă în zona noastră; pătrunjel, busuioc, poate și oregano sau salvie în ghivece), câteva flori viu colorate vor aduce un contrast binevenit.


 Sursa: www.pinterest.com


Vase de lut

Vasele de lut sunt încă un element specific exteriorului de casă grecească, dar le poți înlocui, pentru o mai bună rezistență, cu ghivece și jardiniere din piatră compozită, decorate cu elemente mediteraneene.


Simetrie

La fel ca în grădina de inspirație italiană, și în acest caz simetria va crea un efect potrivit. În funcție de spațiul disponibil, poți crea straturi de flori și legume dispuse în mod simetric și delimitate de borduri de piatră sau pebbles de piatră naturală colorate.


Foișor

Un loc mai izolat în grădină, delimitat din stâlpi de lemn sau chiar coloane de inspirație grecească, lângă care să crești plante cățărătoare – umbră și răcoare, este încă un element care va crea atmosfera dorită.

Citește și detalii despre amenajarea grădinii de inspirație italiană!

O reinterpretare a unei grădini de inspirație grecească poate implica chiar și o bucătărie de exterior: cuptorul sau grătarul masiv poate fi ori placat cu travertin și impermeabilizat pentru rezistența în fața intemperiilor, ori achiziționat și asamblat (cărămizi rezistente și placat fie cu piatră poligonală fie cu piatră decorativă).

 Ansamblu de bucătărie exterioară placat cu piatră naturală decorativă: gratar, masă cu chiuvetă și masă standard

La fel, există o varietate mare de elemente de elemente de decor ce pot asuma amprenta grecească grădinii: coloane, ghivece masive, statui sau chiar cișmele cu aspect rustic, din piatră compozită.
Dacă vrei o ofertă personalizată pentru proiectul tău de grădină sau mai multe informații despre materialele din oferta PiatraOnline.ro, sună-ne la +4021 9907
Produse recomandate


Review-uri si intrebari:

In acest moment nu sunt review-uri sau intrebari la acest produs.
Adauga un review sau pune o intrebare:
Ai achizitionat produsul? Vrem sa stim parerea ta, cu bune si rele! Scrie un comentariu si ajuta-i si pe alti clienti sa faca o alegere la fel de inspirata ca a ta!
Rating:
star
star
star
star
star
Nume
E-mail
Subiect
Comentariu
Toate campurile sunt obligatorii.
Prin publicarea review-ului, esti de acord cu termenii si conditiile site-ului.