X

Puteti compara maxim 4 produse! Primul produs adaugat in lista a fost sters.

GAMA DE PRODUSE
Contul
meu
Intra in contul tau PIATRAONLINE și ai control complet!
GAMA DE PRODUSE
publicat in: Terasa & Gradina // pe 17.04.2015Grădinile tradiționale italiene sunt formale, cu linii simetrice, geometrice, cu alei și foișoare ascunse. Nuanțată către polul opus - cel relaxat, rustic, plin de flori, găsim grădina de inspirație toscană.

Simetria este un principiu important în grădina de tip italian. Dacă ai în plan amenajarea unei grădini elegante, inspirată din eleganța Renașterii, totul trebuie creat cu mare atenție la geometrie: zonele dedicate plantelor și aleile trebuie mai degrabă să meargă pe linii drepte, sobre. Multe case în Italia sunt așezate pe dealuri, și atunci arhitectura grădinii s-a dezvoltat pe niveluri: pe de o parte, panorama din casa către grădină este excepțională dar și invers, casa este pusă în valoare.

În tradiția italiană, grădina era un spațiu dedicat plimbărilor, și atunci un mare accent îl au aleile (cel mai des create din piatră) dar și terasele generoase. Mai mult, din grădina de inspirație italiană nu ar trebui să lipsească foișoarele sau locurile secrete, mai intime: o pergolă mascată de viță de vie sau măcar o băncuță și o masă străjuite de plante înalte.


 Sursa: www: hotshotthemes.com

Prezența apei este foarte importantă în acest tip de grădină: mici piscine, cascade sau fântâni arteziene creează acea atmosferă specifică. De obicei, o fântână arteziană este centrul grădinii – de la ea încep apoi aleile simetrice ce împânzesc grădina.

Vezi și un exemplu de grădină mediteraneană cu fântână arteziană!

Statuile și elementele de décor din grădina italiană sunt și ele, elemente-semnătură a stilului: busturi sau chiar statui în mărime naturală cu zei și zeițe din mitologie, așezate lângă ghivece uriașe cu lămâi sau trandafiri curgători vor compune o imagine perfect loială stilului italian vechi.


 Sursa: expatspatio.com

“Giardino all’Italiana” are ca principiu impunerea ordinii asupra naturii, de aceea, dacă vrei să reinterpretezi stilul italian pentru grădină, trebuie să creezi totul pornind de la simetrie și geometrie, este recomandat să creezi foișoare pentru un mic popas după plimbarea în grădină și să folosești elemente de décor din piatră: ghivece masive, coloane sau statui.

Grădina toscană
Atmosfera grădinii specific Toscanei e un pic diferită – mult mai relaxată și pe o linie diferită de cea a grădinii italiene clasice. O grădină inspirată din stilul toscan trebuie să reflecte bucuria de viață, plăcerea mâncării bune și a întâlnirilor frumoase între prieteni.


 Sursa: www.tuscanyaccommodation.com

De la culorile pietrei pentru pardoseală (travertinul este des întâlnit), de dorit a fi calde, cu inflexiuni de galben, portocaliu, roșcat (niciodată gri) până la mobilă – care trebuie să fie extrem de confortabilă, sau la plante – colorate, care adaugă un aspect dramatic terasei sau grădinii. În decorul de tip toscan, se folosește lemnul închis la culoare, piatra naturală, cu o eleganță patinată, de poveste.

Află care sunt top trei cișmele din piatră, pentru grădină!

Pentru terasă, e important să plantezi viță de vie sau alte plante ce pot produce umbră, eventual sprijinită pe o pergolă simplă, de lemn, astfel încât terasa să devină un colț liniștit pentru mese sau micul dejun.Dacă vrei o ofertă personalizată pentru proiectul tău de grădină sau mai multe informații despre materialele din oferta PiatraOnline.ro, sună-ne la +4021 9907 Cum amenajezi o grădină în stil italian?
Comentarii:
Scrie cateva cuvinte, sfaturile tale sunt folositoare si altora. In acest moment nu sunt comentarii sau intrebari la articol.
Adauga un comentariu:

Produse similare:

Pret cu TVA 105,84 Lei
IN STOC
Marmura Thassos Scapitata 7cm x LL x 2.2cm
Cod PND-1870
Produs adus pe comanda
Pret cu TVA 164,26 Lei
Produs adus pe comanda
Marmura Volakas Polisata 60 x 30 x 2 cm - Economy
Cod MR-1875
Produs adus pe comanda
Pret cu TVA 93,70 Lei
Produs adus pe comanda

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletterul PIATRAONLINE si iti trimitem ultimele noutati si idei de design.

Social media

Ne gasesti si pe urmatoarele retele de social media:
© 2010-2019 PIATRAONLINE este o marca inregistrata ROCK STAR CONSTRUCT SRL ROMANIA, CUI: RO 22680005, Reg. J40/2648/2007.Preturi afisate in LEI fara TVA. Furnizam produse de cea mai inalta calitate la un pret accesibil alaturi de servicii complete.
Infocenter & premii