X

Puteti compara maxim 4 produse! Primul produs adaugat in lista a fost sters.

GAMA DE PRODUSE
Contul
meu
Intra in contul tau PIATRAONLINE și ai control complet!
GAMA DE PRODUSE
publicat in: Terasa & Gradina // pe 04.03.2019

Sfaturi practice pentru o intretinere ieftina si eficienta

Pavajele exterioare sunt supuse celor mai felurile solicitari, de la cele mecanice , pana la cele care tin de factorii de mediu. Actiunile acestora, cumulate, pot produce deteriorarea suprafetelor . Piatra naturala este un material de constructie recunoscut pentru marea lui rezistenta, insa pentru a-i fi pastrate proprietatile are nevoie de tratamente post montaj urmate de intretinere si mentenanta. 
Aceste tratamente depind de tipul pietrei, finisaj si locul de montaj. Se recomanda produsele LTP Anglia. Calitatea solutiilor este esentiala intrucat anumite tipuri de roci sunt sensibile la substantele care actioneaza asupra lor. 
Iata cum se pot intretine suprafetele placate cu piatra naturala conform criteriilor mentionate. 

1. Pavaj exterior din ardezie, granit, sandstone

• suprafete acoperite cu placi - aceste trei roci au, fiecare dintre ele, o duritate de 6-7 pe scala Mohs, ceea ce le confera o rezistenta deosebita la solicitarile mecanice si factorii de mediu.
Ardezia este o roca sensibila la zgarieturi. De aceea curatarea ei, mai ales pe suprafetele polisate, trebuie executata  cu evitarea unor unelte cu potential de zgariere, ca matura de curte. Mutarea mobilierului prin tarare pe suprafata poate avea ca efect zgarierea acesteia. 
Granitul este o roca de folosit in orice proiect de placare exterioara intrucat nu are “slabiciuni” de niciun fel. 

Sandstone este o roca dura dar cu porozitate mai mare ceea ce inseamna o absorbtie de apa mai ridicata. Pentru terase acoperite cu ardezie polisata se va folosi un mop si detergenti neutri (Grimex, Waxwash, Power Stripper). 
Pentru suprafetele placate cu granit polisat se poate folosi orice mijloc de curatare, inclusiv aspiratorul, fara pericolul de deteriorare a suprafetei.  Daca suprafata are alt finisaj  (antichizat, natur) se pot folosi si detergenti mai tari ( Solvex ), in functie de situatia existenta. Detergentii comerciali, cel mai adesea acizi, este bine sa fie evitati intrucat au o actiune coroziva asupra pietrei.
In cadrul lucrarilor de mentenanta este posibil sa fie necesara reimpermeabilizarea  pietrei. Pentru aceasta operatie se  recomanda MPG Sealer pentru suprafete polisate si respectiv  Stone Oil  si Mattstone pentru suprefete cu finisaj mat sau poros. 
Impermeabilizantul ecologic Mattstone H2O este compatibil cu orice fel de finisaj.  In functie de situatia de la fata locului mai poate fi necesara tratarea suprafetelor cu un potentiator de culoare. Colour Intensifier este folosit cu bune rezultate in cazul placarilor cu piatra nepolisata. 
O impermeabilizare speciala este destinata mai cu seama placarilor cu placi din granit cu culoarea  afectata de factorii exteriori si de pete.  Se recomanda impermeabilizarea cu Blackstone , o solutie care schimba culoarea placarii in nuante de negru. 

• suprafete acoperite cu piatra cubica - pentru placare cu piatra cubica se folosesc toate cele trei tipuri de roci, in functie de necesitatile pavajului. 
Tratarea suprafetelor se poate face cu orice fel de detergent dintre cele mentionate mai sus. Impermeabilizarea se face cu folosirea Mattstone H2O sau Stone Oil

2. Pavaj exterior din marmura, travertin, limestone 

• suprafete acoperite cu placi - aceste tipuri de piatra au duritate medie (3-4 pe scala Mohs) si ca urmare sunt mai sensibile in special la actiunea factorilor externi si la pete. 
Vantul si ploile acide pot influenta, in timp, calitatea suprafetelor. Se folosesc detergenti neagresivi  Grimex, Waxwash, Power Stripper evitandu-se detergentii comerciali.  Impermeabilizarea se poate face cu MPG Sealer sau Mattstone H2O pentru suprafetele polisate si cu Mattstone H2O, Stone Oil  si Mattstone pentru suprafetele nepolisate. Colour Intensifier este o buna solutie de revitalizare a culorii si pentru aceste tipuri de pietre. 

Marmura, travertinul si limestone sunt sensibile la agentii corozivi (excremente, alimente deversate pe suprafata, uleiuri minerale). Acestia produc pete iar unele dintre aceste pete sunt greu de scos. Se folosesc pentru indepartarea petelor detergentii profesionali mentionati (Grimex, Power Stripper) sau solutii ca Spot Stain Remover si Fullers Earth. Dupa indepartarea petelor suprafetele trebuie reimpermeabilizate. 

Daca in cazul rocilor dure (ardezie, granit, sandstone) impermeabilizarea putea intarzia dupa montaj, marmura, travertinul si limestone trebuie impermeabilizate imediat dupa montaj pentru o protectie eficienta. Se folosesc aceeasi impermeabilizanti pe care i-am trecut in revista mai sus, insa Blackstone trebuie utilizat cu prudenta, doar in cazuri extreme, intrucat schimbarea culorii este practic ireversibila.  

• suprafete acoperite cu piatra cubica - pentru suprafetele din marmura este necesara curatarea si tratamentul prin impermeabilizare. 


PIATRAONLINE recomanda folosirea solutiilor LTP - Anglia pentru curatare si tratamente profesionale. 
 

Cum intretin pavajul exterior pentru curte si gradina
Comentarii:
Scrie cateva cuvinte, sfaturile tale sunt folositoare si altora. In acest moment nu sunt comentarii sau intrebari la articol.
Adauga un comentariu:

Produse similare:

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletterul PIATRAONLINE si iti trimitem ultimele noutati si idei de design.

Social media

Ne gasesti si pe urmatoarele retele de social media:
© 2010-2019 PIATRAONLINE este o marca inregistrata ROCK STAR CONSTRUCT SRL ROMANIA, CUI: RO 22680005, Reg. J40/2648/2007.Preturi afisate in LEI fara TVA. Furnizam produse de cea mai inalta calitate la un pret accesibil alaturi de servicii complete.
Infocenter & premii