X

Puteti compara maxim 4 produse! Primul produs adaugat in lista a fost sters.

GAMA DE PRODUSE
Contul
meu
Intra in contul tau PIATRAONLINE și ai control complet!
GAMA DE PRODUSE
publicat in: Do it yourself // pe 10.09.2018

Montajul placilor din piatra in medii umede se realizeaza cu respectarea particularitatilor zonei, in urmatorii pasi (dupa scoaterea din functiune a sistemului de incalzire sub pardoseala, curatare si aplicarea hidroizolatiei):   

1. Masuram suprafata. Aceasta operatie este necesara pentru a determina cate placi intregi intra pe suprafata si cate vor fi decupate. Executam un desen la scara, asa cum ar trebui sa arate aranjamentul in realitate, acest lucru ne ajuta sa calculam mai bine zonele in care se aplaseaza placi taiate, dimensiunile acestora si tototada vom verifica numarul de placi intregi de  montat. In spatiile publice, mai largi, vom alege pentru pardoseli placi de dimensiuni mai mari  sau mai mici pentru placarile verticale, iar in baile de apartament placi mai mici. In acest mod evitam taierea placilor sau reducem numarul acestora.

2. Facem o proba: asezam un rand (total sau partial) de placi pe suprafata si stabilim cum trebuie taiate placile de la margine (cele care nu incap). Pentru placari verticale trebuie sa calculam.Totodata verificam finisajul si coloristica, stabilim modul de montaj.

3. Verificam respectarea conditiilor de montaj : placi uscate ( protejate de umezeala cu cel putin 24 ore inainte de montaj), temperatura de montaj intre 5 si 25 grade, umiditate obisnuita. Pentru placari exterioare tinem cont de conditiile meteo actuale dar si de cele din urmatoarele 2-3 zile.

4. Alegem tipul de adeziv necesar. In zona cu umezeala ridicata alegem un mortar pe care-l combinam cu un latex ca aditiv. Mortarul il putem prepara singuri din nisip, ciment si apa. Aditivul este un intaritor necesar intrucat mortarul singur are tendinta sa crape. Combinatia este recomandata pentru pardoseli pe suprafete mari si executate cu placi de dimensiuni mari (spatii publice). Pentru placari orizontale pe suprafete mici si pentru cele verticale se folosesc adezivi care se intaresc mai rapid in contact cu aerul, in functie de aplicatie: pentru  bai, bucatarii, subsoluri umede, pentru  piscine, pentru terase.

5. Dupa alegerea adezivului si pregatirea acestuia conform instructiunilor producatorului incepem montajul propriu-zis, in functie de gradul de absorbtie al materialului. Pentru material cu grad de absorbtie a apei mai mare (travertin) se recomanda ca inainte de montajul unei placi s-o umezim pe spate cu apa curata, cu ajutorul unui burete. Aceasta operatie permite placii sa nu absoarba prea repede umezeala si mareste timpul de fixare a acesteia. Placile din material cu grad mic de absorbtie ( granit, ardezie, marmura) se monteaza prin aplicare directa.

6. Imprastiem in mod continuu adezivul pe suprafata, folosind un fier de glet cu dinti. Aplicam pe suprafete mai mici astfel incat sa nu se usuce inainte de a monta placa. Putem aplica adezivul doar pe suprafata sau si pe placa ( pentru placi cu dimensiuni mari). Nivelul de acoperire al placii cu adeziv este de minim 95%.  Tehnologia de aplicare este prin “pieptanare” si nu “cu mamaligi “, aceasta intrucat este necesara asigurarea aderentei perfecte. Aplicam adezivul pe o directie rectilinie fara a face curbe cu mistria. Obtinem un sir de mici santuri paralele peste care asezam placa. Daca placa este dreptunghiulara aplicam adezivul astfel incat santurile sa fie perpendicular pe latimea placii. Toate aceste operatii au drept scop marirea aderentei. Daca folosim placi mari sau paneluri din pietre mici lipite intre ele (15 x 60 cm) avem grija sa aplicam un strat de mortar (adeziv) si pe spatele acestora astfel incat sa asiguram o aderenta cat mai buna.

7. Incepem placarea  dintr-un colt pentru a asigura o aliniere placilor. Asezam placa direct pe suprafata si o apasam usor, eventual miscand-o usor inainte si inapoi fara sa o rotim. Trebuie sa avem grija sa asiguram ca suprafata sa fie plana.

8. La placarile verticale cu panouri verificam planeitatea dupa montajul fiecarui panou. Lasam un spatiu intre placi, acesta poate fi dimensionat cu ajutorul unei scobitori sau cu cruciulite. Spatiul dintre placi permite pozitionarea acestora, pentru fixare se poate folosi un ciocan de cauciuc. Montajul fara rosturi va permite aranjarea unor modele continue pe suprafata placata. Dupa montaj se indeparteaza excesul de adeziv cu un burete umed.

9. Lasam sa se usuce suprafata placata cel putin 12 ore sau conform instructiunilor de folosire a adezivului (mortarului) fara sa calcam pe ea.

10. Dupa montajul placilor intregi vor ramane  zone neplacate fie de-a lungul marginilor, fie pentru ocolirea unor obstacole (pardoseli),  fie aproape de tavan (placari verticale). In aceste locuri placile vor trebui taiate la dimensiuni. Aceasta operatie se executa prin taiere cu disc diamantat in masinile cu racire cu apa, conform instructiunilor producatorului.

11. Debitam placile trasate, le lasam sa se usuce si apoi le montam in acelasi mod ca pe celelalte.

12. Lasam suprafata sa se usuce in mod natural (circa 24 ore), fara sa calcam pe ea. Scoatem cruciulitele.

13. Montajul fara rosturi nu se executa in zonele cu variatii de temperatura (exterior) si nu este recomandat pentru pardoseli calde. Nu se recomanda placari fara rosturi in cazul placilor mari nerectificate (netaiate in unghi drept), a placilor cu deformari sau denivelari. Rosturile dintre placi se chituie. Resturile de adeziv se indeparteaza inainte de chituire. In placarile exterioare din cauza ciclului inghet-dezghet se lasa rosturi de aproximativ 3-5 mm pentru placile cu forma regulata si de mai mult pentru cele cu forma neregulata. In placarile interioare se lasa rosturi in general de 1-2 mm. Placarile verticale cu rosturi mici nu se chituie.

14. Dupa chituire indepartam excesul si lasam sa se usuce suprafata (24 ore).

Montajul placilor din piatra naturala in spatii umede este bine sa fie executat de profesionisti.  PIATRAONLINE  executa montaje profesionale cu echipe experimentate. Informatii prin telefon sau la sediul din aleea Teisani 137 A.

Cum realizam montajul pietrei naturale in spatiile umede
Comentarii:
Scrie cateva cuvinte, sfaturile tale sunt folositoare si altora. In acest moment nu sunt comentarii sau intrebari la articol.
Adauga un comentariu:

Produse similare:

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletterul PIATRAONLINE si iti trimitem ultimele noutati si idei de design.

Social media

Ne gasesti si pe urmatoarele retele de social media:
© 2010-2019 PIATRAONLINE este o marca inregistrata ROCK STAR CONSTRUCT SRL ROMANIA, CUI: RO 22680005, Reg. J40/2648/2007.Preturi afisate in LEI fara TVA. Furnizam produse de cea mai inalta calitate la un pret accesibil alaturi de servicii complete.
Infocenter & premii