Cum să decorezi camera copilului. Sfaturi practice și idei

23.09.2014
0 5 0
Rating:
Cum să decorezi camera copilului. Sfaturi practice și ideiUna din cele mai bune metode pentru a decora camera copilului este de a alege o idee tematică, diferită pentru băieți sau fete, sau o culoare tematică, una dintre culorile preferate ale copilului tău. Iată câteva idei despre cum să structurezi proiectul de reamenajare a camerei celui mic.

Tema camerei
În primul rând, ai putea începe prin a căuta în cărțile sau revistele preferate ale copilului idei pentru amenajarea camerei, precum și prin cataloage și reviste de specialitate și nu în ultimul rând pe internet. Asta bineînțeles, după ce l-ai implicat pe cel mic direct în discuție – sigur are câteva idei! Dacă e suficient de mare, ar trebui să aibă niște propuneri: o culoare preferată, sporturi care îi plac, personajele pe care le urmărește în desene animate sau filme. La finalul acestui research, ar trebui să poți găsi o temă principală, care să stea la baza viitoarei amenajări.

Materiale & culori
Alege apoi materiale care să susțină tematica aleasă. Nu te feri să folosești țesături, imprimeuri sau chiar foto-tapetul, care să intareasca tematica aleasă, acestea devenind laitmotiv pentru camera pe care urmează să o decorezi.
Pentru pereți și tavan alege o culoare care să fie în ton cu laitmotivul de mai sus. La fel de bine, culoarea de fundal poate fi o variație a culorii preferate a copilului tău. De asemenea și contrastele sunt de avut în vedere.

Zone de interes & decor
Alege o zonă de interes pentru cameră, de exemplu zona patului. Aceasta va deveni punctul cel mai important din cameră. Bineînțeles, poți să îți concentrezi atenția și către locul de joacă, pe care sa îl personalizați împreună – pictați, faceți colaje sau inventați împreună decorațiuni cu poveste.

Camera unui copil înseamnă multă creativitate, astfel încât îți poți folosi imaginația pentru a alege elementele de decor. De exemplu, dacă copilului tău îi place tenisul, poți întinde o plasă la capătul patului, poți adăuga palete de tenis în acea zonă sau poți crea o mică instalație care pornește de la mingile de tenis.

Zone funcționale și alte detalii
Asigură-te că ai păstrat un loc liber în cameră, în care să afișezi lucrurile celui mic: desenele, colecțiile de jucării, proiectele la care lucrează. Nu uită să păstrezi suficient loc pentru îmbrăcămintea copilului, cărți și jucării. Și biroul de lucru poate avea câteva elemente haioase, dar în primul rând ar trebui să fie suficient de spațios. Spațiile de depozitare – fie la vedere, fie închise, pot și ele să fie decorate astfel încât să se încadreze în tema pricipală. Una din regulile de care trebuie să ții cont în decorarea tematică a camerei copilului spune că materialele folosite în acest proces ar trebui repetate în încăpere de cel puțin trei ori, în locuri diferite. Astfel, se creează coerența și aspectul unitar.

Siguranța
Înlătură toate cablurile electrice din dreptul ușilor, a patului și a spațiului de joacă. Ai grijă la zonele alunecoase – e de preferat piatra naturală pentru pardoseală, are o aderență mult mai bună și eviți astfel accidentele.

Review-uri si intrebari:

In acest moment nu sunt review-uri sau intrebari la acest produs.
Adauga un review sau pune o intrebare:
Ai achizitionat produsul? Vrem sa stim parerea ta, cu bune si rele! Scrie un comentariu si ajuta-i si pe alti clienti sa faca o alegere la fel de inspirata ca a ta!
Rating:
star
star
star
star
star
Nume
E-mail
Subiect
Comentariu
Toate campurile sunt obligatorii.
Prin publicarea review-ului, esti de acord cu termenii si conditiile site-ului.