Curtea - 5 idei simple pentru o amenajare chic

20.04.2016
0 5 0
Rating:
Curtea - 5 idei simple pentru o amenajare chicAmenajările complexe pot folosi destul de multe resurse – atât de buget cât şi de timp destinat deciziilor, întâlnirilor şi discuţiilor cu designerul de interior sau cu echipa de montaj. Iar acest efort este la fel de ridicat şi în cazul amenajării exteriorului – terasa, grădina sau curtea. Iată câteva idei simple, ieftine şi de efect care îţi vor simplifica amenajarea, mai ales când este vorba de o curte sau o grădină micuţă.

Alege mobila pentru living-ul exterior

Sursa foto: www.fractalartgallery.com

Dacă nu vrei să dedici un buget extrem de mare pentru a cumpăra mobilă de exterior, poţi să alegi piese simple (masă, băncuţe sau scaune) pe care să adaugi perne pentru exterior (cu un înveliş impermeabil). Atunci când decizi tipul de mobilă, dacă este posibil, alege o masă rotundă şi canapele circulare – liniile curbe vor îndulci spaţiul iar canapelele circulare sunt şi practice, atunci când ai mai mulţi invitaţi.

Adaugă mai multe funcţii gardului

Sursa foto: www.photos.hgtv.com

O idee e să plachezi gardul cu un tip de ardezie flexibilă – proiectul nu ar necesita neapărat intervenţia unei echipe de montaj (materialul este uşor de manevrat) sau cu un tip de piatră panel (recomandat pentru pasionaţii de DIY). Apoi, poţi să agăţi ghivece cu flori sau jardiniere cu flori – o grădină verticală va îmbrăca frumos spaţiul, mai ales dacă alegi culorile florilor în armonie cu restul elementelor de decor.

Adaugă o fântână Zen


Prezenţa apei într-o curte este acel element subtil, cu un efect important – susurul apei este foarte relaxant şi va adăuga puncte în pus la experienţa din curtea sau grădina ta. O mică fântână Zen este varianta cea mai prietenoasă cu bugetul tău. Un exemplu, fântâna Zen Meran, din imaginea de mai sus. Tot pentru a înfrumuseţa experienţa în spaţiul exterior casei tale, poţi adăuga şi clopoţei de vânt.

Încearcă şi perdelele de exterior

Sursa foto: www.hometowntimes.com

Dacă perdelele se potrivesc în spaţiul de relaxare creat deja, poţi adăuga o notă mediteraneană, caldă şi uşor dramatică spaţiului tău exterior. Deciziile în acest caz ţin de materialul ales, de culoare (recomandarea designerilor este să foloseşti un minim de culori în cam orice spaţiu - culori complementare, pentru a nu crea un spaţiu încărcat şi obositor) şi de sistemul de prindere.

Adaugă un colţ creativ

Sursa foto: www.lighthouseshoppe.com

Dacă eşti pasionat de do-it-yourself sau dacă eşti părinte şi obişnuieşti să lucrezi la proiecte creative împreună cu cei mici, poţi să gândeşti un colţ în curte sau grădină în care să faci un mozaic din pebbles vopsite, să desenezi o placă cu un tablou de sezon sau să faci un colaj din materiale naturale.
Dacă vrei să afli mai multe despre piatra pentru gard, fântânile Zen sau pebbles, sună-ne la +4021 9907 sau vino în showroom să discutăm mai multe!

Review-uri si intrebari:

In acest moment nu sunt review-uri sau intrebari la acest produs.
Adauga un review sau pune o intrebare:
Ai achizitionat produsul? Vrem sa stim parerea ta, cu bune si rele! Scrie un comentariu si ajuta-i si pe alti clienti sa faca o alegere la fel de inspirata ca a ta!
Rating:
star
star
star
star
star
Nume
E-mail
Subiect
Comentariu
Toate campurile sunt obligatorii.
Prin publicarea review-ului, esti de acord cu termenii si conditiile site-ului.