Decolorarea placilor de piatra naturala. Cauza, reparare, prevenire.

09.12.2016
0 5 0
Rating:
Decolorarea placilor de piatra naturala. Cauza, reparare, prevenire.


Ce este montajul ”in puncte”?
Genul acesta de montaj consta in aplicarea mortarului sau cimentului numai pe colturi si pe centrul placii, in puncte. Acest sistem permite adesea aparitia golurilor intre adeziv, placa si pardoseala. Golurile respective vor genera la randul lor decolorarea placii, patarea ei.


Ce provoaca decolorarea placii de piatra naturala?
La fixarea pietrei naturale se foloseste apa, normal. Cand se foloseste montajul ”in puncte”, apa, sub forma de umezeala, se poate aduna in golurile dintre placa de piatra naturala, adeziv si pardoseala, activand mineralele din adeziv, ciment sau pardoseala. Mineralele pot urca la suprafata placii, formand pete de culoare mai deschisa decat culoarea pietrei. 

Atenuarea decolorarii si a petelor
A scapa de aceste pete este oarecum dificil, pentru ca ele sunt rezultatul infiltrarii prin intrega placa de piatra naturala. Frecarea suprafetei cu o solutie de indepartat resturile de chit sau a eflorescentei (de ex. LTP Grout Stain Remover) poate ajuta la atenuarea acestor pete, dar nu le va elimina intotdeauna complet. Adesea este si mai greu de a indeparta aceste pete, daca suprafata a fost impermeabilizata. In plus, solutii de curatare pe baza de acizi (de ex. LTP Grout Stain Remover) pot afecta placile de limestone sau de marmura. Pietrele precum sandstone si ardezie nu sunt in mod normal afectate de aceste solutii de curatare.

Cea mai buna solutie in cazurile de patare pronuntata
E pacat sa nu ne bucuram de aspectul placut al placilor de patra naturala fixate vertical sau orizontal pentru ca unele placi au fost montate defectuos (data viitoare apelati la specialisti!). Chiar si asa, exista o solutie, si inca una destul de comoda. Cea mai eficienta metoda de a rezolva aceasta problema a pietrelor patate in profunzime este de a inlocui placile afectate cu altele fixate corect, conform recomandarilor de pe ambalajul adezivului folosit.

Cititi si Scari exterioare: instalare, erori, trucuri si sugestii!

Montarea corecta a placilor de piatra naturala
Pentru a monta pietrele naturale corect, va sugeram impermealizarea lor cu LTP Mattstone, LTP Mattstone H20 sau LTP Colour Intensifier, in functie de tipul suprafetei si a finisajului. Exista solutii de sigilare care lasa piatra sa respire si care participa la protejarea pietrei, permitand in acelasi timp transferul de umezeala.

De retinut!
Urmati intotdeauna instructiunile de pe etichetele produselor folosite. Protejati suprafata pietrelor naturale de contactul cu substantele acide. Nu utilizati materiale abrazive la curatarea suprafetelor polisate si mate. Nu folositi detergenti obisnuiti sau inalbitori puternici pe suprafete sigilate (impermeabilizate), pentru ca acestia vor degrada in timp stratul de impermeabilizant.

Cititi si Montaj trepte si contra trepte - descopera tot ce trebuie sa stii!

Review-uri si intrebari:

In acest moment nu sunt review-uri sau intrebari la acest produs.
Adauga un review sau pune o intrebare:
Ai achizitionat produsul? Vrem sa stim parerea ta, cu bune si rele! Scrie un comentariu si ajuta-i si pe alti clienti sa faca o alegere la fel de inspirata ca a ta!
Rating:
star
star
star
star
star
Nume
E-mail
Subiect
Comentariu
Toate campurile sunt obligatorii.
Prin publicarea review-ului, esti de acord cu termenii si conditiile site-ului.