X

Puteti compara maxim 4 produse! Primul produs adaugat in lista a fost sters.

GAMA DE PRODUSE
Contul
meu
Intra in contul tau PIATRAONLINE și ai control complet!
GAMA DE PRODUSE

Descopera 6 cladiri superbe din piatra naturala

publicat in: General // pe 22.04.2019

ADN natural pentru eternitate

Creatie a Planetei albastre cu rol de simbol estetic, piatra naturala este elementul esential al cladirilor cu adevarat remarcabile, folosita din cele mai vechi timpuri in constructii. Sentimentul de eternitate degajat de acest material unic pentru care nu exista 2 placi identice, isi are originea in lunga si intensa sa experienta din domeniul arhitectural. 
Constructii vechi din piatra au existat mereu de-a lungul istoriei si exemplele sunt uimitoare. Unul din cele mai frumoase locuri din Iordania, orasul Petra, are o istorie interesanta, datand aproximativ din anul 9000 i.e.n. Ulterior, ansambul Stonehenge, structura megalitica (monument religios / funerar, de dimensiuni foarte mari si construit din piatra bruta) de referinta a fost metoda aleasa de generatiile anterioare pentru a transmite eternitatea pietrei naturale. Poate nu intamplator marea Piramida a lui Keops din Egiptul antic este pe lista cu Cele Sapte Minuni ale Lumii Antice. 

In Era Noastra, Templul Kailasa din Ellora, India, este cunoscuta drept cea mai mare structura monolitica alcatuita dintr-o singur bloc de piatra. In acest fel, versatilitatea pietrei naturale poate exprima o multitudine de stari sufletesti. Din punct de vedere finisaje, avem piatra scapitata, polisata, mata, antichizata, fiamata etc. Piatra naturala transmite o senzatie personala, de caldura in proiectele in care este folosita, in combinatie cu lemn sau alte materiale naturale. 

foto: pinterest.com

1. Biblioteca publica din Villanueva, Colombia
Cladire cu forma compacta, alcatuita din 2 volume simple: primul cu destinatie de librarie, cel de-al doilea adaptat pentru a fi spatiu public (hol). Din punct de vedere arhitectural, intersectia celor 2 volume creeaza spatii structurate pe 2 nivele.

foto: archdaily.com

2. Casa din Blacksod Bay, Irlanda
Inspirata de arhitectura locala cu referinta la fermele traditionale irlandeze, constructia este localizata intr-o zona rurala. Un superb exemplu de casa placata cu piatra naturala decorativa, ideea constructiei a plecat de la solicitarea clientului care a vrut sa exploateze frumusetea neeexplorata a locatiei cu dubla functie: casa de vara si de iarna. Arhitectul Stephen Tierney a creat o locuinta care plateste tribut arhitecturii actuale, inspirata de specificul local.

foto: archdaily.com 

3. Resedinta rurala din Fundo el Guindo, Chile
Alt exemplu in care piatra naturala joaca un rol fundamental in sectorul rezidential, transpus ca ancora pentru peisajul superb. Pentru o integrare in structurile deja existente, constructia inchide volumele existente creand un patio (curte interioara) care controleaza spatiul amplu si tempereaza vanturile specifice zonei subtropicale, cu plantatii de avocado si citrice.

foto: plataformaarquitectura.cl

4. Casa Link din Vaqueros, Argentina
Un proiect uimitor al arhitectului Juan Pablo Gondar, Casa Link pare desprinsa din cartile cu basme ale copilariei. Construit pe ideea de unitate a familiei, intr-o combinatie de piatra si lemn, proiectul rezidential este exemplul perfect de integrare a naturii in arhitectura. Toti arborii care fac parte din proiect s-au pastrat locatia lor originala, conceptul arhitectural imbracand creatia naturii.

foto: archdaily.com

5. Centrul de Studii pentru Mediu din Insula São Jorge, Arhipelagul Insulelor Azore, Portugalia
Reconstruita fidel de arhitecta Ana Maria Vasconcelos dupa planurile originale ale unei cladiri istorice, acest proiect a exploatat fundatia cladirii originale. Cu materiale locale (piatra naturala decorativa) si procedee specifice, rezultatul final serveste unui dublu scop: centru educational si resedinta temporara pentru cercetatorii care viziteaza insula.

foto: archdaily.com

6. Reconstructia Capelei Sfantului Mormant din Jarandilla, Spania
Construita in secolul 17 in cadrul bisericii Santa Maria de la Torre, micuta capela de numai 100 mp este alcatuita din 2 volume, puse in evidenta de un spatiu de intrare cu forme atipice. Lucrarile de reconstructie s-au axat pe pastrarea aspectului initial al constructiei, incorporand in structura de rezistenta o structura de beton armat cu grosimea de 25 cm. Extinderea pardoselii de granit aflata in piateta formata de biserica si fosta capela s-a dorit un accent de modernitate adus proiectului.

foto: pinterest.com

Pentru inspiratie in proiectele de amenajari cu piatra naturala, va invitam sa vizitati showroom-ul PIATRAONLINE din Aleea Teisani 137A, Sector 1, Bucuresti.
 

Descopera 6 cladiri superbe din piatra naturala
Comentarii:
Scrie cateva cuvinte, sfaturile tale sunt folositoare si altora. In acest moment nu sunt comentarii sau intrebari la articol.
Adauga un comentariu:

Produse similare:

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletterul PIATRAONLINE si iti trimitem ultimele noutati si idei de design.

Social media

Ne gasesti si pe urmatoarele retele de social media:
© 2010-2019 PIATRAONLINE este o marca inregistrata ROCK STAR CONSTRUCT SRL ROMANIA, CUI: RO 22680005, Reg. J40/2648/2007.Preturi afisate in LEI fara TVA. Furnizam produse de cea mai inalta calitate la un pret accesibil alaturi de servicii complete.
Infocenter & premii