X

Puteti compara maxim 4 produse! Primul produs adaugat in lista a fost sters.

GAMA DE PRODUSE
Contul
meu
Intra in contul tau PIATRAONLINE și ai control complet!
GAMA DE PRODUSE

Designeri care au cucerit piatra - Max Lamb si scaunele de granit

publicat in: Noutati // pe 23.08.2018

Design-ul are un mod de a influenta vietile oamenilor, comportamentul de zi cu zi, de a scoate emotiile la suprafata si de a schimba psihicul. Designerii sunt modelatori al obiectelor zilnice. Ei vor vedea lumea asa cum noi nu o putem vedea, ba chiar pot vedea lucruri care nu exista. Inca. Ceea ce se poate obtine este dincolo de limitele si imaginatia noastra, si daca ei inteleg cu adevarat cum functioneaza natura, aceasta ii va ajuta sa obtina adevarate opere de arta.

Max Lamb este un designer, in special in zona de mobilier, din Anglia, nascut in Cornwall, fapt care i-a si alimentat spiritul creativ. Avand in vedere mediul in care a crescut, copilaria sa este definita de natura, materialele pe care aceasta le ofera si practicile de manipulare a acestora. De aceea si lucrarile sale au o executie destul de simple - taiere, turnare, pliere, sculptura. Prin procesul de executie comunica de fapt conceptul obiectului final – estetica este o consecinta a realizarii. Pana la urma nu este vorba doar despre design, ci modul in care este realizat obiectul. Obiectele pe care le realizeaza sunt tactile, receptive, se poate citi relatia sa cu natura si modul in care acesta imbina modul traditional cu design-ul modern.

Printre proiectele sale, piatra naturala ocupa un loc important. „Crockery” este o colectie de obiecte de bucatarie realizata din bazalt pentru o companie din Staffordshire, 1882 Ltd. Insa cel mai spectaculos proiect al sau realizat din piatra naturala – granit - este colectia de scaune „Boulders”. Granitul provine din cariera Pedretti Graniti, cei care au si inceput colaborarea cu Max Lamb propunandu-i acest proiect. Totul a plecat de la o simpla idee: modul in care raul sculpteaza piatra muntelui. Pentru a onora acest proces natural, nu se intervine foarte mult in bucatile de piatra.

„Boulders” defineste un pelerinaj personal in adancurile muntelului din jurul satului italian Carisolo, o explorare a naturii – modul in care apa raurilor defineste si contureaza piatra. Puterea raului poate fi simtita in fiecare bucata de granit, face parte din acest proces natural la care asistam. De asemenea, puterea raului este vizibila in felul in care peisajul din care piatra provine este sculptat, albia raului si modul in care acesta erodeaza rocile, in timp ce acestea se rostogolesc si devin perfect netede. Intr-un simplu si brut scaun sta o intreaga poveste, calatorie catre sine si adevarata natura. Modul in care acestea sunt sculptate releva din nou legatura designer-ului cu natura. Create pentru o expozitie, scaunele sunt realizate proportional cu marimea corpului uman, din nou intervenind latura receptiva si functionala a obiectelor realizate de Max.

Respectul si legatura pe care Max o are cu natura si materialele pe care le ofera se poate observa in fiecare proiect al sau, insa dincolo de asta a reusit sa inteleaga modul in care natura functioneaza si cum poate scoate la lumina esenta fiecarui material. Sunt lucruri care il deosebesc de alti designeri si care fac ca obiectele sale sa capete o nota personala si naturala. Dat fiind faptul ca traim intr-o lume cat mai tehnologizata, cei mai multi au trecut de la modul traditional – creion si hartie – la cel digital. Max, insa, prefera sa-si pastreze valorile traditionale pe care si le-a insusit inca din copilarie, si sa-si puna cu creionul pe hartie proiectele si ideile.

Folosirea pietrei naturale pentru realizarea pieselor de mobilier sau a obiectelor de decor pentru casa personala  demonstreaza inca o data versatilitatea acestui material si frumusetea pe care o aduce unei case. Scaunele si taburele sunt cele mai raspandite obiecte de mobilier din spatiul personal. Pot fi grupate sau pot fi asezate separat, asemenea unor obiecte iconice. Iar piatra naturala isi demonstreaza inca o data legatura pe care o are cu natura si cum aceasta contribuie la modelarea unor forme. In mainile potrivite, piatra naturala poate prinde forme nebanuite, insa dincolo de forme exista o calatorie catre sine si adevarata natura umana.

Exista o poveste pe care o poti duce mai departe. Natura nu inceteaza sa ne uimeasca prin creatiile ei si in acelasi timp sa ne vorbeasca despre o frumusete care exista dincolo de spatiul cotidian. Intelegand piatra naturala vei putea sa o integrezi mult mai usor in spatiul personal si va putea sa iti ofere linistea de „acasa” pe care toti ne-o dorim.

Designeri care au cucerit piatra - Max Lamb si scaunele de granit
Comentarii:
Scrie cateva cuvinte, sfaturile tale sunt folositoare si altora. In acest moment nu sunt comentarii sau intrebari la articol.
Adauga un comentariu:

Produse similare:

Banca gradina - Granit Padang Yellow (165 x 40 x 50cm)
Cod AG-4519
Produs adus pe comanda
Pret cu TVA 2.725,37 Lei
Produs adus pe comanda
Banca gradina - Granit Rock Star Grey (165 x 40 x 50cm)
Cod AG-1049
Produs adus pe comanda
Pret cu TVA 2.725,37 Lei
Produs adus pe comanda
Banca gradina - Marmura Kavala (165 x 40 x 40 cm)
Cod AG-202
Produs adus pe comanda
Pret cu TVA 2.425,50 Lei
Produs adus pe comanda
Pret cu TVA 826,88 Lei
IN STOC

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletterul PIATRAONLINE si iti trimitem ultimele noutati si idei de design.

Social media

Ne gasesti si pe urmatoarele retele de social media:
© 2010-2019 PIATRAONLINE este o marca inregistrata ROCK STAR CONSTRUCT SRL ROMANIA, CUI: RO 22680005, Reg. J40/2648/2007.Preturi afisate in LEI fara TVA. Furnizam produse de cea mai inalta calitate la un pret accesibil alaturi de servicii complete.
Infocenter & premii