X

Puteti compara maxim 4 produse! Primul produs adaugat in lista a fost sters.

GAMA DE PRODUSE
Contul
meu
Intra in contul tau PIATRAONLINE și ai control complet!
GAMA DE PRODUSE

Divizia de piese speciale si obiecte pe comanda

publicat in: Bucatarie // pe 23.09.2014

Prin piese speciale intelegem orice forma care se poate taia/decupa dintr-o placa mai mare de piatra naturala (lastra sau semilastra). Aceste placi pot ajunge pana la lungimi de 275 cm, iar latimea la 180 cm. Deci piesa in forma speciala trebuie in mod obligatoriu sa se incadreaze in aceste dimensiuni. Vorbim asadar de blaturi de bucatarie si de baie, de glafuri, trepte si contratrepte, etajere, plinte, elemente decorative, placari de mobilier etc.

Toate aceste piese speciale se fac cu ajutorul unor sabloane realizate din carton ondulat, cu indicarea partii superioare si a locului pentru prelucrarile de cant (baston, semibaston, bizot, bizot dublu, picuratorul, dungile antiderapante). Este indicat ca persoana care ia masuratorile sa fie aceeasi care si monteaza piesa speciala respectiva.

blat de bucatarie

Lastrele si semilastrele din care se pot face piese speciale sunt din limestone, travertin, marmura si granit, ardezie sau onix. Grosimea acestora poate fi de 2 sau 3 cm, dintr-un motiv foarte simplu: avand o suprafata asa de mare, placa trebuie sa fie destul de groasa pentru a nu se sparge in timpul manevrarii sau transportului.

Avantajele pieselor speciale sunt foarte mari, printre care pe primele locuri se afla rezistenta si aspectul. Rezistenta si durabilitatea pietrelor naturale se deduc de la sine ca fiind superioare gresiei si faiantei – lucru asupra caruia nu mai este cazul sa insistam. In privinta aspectului, trebuie sa subliniem ca textura fiecarei placi este unica. Un blat de bucatarie din marmura, onix sau din granit nu va mai avea pereche in lume.

Pe de alta parte, unicitate cromatica nu exlude capacitatea mare de omogenizare cromatica cand avem de asortat un blat de bucatarie din marmura cu niste trepte de marmura de acelasi tip sau blatul cu glafurile sau plintele.

 blat de bucatarie

Piesele speciale inseamna libertatea formelor si a finisajelor. Prin piese speciale se poate conferi foarte usor o personalitate distincta amenajarilor interioare si exterioare. Blaturile de baie sau de bucatarie pot avea forma dorita: unghiuri mai speciale, curburi ingenioase. La fel poate face si cu prelucrarea laturilor, ale caror canturi pot fi prelucrate in diferite forme (baston, semibaston, bizot).

Pentru o senzatie de masivitate, eleganta si stabilitate, blaturile pot fi dublate la margini cu placi din acelasi material. O alta solutie pentru a se crea aceasta masivitate este ceea ce se numeste ”fusta”, o placa din acelasi material lipita vertical sub blat, pe toata lungimea acestuia. Procedeul de dublare se poate aplica si treptelor, pentru a le face sa para mai solide, impresionante, elegante.

Piesele speciale se pot utiliza la placarea obiectelor de mobiler – bucatarie, baie, living, birou etc. Tehnica este foarte simpla. Placile din piatra naturala (marmura, granit, limestone etc.) vin prinse cu adeziv pe cadrul metalic al dulapului. Astfel obtinem un spatiu care emana eleganta si prestanta, mobilierul in acest fel creat putand sa reziste si zeci de ani fara sa isi piarda farmecul. Dupa cum bine se stie, piatra naturala a fost si va ramane o valoare in sine, mai presus de orice moda. 

blat de baie

Pentru mai multe detalii despre versatilitatea pieselor speciale, despre cum acestea infrumuseteaza fiecare spatiu, va asteptam sa ne contactati telefonic, prin mail sau sa ne faceti o vizita in showroomul nostru din Aleea Teisani nr. 137A, Bucuresti, unde veti descoperi de ce suntem un adevarat Generator de Inspiratie.

Divizia de piese speciale si obiecte pe comanda
Comentarii:
Scrie cateva cuvinte, sfaturile tale sunt folositoare si altora. In acest moment nu sunt comentarii sau intrebari la articol.
Adauga un comentariu:

Produse similare:

Nou
Piese Speciale Granit Rosa Porrino Polisat 2cm
Cod PSP-3095
Produsul va fi livrat in aproximativ 7 zile lucratoare.
Pret cu TVA 183,74 Lei
Produsul va fi livrat in aproximativ 7 zile lucratoare.
Piese Speciale Marmura Kavala Cross Cut Polisata 3cm
Cod PSP-2288
Produsul va fi livrat in aproximativ 7 zile lucratoare.
Pret cu TVA 221,59 Lei
Produsul va fi livrat in aproximativ 7 zile lucratoare.

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletterul PIATRAONLINE si iti trimitem ultimele noutati si idei de design.

Social media

Ne gasesti si pe urmatoarele retele de social media:
© 2010-2019 PIATRAONLINE este o marca inregistrata ROCK STAR CONSTRUCT SRL ROMANIA, CUI: RO 22680005, Reg. J40/2648/2007.Preturi afisate in LEI fara TVA. Furnizam produse de cea mai inalta calitate la un pret accesibil alaturi de servicii complete.
Infocenter & premii