Divizia de piese speciale si obiecte pe comanda

23.09.2014
0 5 0
Rating:
Divizia de piese speciale si obiecte pe comanda

Prin piese speciale intelegem orice forma care se poate taia/decupa dintr-o placa mai mare de piatra naturala (lastra sau semilastra). Aceste placi pot ajunge pana la lungimi de 275 cm, iar latimea la 180 cm. Deci piesa in forma speciala trebuie in mod obligatoriu sa se incadreaze in aceste dimensiuni. Vorbim asadar de blaturi de bucatarie si de baie, de glafuri, trepte si contratrepte, etajere, plinte, elemente decorative, placari de mobilier etc.

Toate aceste piese speciale se fac cu ajutorul unor sabloane realizate din carton ondulat, cu indicarea partii superioare si a locului pentru prelucrarile de cant (baston, semibaston, bizot, bizot dublu, picuratorul, dungile antiderapante). Este indicat ca persoana care ia masuratorile sa fie aceeasi care si monteaza piesa speciala respectiva.

blat de bucatarie

Lastrele si semilastrele din care se pot face piese speciale sunt din limestone, travertin, marmura si granit, ardezie sau onix. Grosimea acestora poate fi de 2 sau 3 cm, dintr-un motiv foarte simplu: avand o suprafata asa de mare, placa trebuie sa fie destul de groasa pentru a nu se sparge in timpul manevrarii sau transportului.

Avantajele pieselor speciale sunt foarte mari, printre care pe primele locuri se afla rezistenta si aspectul. Rezistenta si durabilitatea pietrelor naturale se deduc de la sine ca fiind superioare gresiei si faiantei – lucru asupra caruia nu mai este cazul sa insistam. In privinta aspectului, trebuie sa subliniem ca textura fiecarei placi este unica. Un blat de bucatarie din marmura, onix sau din granit nu va mai avea pereche in lume.

Pe de alta parte, unicitate cromatica nu exlude capacitatea mare de omogenizare cromatica cand avem de asortat un blat de bucatarie din marmura cu niste trepte de marmura de acelasi tip sau blatul cu glafurile sau plintele.

 blat de bucatarie

Piesele speciale inseamna libertatea formelor si a finisajelor. Prin piese speciale se poate conferi foarte usor o personalitate distincta amenajarilor interioare si exterioare. Blaturile de baie sau de bucatarie pot avea forma dorita: unghiuri mai speciale, curburi ingenioase. La fel poate face si cu prelucrarea laturilor, ale caror canturi pot fi prelucrate in diferite forme (baston, semibaston, bizot).

Pentru o senzatie de masivitate, eleganta si stabilitate, blaturile pot fi dublate la margini cu placi din acelasi material. O alta solutie pentru a se crea aceasta masivitate este ceea ce se numeste ”fusta”, o placa din acelasi material lipita vertical sub blat, pe toata lungimea acestuia. Procedeul de dublare se poate aplica si treptelor, pentru a le face sa para mai solide, impresionante, elegante.

Piesele speciale se pot utiliza la placarea obiectelor de mobiler – bucatarie, baie, living, birou etc. Tehnica este foarte simpla. Placile din piatra naturala (marmura, granit, limestone etc.) vin prinse cu adeziv pe cadrul metalic al dulapului. Astfel obtinem un spatiu care emana eleganta si prestanta, mobilierul in acest fel creat putand sa reziste si zeci de ani fara sa isi piarda farmecul. Dupa cum bine se stie, piatra naturala a fost si va ramane o valoare in sine, mai presus de orice moda. 

blat de baie

Pentru mai multe detalii despre versatilitatea pieselor speciale, despre cum acestea infrumuseteaza fiecare spatiu, va asteptam sa ne contactati telefonic, prin mail sau sa ne faceti o vizita in showroomul nostru din Aleea Teisani nr. 137A, Bucuresti, unde veti descoperi de ce suntem un adevarat Generator de Inspiratie.
Produse recomandate


Review-uri si intrebari:

In acest moment nu sunt review-uri sau intrebari la acest produs.
Adauga un review sau pune o intrebare:
Ai achizitionat produsul? Vrem sa stim parerea ta, cu bune si rele! Scrie un comentariu si ajuta-i si pe alti clienti sa faca o alegere la fel de inspirata ca a ta!
Rating:
star
star
star
star
star
Nume
E-mail
Subiect
Comentariu
Toate campurile sunt obligatorii.
Prin publicarea review-ului, esti de acord cu termenii si conditiile site-ului.