X

Puteti compara maxim 4 produse! Primul produs adaugat in lista a fost sters.

GAMA DE PRODUSE
Contul
meu
Intra in contul tau PIATRAONLINE și ai control complet!
GAMA DE PRODUSE
publicat in: Do it yourself // pe 26.11.2018

Sunt mai multe moduri de a executa un blat din piatra naturala. Cel mai simplu si ieftin este sa ti-l faci singur. Alegand un material ca piatra naturala vei avea ocazia sa te bucuri de un blat frumos, trainic si ieftin. Asadar daca ai un blat vechi si vrei sa-l schimbi o solutie potrivita si la indemana este placarea cu placi noi, din piatra naturala.  Alternativa de a cumpara un blat monolit standard este de asemenea interesanta si o comparatie de costuri (material si manopera) este necesar sa fie facuta inainte de luarea deciziei finale. Decuparea blatului monolit este o operatiune mai grea decat placarea si necesita o mana mai priceputa. Pentru a executa blatul in regim D.I.Y. sunt de parcurs urmatorii pasi:

1. Alegerea pietrei;
2. Alegerea placilor;
3. Alternativa mozaic pentru baie;
4. Executia blatului din placi;
5. Tratamentul blatului dupa montaj;
6. Intretinerea blaturilor din placi


1. Alegerea pietrei blaturile de bucatarie se folosesc granitul, ardezia, marmura si travertinul. In functie de criteriile obiective (cat de folosit este blatul, daca este montat intr-o bucatarie privata sau intr-una publica) si de cele subiective (aspect, stil, incadrare in linia generala a bucatariei) pe care le folosesti, alegerea pietrei va fi determinanta pentru durata de viata a blatului tau. Daca ai nevoie de un blat pentru un restaurant atunci alegerea granitului  este potrivita. Pentru o eleganta bucatarie privata fii sigur ca marmura te va multumi. Blaturile din ardezie,marmura si granit sunt mai dure, cele din travertin si limestone ceva mai moi. Acestea sunt mai potrivite pentru bai. 

sursa foto: homedit.com 

2. Alegerea placilor – blaturile se placheaza mai usor cu placi mici. Aderenta acestora este usor de asigurat, la fel planeitatea blatului. Fiind de dimensiuni reduse in raport cu placarile pe pardoseli sau pereti, blaturile placate cu placi de dimensiuni mici au sansa de a fi executate fara decuparea placilor la margini. In proiectul nostru pentru bucatarie placile din marmura black 10x10x1 cm pot fi o alegere inspirata. Placile din ardezie multicolora 10x10x1 cm reprezinta si ele o optiune de luat in consideratie. Daca facem un blat pentru baie atunci placile din marmura Sunny 10x10x1 cm vor realiza blatul de care avem nevoie. Posibilitatea de a monta in baie un blat din placi de travertin 10x10x1 cm , un material mai putin rezistent, apare ca agreabila intrucat blaturile de baie nu sunt si de lucru.

3. Alternativa mozaic pentru baie – vine in completarea ideii de blat pentru baie, prin aceea ca placile se inlocuiesc cu mozaic. Aceasta varianta, nepractica pentru bucatarii, isi gaseste o utilizare remarcabila in baie ca suport pentru chiuvetele pe blat.  
 
4. Executia blatului din placi - acest tip de blat se poate face in sistem DIY relativ simplu. Iata care sunt pasii esentiali, dupa alegerea placilor 

sursa foto: privatebook2017.com

• Masuram si taiem un blat din placaj care va folosi drept suport pentru blatul din piatra. Este bine ca placajul sa aiba grosimea de 2 cm. Blatul din placaj se recomanda sa fie rugos, daca nu este atunci se freaca suprafata cu smirghel pentru cresterea aderentei.  
• Aplicam un adeziv  flexibil, rezistent la umezeala si lovituri,  pe suprafata blatului si apoi asezam placile, una cate una. Nu este nevoie sa aplicam adeziv si pe placa. Acolo unde este necesar  taiem placile la dimensiunile dorite.
• Acoperim rosturile cu chit.

5. Tratamentul blatului dupa montaj - dupa uscare blatul se trateaza cu impermeabilizanti pe suprafata placilor si in rosturi. Tratamentul depinde de tipul de piatra din care este executat blatul.
 
6. Intretinerea blaturilor din placi – se curata blatul dupa fiecare folosire. Periodic se reface tratamentul de impermeabilizare. Se evita curatarea rosturilor  cu detergenti acizi.

Vino la showroom-ul PIATRAONLINE  din Aleea Teisani 137 A, Bucuresti pentru a vedea blaturi din piatra naturala la dimensiuni standard dar si placi cu care iti poti face blatul singur. Vei primi sfaturi competente de la consilierii nostri si mostre gratuit (acestea se pot trimite si prin curier, direct la adresa ta). In plus poti obtine informatii online pe www.piatraonline.ro

Cum executi un blat din placi de piatra naturala?
Comentarii:
Scrie cateva cuvinte, sfaturile tale sunt folositoare si altora. In acest moment nu sunt comentarii sau intrebari la articol.
Adauga un comentariu:

Produse similare:

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletterul PIATRAONLINE si iti trimitem ultimele noutati si idei de design.

Social media

Ne gasesti si pe urmatoarele retele de social media:
© 2010-2019 PIATRAONLINE este o marca inregistrata ROCK STAR CONSTRUCT SRL ROMANIA, CUI: RO 22680005, Reg. J40/2648/2007.Preturi afisate in LEI fara TVA. Furnizam produse de cea mai inalta calitate la un pret accesibil alaturi de servicii complete.
Infocenter & premii