X

Puteti compara maxim 4 produse! Primul produs adaugat in lista a fost sters.

GAMA DE PRODUSE
Contul
meu
Intra in contul tau PIATRAONLINE și ai control complet!
GAMA DE PRODUSE

Importanta hidroizolatiei pentru placarile cu piatra naturala in baie

publicat in: Do it yourself // pe 10.09.2018

Hidroizolatia apare ca un subiect controversat cand e vorba de necesitate. In constructiile noi este vazuta ca necesara, in vreme ce in renovari se merge pe hidroizolatia executata initial. Pentru baile caselor si vilelor hidroizolatia este o cerinta, baile de bloc sunt considerate ca au pardoseli deja hidroizolate. Practic hidroizolatia este o membrana sau o vopsea care se aplica pe suprafata interzicand  infiltrarea apei. Astfel pentru evitarea complicatiilor majore ale posibilelor infiltratii ale apei sub placarile din baie hidroizolatia este necesara. Pericolele reale ale infiltratiei apei prin rosturile dintre placile de piatra sau gresie sunt: inundatiile care pot penetra plafonul , mucegaiul  si igrasia care apar datorita umiditatii, desprinderea placilor sau spargerea acestora, macinarea sapei, aparitia petelor de apa, mirosul specific mediului umed.

Precizez ca apa de pe pardoseala nu se infiltreaza prin placile de piatra sau gresie. Piatra impermeabilizata nu permite trecerea apei. Rosturile dintre placi, chituite si impermeabilizate, nu permit nici ele trecerea apei insa, in timp, ca urmare a folosirii detergentilor acizi pentru curatare si din cauza imbatranirii chitul se crapa si permite infiltrarea apei. Chitul de rosturi nu inlocuieste hidroizolatia. De aceea hidroizolatia in baie este necesara, ca mijloc de protectie impotriva infiltratiilor de apa. Insa hidroizolatia nu se executa doar in baie, sunt si alte suprafete care trebuie izolate: fundatia, acoperisul, bucataria, piscina, subsolul.

Operatiunea se recomanda si pentru placarile verticale, mai ales in cazul cabinelor de dus si a bucatariilor.  In cazul grupurilor sanitare comune se recomanda analizarea posibilitatilor de infiltrare in functie de destinatia spatiului si de traficul  existent. Hidroizolatia poate fi aplicata pe toata suprafata sau pe o parte din ea (exemplu: la contrablaturile din bucatarii sau in grupurile sanitare prevazute cu lavoare de folosinta comuna se executa hidroizolatie doar pe suprafata verticala cu probabilitate mare de stropire nu pe tot peretele).

In baie se aplica hidroizolatie pe pardoseala (integral), pe peretii verticali (partial : mai mult pe peretele pe care este montat lavoarul, unde exista posibilitati de stropire si mai putin pe ceilalti pereti unde se aplica circa 20 cm de la podea pe perete) si in cabina de dus (integral pardoseala si pereti verticali).

Hidroizolatia se aplica in conformitate cu instructiunile producatorului, insa, indiferent de producator, urmatorii pasi trebuie parcursi:

1. Turnarea sapei – aceasta se executa dupa montarea tevilor. Daca sapa este deja turnata, atunci tevile se vor monta prin scobirea sapei, dupa nivelare se aplica hidroizolatia astfel incat aceasta sa acopere tevile.

2. Curatarea suprafetei – dupa uscarea sapei suprafata se curata, indepartandu-se reziduurile, praful si grasimile. Aceasta operatiune trebuie efectuata cu atentie intrucat reziduurile care pot ramane impiedica aderenta.

3. Pregatirea suprafetei – inainte de aplicarea hidroizolatiei fisurile de pe suprafata si golurile de la imbinarea peretilor cu pardoseala se acopera ( se poate folosi silicon). Anumiti producatori recomanda si  aplicarea unui strat de grund. 

4. Aplicarea primului strat de hidroizolatie - aceasta se realizeaza in conformitate cu instructiunile producatorului . Respectarea conditiilor de mediu (temperatura, ploaie, vant, soare) este esentiala pentru reusita operatiunii.  Aplicarea se face cu ustensile comune: bidinea, trafalet, pensula, gletiera si folosind manusi. Pentru suprafete mari aplicarea se face mecanizat. Grosimea stratului de hidroizolatie variaza intre 1 si 2.5 mm, in functie de producator si de zona de aplicare.

5. Aplicarea benzilor de etansare – aceste benzi se aplica in zonele de intersectie dintre perete si pardoseala la intersectia a doi pereti, pentru acoperirea rosturilor de dilatare si in zonele de mufare a tevilor

6. Aplicarea celui de-al doilea strat de hidroizolatie – acesta se aplica perpendicular pe primul strat, inclusiv peste benzile de etansare, la o durata de timp specificata de producator in instructiunile de utilizare.

7. Spalarea ustensilelor dupa utilizare – necesara pentru a evita intarirea hidroizolatiei pe ele.

8. Placarea peretilor si pardoselii se efectueaza dupa cateva ore, timp necesar uscarii (conform indicatiilor producatorului)

9. Hidroizolatia in spatii umede comune se realizeaza cu aceleasi materiale, se aplica si al treilea strat de hidroizolatie in situatiile lucrului cu apa sub presiune.

Hidroizolarea bailor nu este o chestiune complicata, iar printr-o executie corecta puteti scapa de multe batai de cap si puteti creste durata de viata a spatiului, pastrand conditii optime de locuire. Daca ai un proiect in derulare si ai nevoie de ajutor, te asteptam in showroom-ul nostru din Aleea Teisani Nr.137A, Bucuresti, si iti vom oferi consiliere personala si personalizata, si un tur al celei mai mari expozitii de piatra naturala din Romania - Pavilionul PIATRAONLINE.

Importanta hidroizolatiei pentru placarile cu piatra naturala in baie
Comentarii:
Scrie cateva cuvinte, sfaturile tale sunt folositoare si altora. In acest moment nu sunt comentarii sau intrebari la articol.
Adauga un comentariu:

Produse similare:

Pret cu TVA 619,50 Lei
Produs adus pe comanda
Pret cu TVA 243,59 Lei
Produs adus pe comanda

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletterul PIATRAONLINE si iti trimitem ultimele noutati si idei de design.

Social media

Ne gasesti si pe urmatoarele retele de social media:
© 2010-2019 PIATRAONLINE este o marca inregistrata ROCK STAR CONSTRUCT SRL ROMANIA, CUI: RO 22680005, Reg. J40/2648/2007.Preturi afisate in LEI fara TVA. Furnizam produse de cea mai inalta calitate la un pret accesibil alaturi de servicii complete.
Infocenter & premii