Evolutia mortarului de tencuiala „tinciul''

22.09.2016
0 5 0
Rating:
Evolutia mortarului de tencuiala „tinciul''


Mortarul este un liant indispensabil in executarea lucrarilor de constructie si amenajare. Alcatuit dintr-o compozitie simpla si usor de preparat, mortarul are poate cel mai important rol in ridicarea unei constructii.
Mortarul Weber BM 15 are o compozitie ideala pentru a fi folosit in cazul placarilor interioare si exterioare. Rezista la temperaturile foarte scazute si permite peretelui sa respire. Tinciul, cum i se mai spune, este folosit pentru nivelarea si finisarea tencuielilor de baza.

Evolutia tipului de compozitie in timp
Inca din cele mai vechi timpuri mortarul a fost folosit la ridicarea constructiilor si la amenajarea acestora. De-a lungul timpului, mortarul a cunoscut mai multe tipuri de compozitie, incepand cu cenusa vulcanica amestecata cu var, continuand cu noroi amestecat cu lut, mai tarziu descoperindu-se mortarul pe baza de ipsos sau var. Compozitia mortarului Weber BM 15 face si ea parte dintr-un proces in continua evolutie, deoarece aduce elemente noi, cum sunt rasinile sintetice.

Produs netoxic
In compozitia mortarului Weber BM 15 intra ciment si rasini sintetice. Aceasta compozitie ii asigura o buna aderenta si il face un produs cu care se lucreaza usor. O calitate importanta a acestei compozitii o reprezinta faptul ca nu este toxica.

Usor de folosit si aplicat
Primul pas in pregatirea suportului este verificarea suprafetelor suport. Acestea trebuie sa fie curate, nedeformabile, aderente, fixe si sa aiba varsta de maturizare. Daca aceste conditii sunt indeplinite se poate incepe prepararea. Absortia de apa se regleaza prin umezirea suportului. Se amesteca un sac de 30 kg de Weber BM 15 cu 7 litri de apa curata pana cand se obtine un amestec omogen. Se lasa 5 minute, dupa care se amesteca din nou bine. Astfel tencuiala este gata si se poate incepe aplicarea. Se aplica manual in strat de 2-5 mm. Urmatorul pas este nivelarea, etapa pentru care se va folosi un neaparat dreptar. Procesul se finalizeaza cu driscuirea pentru asigurarea egalizarii. Este folosit cu succes pentru placari, finisare, reparatii si reabilitari.


Protectie 24 de ore
Pentru ca mortarul Weber BM 15 sa isi dovedeasca eficienta este necesar ca dupa aplicarea tencuielii, aceasta sa fie protejata impotriva razelor soarelui, a ploii si a vanturilor pentru o perioada de 24 de ore. Temperatura optima de uscare este cuprinsa intre 3 si 30 de grade.

Pentru a obtine o suprafata mai groasa, Weber BM 15 se poate aplica in mai multe straturi. Produsul este disponibil in magazinul PIATRAONLINE.

Review-uri si intrebari:

In acest moment nu sunt review-uri sau intrebari la acest produs.
Adauga un review sau pune o intrebare:
Ai achizitionat produsul? Vrem sa stim parerea ta, cu bune si rele! Scrie un comentariu si ajuta-i si pe alti clienti sa faca o alegere la fel de inspirata ca a ta!
Rating:
star
star
star
star
star
Nume
E-mail
Subiect
Comentariu
Toate campurile sunt obligatorii.
Prin publicarea review-ului, esti de acord cu termenii si conditiile site-ului.