Fascinantul granit Extra Blue cu minunatele sale reflexii albastrii

17.10.2016
0 5 0
Rating:
Fascinantul granit Extra Blue cu minunatele sale reflexii albastrii


Precum cerul de la Polul Nord
Prima data, esti fermecat de aspectul acestei pietre naturale… semipretioase. Da, este incadrata in categoria pietrelor pretioase. La o prima vedere pare neagra, cu pete gri estompate si pigmenti discreti de culoare albastra (pegmatite), insa inflexinile diferite ale luminii fac din aceasta combinatie cromatica un adevarat si nebanuit spectacol. Daca este difuz luminat, petele gri ale granitului capata pregnanta, insertiile albastre se trezesc la viata, in timp ce negrul devine un albastru inchis. Intr-o lumina puternica, granitul Extra Blue polisat capata culoarea cerului de la Polul Nord: un albastru-inchis, luminos si vibrant, cu sclipiri albe presarate printre pete de culoarea safirului.

Utilizare
Va puteti imagina tot acest show al culorilor desfasurandu-se in cele mai diverese locuri, in care acest granit Extra Blue polisat se poate utiliza. Poate fi un perete din living, birou, hol de trecere, din baie sau din bucatarie, poate fi un blat sau contrablat, trepte, pardoseala sau semineu… Iar daca v-ati intrebat deja cum ar arata o asemenea minunatie la exterior, pusa in valoare de niste spoturi bine plasate sau de lumina soarelui, ei bine, da: granitul Extra Blue polisat se poate intrebuinta si afara, la placari verticale, de exemplu fatade, garduri, socluri sau chenare decorative si altele.

Rezistenta si versatilitate
Spuneam mai sus ca prima data lumea e impresionata de felul in care arata aceasta piatra naturala. A doua oara, dar in egala masura, granitul Extra Blue polisat uimeste prin durabilitatea sa foarte mare. Practic este foarte dificil de zgariat, rezista la tempertaturi mari, la umezeala, la substante chimice si se intretine cu usurinta. Chiar si asa, recomandam ca in cazul tuturor pietrelor naturale, o impermeabilizare a suprafetei. Tot la capitolul avantaje practice trebuie trecuta si dimensiunea mare a placilor (61 x 30,5 cm), ceea ce conduce la un timp redus de montaj si la o manevrabilitate usoara (grosime de doar 1,2 cm).

Procesarea granitului Extra Blue
Dupa ce blocul de piatra naturala este extras din cariera, se taie in lespezi. Suprafata acestora este slefuita si acoperita cu un strat de rasina. Placile sunt apoi uscate. Aceste proces au loc intr-un cuptor special (procedeu care face sa creasca pretul final al produsului) sau direct in lumina soarelui (scade din pretul de productie). Dupa uscarea rasinii, se trece la polisarea, manuala sau mecanica, a suprafetei. Prin aceste procedee se urmareste intarirea pietrei (prevenirea crapaturilor) si obtinerea acelei straluciri atat de impresionante.

In fotografiile de mai jos, putem vedea atat energia, cat si delicatetea granitului Extra Blue polisat. In acest caz, acesta devine partenerul perfect al unui mobilier de baie alb. Ca in orice amenajare inteligenta, placarea peretilor nu sta in prim plan, ci creeaza cu restul decorului un tot unitar. Prin constrast, fiecare il pune in valoare pe celalalt.

Daca tineti cont ca acest granit cu totul special are 3 culori in compozitia lui (negru, albastru si gri) potentate diferit de intesitatea luminii, veti descoperi imediat posibilitatile sale multiple de asortare cu mobilierul sau cu alte tipuri de pietre naturale similare din punct de vedere al culorii si al texturii. In cele mai multe cazuri, devenind tot mai popular in intreaga lume, extravagantul granit Extra Blue este preferat pentru amenajarile de lux, insa este inalnit tot mai des si in proiecte de mai mica anvergura datorita pretului devenit tot mai accesibil.

Granitul Extra Blue este importat in Romania numai de PIATRAONLINE. Pentru a vedea mai de aproape spectacolul si rezistenta acestei pietre naturale, va asteptam in showroom-ul nostru din Aleea Teisani nr. 134A, Sector 1, Bucuresti.

Pentru detalii suplimentare ne puteti contacta prin email sau telefonic la +4021 9907. Va asteptam!

Review-uri si intrebari:

In acest moment nu sunt review-uri sau intrebari la acest produs.
Adauga un review sau pune o intrebare:
Ai achizitionat produsul? Vrem sa stim parerea ta, cu bune si rele! Scrie un comentariu si ajuta-i si pe alti clienti sa faca o alegere la fel de inspirata ca a ta!
Rating:
star
star
star
star
star
Nume
E-mail
Subiect
Comentariu
Toate campurile sunt obligatorii.
Prin publicarea review-ului, esti de acord cu termenii si conditiile site-ului.