X

Puteti compara maxim 4 produse! Primul produs adaugat in lista a fost sters.

GAMA DE PRODUSE
Contul
meu
Intra in contul tau PIATRAONLINE și ai control complet!
GAMA DE PRODUSE

Forma continua a pietrei - Arta sculpturii si etapele ei

publicat in: Noutati // pe 24.08.2018

„Fiecare bloc de piatra ascunde o statuie in interiorul sau si este de datoria sculptorului sa o descopere”

Sculptura este poate cea mai veche forma de arta, si piatra cel mai vechi material folosit, insa si cel mai putin inteles. Inca din timpuri preistorice, oamenii au cautat sa scoata la lumina imaginile ascunse in piatra. Karim Rashid, unul dintre cel mai prolific designer contemporan, spunea ca menirea oamenilor este aceea de a crea. Desigur, insa atunci cand vine vorba de sculptura in piatra creatia este deja acolo, de la natura, omul este doar cel care elimina dintr-un bloc de piatra materialul in plus si scoate la lumina ceea ce exista deja. Doar cel care isi dedica resursele pentru a intelege acest material poate vedea dincolo de un bloc de piatra, povestea din interior.

Piatra este o minune a naturii, de o importanta de care inca nu suntem constienti. Daca din niste simple blocuri modelate de natura s-au putut obtine cele mai spectaculoase opere de arta, iti poti imagina ce schimbari poate aduce piatra la tine in casa? Dincolo de aceste aspecte este un material greu de modelat si inteles – cheia cu care poti avea acces catre lumea aceasta este rabdarea. Iar sculptorii sunt singurii artisti care pot intelege ca dintr-un material „taiat din pamant” se poate obtine ceva atat de frumos.

Procesul este unul greoi, mai ales ca blocurile de piatra nu au o greutate redusa si sunt greu de manuit. Necesita timp, si mai ales rabdare. Iar piatra este un material natural ce are imperfectiunile ei, insa trebuie sa le accepti si sa le incorporezi in ceea ce urmeaza sa devina. Anna Rubincam este un sculptor nascut in Canada, la Montreal, insa in prezent lucreaza si creeaza in Londra. Artista s-a axat pe busturi sculptate in piatra naturala. In spatele admiratiei si a operelor de arta se afla o munca colosala – aproape 3 saptamani pentru a termina un bust. De la alegerea pietrei, pana la realizarea celor mai mici detalii.

Anna este doar unul dintre acei artisti care au inteles piatra naturala si scot la lumina acea imagine care exista deja in interiorul unui bloc de piatra, ceea ce o diferentiaza este faptul ca poate vedea dincolo de un material primitiv. Aceasta abilitate incredibila este ceva ce necesita timp, multa pasiune, rabdare si inclinatie catre perfect. In ciuda greutatilor si a gradului de dificultate pe care il prezinta sculptatul in piatra, Anna este o artista care iubeste piatra, sculptura in piatra, de la sunetul pe care il face dalta pe masura ce lucreaza. Pentru ea, fiecare proiect incepe cu un desen in creion. 3 saptamani a durat realizare unui bust. Fiecare pas, fiecare etapa pana cand piatra ia forma cu care a fost inzestrata.

A Continuous Shape from Eyes & Ears on Vimeo.

Sculptura in piatra este o o cale dificila, insa piatra poate fi imblanzita daca reusesti sa o intelegi si sa-i imbratisezi imperfectiunile. Desi nu mai este demult doar un material folosit in constructii, chiar si in acele proiecte personale piatra are nevoie de mai multa apreciere. O parte din univers iti va apartine si va incerca sa iti arate partea frumoasa a naturii. Prin toate aceste forme ale artei, si nu numai, piatra ne arata ce putere are si cate utilizari poate avea daca este inteleasa. Nu va fi niciodata perfecta, va fi greu de dificil de lucrat cu ea, insa rezultatul pe care il va oferi nu poate fi comparat cu nimic altceva. Fiecare sculptor din lumea asta ne arata cat de frumoasa este si ce se poate obtine din ea. In mainile lor, imperfectiunile devin amprenta personala a fiecarui bloc de piatra si se transforma in cele mai frumoase detalii.

Tu cat de mult intelegi piatra naturala?

Forma continua a pietrei - Arta sculpturii si etapele ei
Comentarii:
Scrie cateva cuvinte, sfaturile tale sunt folositoare si altora. In acest moment nu sunt comentarii sau intrebari la articol.
Adauga un comentariu:

Produse similare:

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletterul PIATRAONLINE si iti trimitem ultimele noutati si idei de design.

Social media

Ne gasesti si pe urmatoarele retele de social media:
© 2010-2019 PIATRAONLINE este o marca inregistrata ROCK STAR CONSTRUCT SRL ROMANIA, CUI: RO 22680005, Reg. J40/2648/2007.Preturi afisate in LEI fara TVA. Furnizam produse de cea mai inalta calitate la un pret accesibil alaturi de servicii complete.
Infocenter & premii