X

Puteti compara maxim 4 produse! Primul produs adaugat in lista a fost sters.

GAMA DE PRODUSE
Contul
meu
Intra in contul tau PIATRAONLINE și ai control complet!
GAMA DE PRODUSE
publicat in: Terasa & Gradina // pe 15.01.2018

Gardurile din piatra de rau reprezinta cel mai nou trend in amenajarea curtilor si gradinilor din Romania. Deja de mult faimoase in alte parti ale lumii, acestea sunt recunoscute de cativa ani si la noi pentru aspectul lor inedit si valentele lor estetice si practice nelimitate. Numite si ”gabioane”, aceste structuri s-au folosit prima data in arhitectura militara la consolidarea malurilor raurilor sau a barajelor. Initial, gabioanele erau de fapt cosuri de nuiele umplute cu pamant si pietris, apoi au evoluat la cadre din scanduri umplute cu pietre si pamant, pana cand astazi au ajuns sa fie realizate din structuri metalice pline cu pietre. Iata cum o inovatie pur practica a devenit un simbol al avangardei in designul ambiental.

gabioane, garduri de piatra

Gardurile din piatra in structura metalica sunt foarte usor de realizat, partea oarecum mai dificila fiind construirea plasei de sarma. Structura de sarma (de Buzau, cel mai adesea) poate avea orice forma si se poate realiza de catre firme specializate sau chiar in locul unde gabionul urmeaza a fi montat de catre persoane mai pricepute, pasionate de do-it-yourself.

gabioane, garduri de piatra

Desi in Romania gabioanele sunt folosite mai ales drept garduri, acestea pot avea destinatii din cele mai variate in amenajarile ambientale: bancute, mese, jardiniere, locuri de joaca, cosuri de gunoi, orice mobilier de gradina, stalpi de sustinere a unei pergole sau a unui foisor. Da, bine facute, gabioanele se pot utiliza si ca stalpi de sustinere a unui acoperis nu foarte greu. Niste stalpi de sustinere cu un aspect placut si original.

gabioane, garduri de piatra

Aceste elemente de decor se integreaza perfect intr-un cadru natural, plin de vegetatie, cu alei realizate din pietris sau din pasi japonezi. In acelasi timp, gabioanele, datorita elementelor metalice, se potrivesc si pentru decoruri cu tenta industriala, unde accentul cade pe combinatia piatra-metal.

Mai mult chiar, versatilitatea gabioanelor este uriasa, iar utilizarea acestor obiecte de design poate functiona fara probleme si in amenajarile interioare. In principiu, asa cum am mai subliniat pe acest blog, putine sunt lucrurile care se pot face cu pietrele naturale in exterior si nu pot functiona in interior. Astfel ca din gabioane putem avea mese in birouri sau receptii, putem dubla - ornamental – pereti, stalpi de sustinere intr-un hol, club sau restaurant...

gabioane, harduri de piatra

Cele care umplu cel mai frecvent structurile metalice sunt pietrele de rau cu marginile rotunjite (antichizate), cu un diametru de maximum 10 cm, creand senzatia unei ”aglomerari” compacte, si totodata dinamice. Se folosesc si pietre mai mari, insa mai ales pentru amenajari desfasurate pe spatii mai ample, mai deschise. Din punct de vedere cromatic, nu avem probleme sa gasim cele mai potrivite pietre pentru ideea noastra de design. Exista pebble de diverse culori: gri, negre, verzi, albe, galbui, pigmentate, monocrome, cu striatii etc.

gabioane, garduri de piatra

Asadar, din gabioane se pot face o multime de lucruri spectaculoase care se pot utiliza in amenajarile exterioare, curti si gradini (dar si in cele interioare!). Si foarte important: o multime de lucruri spectaculoase care sunt extrem de usor de realizat.

gabioane, gard de piatra

Pentru mai multe informatii despre gardurile din piatra (gabioane), va asteptam cu cateva exemple in showroomul nostru din Aleea Teisani nr.137 A, Bucuresti, sector 1. Bineinteles, ne puteti contacta si telefonic sau prin email in legatura cu acest subiect sau cu orice alt aspect din domeniul pietrelor naturale.

Sursa foto: twimg.com, archilovers.com, designboom.com, piatraonline.ro si piatraonline.com

Gardurile din piatra: o moda usor de pus in practica
Comentarii:
natalia, gard piatra(gabioane)
18/08/2019 18:06:00

Buna ziua.As vrea si eu o oferta de pret ptr.18m(L) x 1.80 m(h)x 0,25 m(l) de gard din gabioane. Toata structura ce intra in componenta gardului.

Ionuț Ionescu, piatra
05/06/2019 16:15:00

Buna ziua, ma intereseaza piatra pentru un gard de 15 m lungime tip fanion. prefer alb. in Bucuresti

Costin Gabriel, Gard piatra
06/10/2018 10:41:00

Bună ziua, sunt interesat de confecționarea unui gard din piatra în jur de 18 metri, as dori o oferta preț. Multumesc

Adauga un comentariu:

Produse similare:

Gratar Gradina si Cuptor Integrat - Placat cu piatra poligonala
Cod GCG-1019
Produs adus pe comanda
Pret cu TVA 3.815,74 Lei
Produs adus pe comanda
Banca gradina - Granit Rock Star Grey (165 x 40 x 50cm)
Cod AG-1049
Produs adus pe comanda
Pret cu TVA 2.725,37 Lei
Produs adus pe comanda
Statui Gradina Granit Padang Dark - Blackman
Cod AG-1047
Produs adus pe comanda
Pret cu TVA 1.719,89 Lei
Produs adus pe comanda

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletterul PIATRAONLINE si iti trimitem ultimele noutati si idei de design.

Social media

Ne gasesti si pe urmatoarele retele de social media:
© 2010-2019 PIATRAONLINE este o marca inregistrata ROCK STAR CONSTRUCT SRL ROMANIA, CUI: RO 22680005, Reg. J40/2648/2007.Preturi afisate in LEI fara TVA. Furnizam produse de cea mai inalta calitate la un pret accesibil alaturi de servicii complete.
Infocenter & premii