X

Puteti compara maxim 4 produse! Primul produs adaugat in lista a fost sters.

GAMA DE PRODUSE
Contul
meu
Intra in contul tau PIATRAONLINE și ai control complet!
GAMA DE PRODUSE
publicat in: General // pe 17.05.2018

Dumnezeu, omniprezent si atotputernic, coboara in piatra. Revelandu-se evlaviosului calugar ori inspirand pe cuviosul bogat, El binecuvinteaza si ocroteste alcatuirile pe care acestia le ridica sau le fac in numele Sau. Cele mai multe biserici adunate in piatra sunt ale Ortodoxiei. Nevointa si zelul ctitorilor s-au vadit indiferent de vremuri, indiferent de loc. Cu harul de la Dumnezeu, cu munca si banii celor prea-credinciosi.

In sec. 6 un calugar asirian pune temelia manastirii georgiene David Gareja, 600 de ani mai tarziu regale Demetre l abdica si se retrage acolo pentru reculegere. In anul 992 credinciosi adunati in Dobrogea noastra sapa biserici si alte cele in muntii de creta de la Murfatlar. Dumnezeu binecuvanteaza aceste alcatuiri si ni le scoate noua la iveala dupa 1000 de ani. Ca sa intelegem.

sursa foto: commons.wikimedia.org                                Complex rupestru la Basarabi

Etiopieni arhaici construiesc in sec 12 la Lalibela si Tigray peste 120 de biserici in munte. In 90 dintre ele Dumnezeu li se arata stramosilor acelor oameni si azi, acestia vin sa soarba credinta iar si iar, de 700 de ani. In aceleasi locuri sfinte asa cum le vedem. Ca sa intelegem.

sursa foto: sursa foto: commons.wikimedia.org                   Cave Church Lalibela                            

Capela Rosslyn din Scotia a fost durata de sir William Sinclair, cavaler templier in 1446. De 600 de ani subsolurile capelei sunt inaccesibile. Legenda povesteste ca Sfantul Graal si comoara Ordinului Templierilor zac, ocrotite de Dumnezeu, sub lespezile vechi. Sf. Dumitru Basarabov isi are originea in Bulgaria, la 80 de km de Bucuresti, orasul pe care-l patroneaza. Cu peste 600 de ani inainte, Ioan Basarab, primul domnitor local, stapanea si dincolo de Dunare si avea sa ctitoreasca manastirea din munte. Fara sa stim cu precizie anii intre care a trait Sfantul ale carui moaste se odihnesc la Catedrala Patriarhala, am aflat multe dintre minunile sale, spre folosul bucurestenilor. Salvand Bucurestii de ciuma si de foamete, alungand holera ba invingand si cancerul, Sfantul zis Dimitrie cel Nou, cu mare har de la Dumnezeu pastoreste vremuri si oameni si azi prin credinta si spirit. Ca sa intelegem.

sursa foto: danratziu.files.wordpress.com                  Biserica Sf. Dumitru Basarabov Bulgaria

In sec 14 nobilul sarb Kesar Nowak ridica manastirea ortodoxa Sfanta Maria, enclava de pe lacul Prespa aduce azi prinos credintei crestine intr-o Albanie musulmana. In Cairo, coptii migratori din Egiptul de sus migreaza sa stranga gunoaiele localnicilor. Cateva sute de ani mai tarziu, zabbaleenii-oamenii gunoaielor, dureaza Cave Church.

Ca un tarm al uneia dintre cele mai vechi credinte crestine plantata intr-o tara musulmana. Ca sa intelegem.

Si asa s-a aratat si s-a vazut ca “ fierul, lutul, arama, argintul si aurul s-au sfaramat impreuna si s-au facut ca pleava din arie vara; le-a luat vantul, si nici urma nu s-a mai gasit din ele. Dar piatra …s-a facut un munte mare si a umplut tot pamantul. (Dan.2:35)

Si atunci am inteles cum se alcatuiesc lucrarile lui Dumnezeu. Si in toate am vazut harul Duhului Sfant, osardia si smeredia celor credinciosi.

Peste tot, prin vremuri, cuvantul Domnului razbate pana la noi in zidiri simple

PE ACEASTA PIATRA VOI ZIDI BISERICA MEA, SI PORTILE LOCUINTEI MORTILOR NU O VOR BIRUI (Matei 16:18)

Iar Dumnezeu, atotputernic si omniprezent, ne iarta mereu si coboara in piatra.

Cand Dumnezeu coboara in piatra
Comentarii:
Scrie cateva cuvinte, sfaturile tale sunt folositoare si altora. In acest moment nu sunt comentarii sau intrebari la articol.
Adauga un comentariu:

Produse similare:

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletterul PIATRAONLINE si iti trimitem ultimele noutati si idei de design.

Social media

Ne gasesti si pe urmatoarele retele de social media:
© 2010-2019 PIATRAONLINE este o marca inregistrata ROCK STAR CONSTRUCT SRL ROMANIA, CUI: RO 22680005, Reg. J40/2648/2007.Preturi afisate in LEI fara TVA. Furnizam produse de cea mai inalta calitate la un pret accesibil alaturi de servicii complete.
Infocenter & premii