X

Puteti compara maxim 4 produse! Primul produs adaugat in lista a fost sters.

GAMA DE PRODUSE
Contul
meu
Intra in contul tau PIATRAONLINE și ai control complet!
GAMA DE PRODUSE
publicat in: Terasa & Gradina // pe 27.06.2019

Cum sa amenajezi o gradina cu piatra naturala ca sa semene cu un colt de desert  

Cand ai o suprafata de pamant careia-i cauti o utilitate, amenajarea ei ca gradina este oricand o alegere potrivita. Traiul in mijlocul naturii este din zi in zi mai greu de obtinut, asa ca  evadarea intr-o relaxare sanatoasa, asa cum se intampla in spatiile deschise, pline de elemente naturale, reprezinta o dorinta pentru fiecare. Cat timp ai un spatiu verde rezervat pentru gradina, ai sanse bune sa-ti amenajezi locul dupa plac. Daca insa mostenesti o suprafata de pamant care ieri era inca santier si tot molozul, resturile de piatra si fiare vechi se amesteca pe pamantul gol, atunci distanta in timp pana la amenajarea unei gradini adevarate este astronomica. De aici incolo ai doua optiuni, cu variabile de timp si costuri importante. 

Prima este sa mergi pe o varianta de gradina clasica, costurile vor fi ridicate iar timpul indelungat, intrucat presupune o curatare masiva a suprafetei abia apoi urmand amenajarile. O a doua reprezinta amenajarea unei gradini cu folosirea intr-o masura mare a suprafetei, asa cum este ea. Vei indeparta resturile de pe pamant, fierul vechi si gunoiul, iar pe locul gol, denivelat cum este, vei amenaja o margine de desert. Amenajarea unui colt geaman podisurilor sterpe din piatra, tipice zonelor intertropicale (hamadele din nordul Africii) si amintind pe alocuri de desertul Mojave din sudul Californiei, pare un lucru mai simplu si mai ieftin din moment ce foloseste in mare masura topografia si dotarile locului.  Iata cateva idei de retinut:

1. Amenajare de gradina cu rocarie 
Vei alege rocarie din piatra de dimensiuni medii (30-40 cm) si mari, de diverse tipuri, cu ideea de a imagina un desert real. Piatra asemanatoare stancariei, tip Monolith Makedon, va crea zonele cele mai aride, iar rocaria de mai mici dimensiuni va putea fi atasata unor plante tipice. Diverse varietati de cactusi, plantate cel mai bine direct in sol, confera o imagine de veridicitate fara egal. Alte plante, cum ar fi varietatile de Yucca, renumitul Copac al lui Joshua, atat de comun in desertul Mojave, potenteaza trecerea catre desertul de nisip sau de piatra sfaramata. Raspandita pe toata suprafata gradinii-desert, rocaria se amesteca cu praful si creeaza zone de real impact. Micile movile nu se niveleaza, se acopera cu piatra asemuind situatia reala. 

2. Amenajare de gradina cu pebble
De la pietrele mari de 6-10 cm pana la pietricelele de 1-2 cm toate sunt de folos. Pietrele mai mari se asociaza cu rocaria si se pot amplasa in jurul cactusilor mari iar cele mici pot asigura o suprafata separata in care, amestecate cu zone nisipoase, dau imaginea clara a desertului macinat de vant si de temperaturile extreme.  Si daca intr-o anumita zona amenajezi o mica oaza in care pui mai multe plante verzi si cativa arbusti atunci desertul tau pare si mai autentic. O alternativa la fel de spectaculoasa cu pebble este amenajarea unui curs de apa secat. Un pod din piatra peste acel curs ar putea fi un element care sa sublinieze trecerea timpului si instaurarea unei perioade de uscaciune, cu o puternica tenta arhaica. Crearea unui ecosistem ar fi ceva extraordinar, cateva vietati populand zona ar impinge amenajarea foarte aproape de original.  

3. Amenajarea unui spatiu de relaxare in gradina-desert
Una dintre cerintele clientilor este ca legatura intre spatiul de locuit si mediu sa fie stransa pana la intrepatrundere. Acest deziderat fara indoiala ca nu poate fi mereu realizat insa amenajarea unui loc de relaxare in natura se poate face cu mai multa usurinta. In cazul nostru ar fi de amenajat o zona pietruita, cel mai sigur cu piatra cubica pentru amplificarea ideii de primitiv, urmand ca pe aceasta suprafata sa se aseze ghivece cu plante verzi imaginand o oaza. Intre aceste plante se pot aseza fotolii comode sub umbrele colorate, sau un cort asa cum sunt cele folosite de beduini.

foto: possibledecor.com

PIATRAONLINE sustine amenajarile de gradina cu piatra naturala. 
Vino in Bucuresti, Aleea Teisaani 137 A si descopera pavilionul si show-room-ul deschise aici, unde sunt expuse cele mai diverse amenajari in piatra naturala, potrivite oricarei situatii si oricarui stil. Generator de inspiratie constant si rezultativ in piata PIATRAONLINE comsidera ca poate depasi asteptarile tale in domeniu. Vino si convinge-te !

Gradina din piatra – o amenajare exterioara curajoasa
Comentarii:
Scrie cateva cuvinte, sfaturile tale sunt folositoare si altora. In acest moment nu sunt comentarii sau intrebari la articol.
Adauga un comentariu:

Produse similare:

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletterul PIATRAONLINE si iti trimitem ultimele noutati si idei de design.

Social media

Ne gasesti si pe urmatoarele retele de social media:
© 2010-2019 PIATRAONLINE este o marca inregistrata ROCK STAR CONSTRUCT SRL ROMANIA, CUI: RO 22680005, Reg. J40/2648/2007.Preturi afisate in LEI fara TVA. Furnizam produse de cea mai inalta calitate la un pret accesibil alaturi de servicii complete.
Infocenter & premii