Hotel de 5 stele construit intr-o cariera de piatra

30.08.2017
0 5 0
Rating:
Hotel de 5 stele construit intr-o cariera de piatra

.

Shimao Wonderland Intercontinental este singurul hotel din lume construit intr-o cariera de piatra abandonata. Fundul acesteia va fi umplut cu apa, incat 2 dintre cele 19 etaje ale impresionantei cladirii se vor afla sub nivelul apei. Nimic din extraordinara idee a acestui ”zgarie nori” de 5 stele, inaltat din strafundurile pamantului, nu s-ar fi intamplat daca proiectantii nu s-ar fi bazat pe rezistenta si durabilitatea pietrei naturale.

Cascade perfect pentru practicat bungee jumping, paduri pe acoperis, un lac artificial in care te poti plimba cu barca, restaurante aflate la primele doua etaje, deci sub apa, spa-uri, spatii comerciale, cluburi, facilitati pentru alpinism, aquarium la adancime de 10 metri, piscina, cele mai noi tehnologii de constructii si cele mai bune dotari ale industriei hoteliere – toate definesc acest spectaculos hotel, poate unic pentru felul perfect in care este integrat in natura.

Cele 19 etaje vor gazdui 370 de camere. Holul hotelului va avea o forma ciudata, in ton cu stranietatea proiectului: seamana cu al unui OZN aterizand in cariera. Marginile carierei vor fi impadurite, dar asupra peretilor ei nu se va interveni, tocmai pentru ca viitorii oaspeti sa se poata bucura de fabulosul spectacol al pietrei naturale.

Acoperisul se va afla doar la 15 m peste marginea carierei. Parcul integrat, la suprafata, va avea 428.000 metri patrati.

Designul intregului complex a fost nominalizat la World Architecture Festival in 2009. Conceptul si fatada cladirii sunt rezultatul unui grup de proiectanti din Marea Britanie, restul lucrarilor intrand in atributia unor specialisti chinezi.

Impresionantul hotel care se ridica la baza muntelui Tianmashan, din districtul Songjiang, Shanghai, China urmeaza a fi deschis publicului la inceputul anului urmator. Pretul estimat al unei camere 220 Euro.

Sursa: dailymail.co.uk, shanghaidaily.co, architizer.com

Review-uri si intrebari:

In acest moment nu sunt review-uri sau intrebari la acest produs.
Adauga un review sau pune o intrebare:
Ai achizitionat produsul? Vrem sa stim parerea ta, cu bune si rele! Scrie un comentariu si ajuta-i si pe alti clienti sa faca o alegere la fel de inspirata ca a ta!
Rating:
star
star
star
star
star
Nume
E-mail
Subiect
Comentariu
Toate campurile sunt obligatorii.
Prin publicarea review-ului, esti de acord cu termenii si conditiile site-ului.